Tillbaka i vardagen med kunder och våra hästar

Hej på er. Var hemma vid 21:00 igår och trots det regande var det nästan 20 grader. Skåne levererar alltid.

Idag var vi i stallet tidigt. Hade kunder från DK som var här och provade 3 hästar. Duktig ryttare och fina hästar som skötte sig bra. En perfect match såg jag allt. Det är så kul att se hästarna under annan ryttare.

Här ser ni Rebell som står u vårt stall. Hon är så kär i livet just nu. Nästa helg tävlar hon igen.

Alla hästar står startklara inför Malmö Ribban nästa vecka. Alla hoppar olika klasser individuellt vad dom är just nu. Fia och Tore ska ev avsluta med varsin 1,40 klass om de känns bra dagen innan.

Vi såg på väder appen att det ska bli 27 grader här imorgon. Strålande sol. Vi planerar att sitta upp tidigt på första hästen för inte rida i värsta värmen.

Hur gör ni andra ryttare där? Är det tokvarmt. Anpassar ni ridtiden efter det?

8 thoughts on “Tillbaka i vardagen med kunder och våra hästar

  1. I sån stor mån det går iaf. Man jobbar ju så då är det svårt att hinna rida tre hästar innan jobbet. Rider sent på kvällarna isf istället, eller försöker anpassa shemat så ifall en dag är super varm så sätter man vilodagen då.

  2. Har typ varit regn de senaste veckorna så då kvittar det vilken tid man rider, men brukar rida vid 7-8 på kvällen under sommaren och när det är varmare för att slippa den värsta värmen. Samt att hästarna får gå i hagen där de har en liten skogsdunge med ett större dike igenom att stå i och ha det ganska trevligt medans solen steker.

  3. Brukar försöka rida lite senare på kvällen, alternativt tidigt på morgonen, den tiden under året när det är som varmast. Känns schysstast mot hästen och känns som man får ut mer av ridningen då både jag själv och hästen brukar bli lite segare när det är för varmt 😉

  4. I sommar tänker jag kliva upp jätte tidigt eller rida jätte sent, lite svårt att försöka rida flera hästar när det är som kallas på dygnet, men ska göra mitt bästa

  5. Jag bor i los Angeles och rider här. Det blir upp mot 45 grader här i juli/augusti. När det blir över 30 C så rider vi hästarna väldigt lätt. Över 35+ så rider vi inte alls då risken för kolik är väldigt står. Annars försöker vi rida tidig morgon eller kväll

  6. Var i Holland som beridare i några månader 2016, mitt under sommaren. Fyfan, hahah det var uppemot 35 grader om dagarna, och hade mellan 9-13 hästar om dagen, så man fick helt enkelt kämpa igenom värmen med. Däremot om jag hade kunnat åka dit senare på kvällen hade jag gjort det, men i ett sånt stort stall med så många anställda kan det vara svårt att bara slänga runt arbetstiderna, speciellt under semesterperioden 😅

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *