Valet av hingst 2019 till Zamina

Valet var för oss självklart efter pratat med Krister och Tobbe som äger Blädde hingststation. Det blev hingsten L Ésprit.

Zamina är efter Cassini I Corrado I

Ridenews skriver om hingsten såhär :

I december 2018 vann Edwina Tops-Alexander Global Champions Tour med stoet Califonia. Det är hästen som förmodligen varje toppryttare vill ha i sitt stall. Californias fader är L’Esprit (KWPN f -03 e Lupicor-Landgraf I), förädlingsgrad 40,23 procent och linjeavlad i tredje och fjärde led på Ladykiller xx. När han premierades 2006 blev han KWPN Champion och spåddes en lysande framtid. Nu var inte KWPN:s hingstprov L’Esprits favoritmelodi – han blev godkänd men inte med de toppsiffror som krävs för att bli en stor framgång i avelsboxen i Holland. Det finns runt 200 avkommor, inte lite med svenska mått mätt men få i KWPN. L’Esprit har tävlat framgångsrikt men för hans ägare Hans Horn blev kanske inte karriären den tänkta.

Avkommorna är de flesta födda 2007 till 2009. California är född 2007 och tillhör den första årgången. Hon börjar visa sina kvalitéer ordentligt tillsammans med Edwina Tops-Alexander. California är en av 22 internationellt tävlande avkommor till L’Esprit. Nu ställer Hans Horn hingsten i Sverige till Blädde Gård.

På plats nr 13 här hittar vi L Ésprit med en summa på inhoppande pengar från avkommor på 12 060 110kr

Så glad över det här valet av hingst och det känns SÅ rätt. Jag har ju fördelen att ha hingsten live på gården där jag står och får se han varje dag. Vilken häst, wow. Magiskt temperament och rör sig som en miljon. Så sjukt vacker och trevlig att ha och göra med.

Letar ni hingst. Jag kan lätt rekommendera L Ésprit. Ni hittar mer info om han HÄR

15 thoughts on “Valet av hingst 2019 till Zamina

 1. Ska bli så spännande att följa de här! Tror de blir ett toppen föl och Gambino Ska bli så spännande att följa! Otroligt kul! Lycka till😃

 2. Mitt sto är efter L ’esprit
  Fantastiskt psyke har hon och älskar att briljera på tävlingabanorna, dessvärre har det kommit fram i efterhand att hon haft med sig skador i bagaget från Norge som vi inte fått reda på, samt har hon dragit på sig en senskada nu och ska få bli mamma istället, men jättefin är hon och gör allt för ryttaren!
  Han är så vacker L ’esprit

 3. Det blir en spännande kombination. Han ser ansöka kompakt och maffig ut, Zamina ser också musikliv ut men log flänger i kroppen? Lär bli en lite äldre typ av hopphäst, vilket är min favorittippade för de håller oftast bäst! Längtar efter att få se framtiden både med Gambino och nästkommande.

 4. Kul val av hingst!👌🏻 Skulle vara roligt att höra mer av dina tankar ang val av hingst till Zamina. Styrkor/svagheter, vad letar du efter i en hingst? Gamelus (väldigt smäcker) & L’esprit (ganska grov) är ganska olika, varför blev det dem? Vad ”föll” du för hos respektive?🌟
  Vi väntar också föl detta året, vi valde också en ”grövre” hopphingst… De är snyggast😉

  Btw älskar dina inlägg atm. Glada, och älskar att följa er bakom kulisserna!🐎

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *