Vad jag uppskattar hos en häst

Vad uppskattar jag egentligen som mest med en häst. Alltså, jag kollar ju helheten. Men sen finns det ju alltid något som man ser hos den hästen som sätter ett ID- hos den.

När jag tänker på Tornado så fastnade jag väldigt mycket för hans galopp ( förutom att han är så speciell som individ). Men han har ett stort register i sin galopp för att kunna gå de stora klasserna. Galoppen är stor & jämn. Han har inte svårt för att länga sig eller korta. Även länga sig lite extra är inte ens jobbigt för honom. Väldigt kul att jobba med hans galopp hemma men även så enkelt mot hinder. Man prickar oftast alla distanser på honom och de är en stor grund till hans goa galopp.

Joe, fastande för hans enorma hopp & speciella bakben. Hade aldrig sätt en häst med sådana bakben naturligt. Tyckte det var väldigt sällsynt & spännande. Där av fastande jag väldigt mycket för honom.

Lux, hans inställning & attityd. Den lilla hästen gav mig ett så skarpt intryck. Hans huvud & inställning är något extra. Svårt att förklara för man känner det bara om man jobbar med honom dagligen. Men han har väldigt mycket personlighet & karaktär. Scoop det visste jag ju att han hade. Och det hör ju ihop. Men det var inte just det jag la märke till, utan hans skarpa intryck.

Laissa fastande jag för hennes utstrålning och stora hopp, hon var ju bara fem år. Väldigt bestämd men arbetsvillig & hoppade stort. Tyckte att det skulle bli roligt att jobba med.

Jag fastnar för basic saker men också de som sätter ett id hos hästen. Gillar det lilla extra

14 thoughts on “Vad jag uppskattar hos en häst

 1. Kul inlägg 🙂

  angående Joe. ”Hade aldrig sätt en häst med sådana bakben naturligt”
  Med naturligt så antar jag att du menar att du aldrig sett en häst hoppa så utan att vara barrerad eller liknande. Du tror inte att det beror på att Joe också har blivit barrerad? Ser onekligen ut så. Han har dock blivit finare nu sen du fick hem honom, nu ser han inte ut att hoppa lika onaturligt längre 🙂

  • Joe har inte blivit de
   De är hans teknik, dock har jag jobbat på att lugna honom lite med sin teknik så att han orkar en hel bana på större höjd.

   Jag köpte Joe av en ryttare som inte hade samma ambitioner som mig, där av känns de rätt omöjligt
   Kram

   • Skönt i så fall, men om jag inte minns fel så köpte du väl honom från en tjej i Sverige som inte hade haft honom särskilt länge. Innan det kom han väl från Holland, vad de gjorde där har man ju egentligen ingen aning om. Fint att han har det så bra nu i vilket fall 🙂

   • Hur vet du att han inte blev det tidigare, men säkerhet? Det ser sjukligt ut i början och han var ju inte i så bra skick..

    • Finns en film på youtube på Joe från Holland och han hoppade verkligen inte bra med bakbenen där. Så jo, han har blivit barrerad

     • Oj han har ju inte alls samma teknisk där! Han ser väldigt lugn och fin ut på filmen, är ju rätt uppenbart att något hände EFTER den filmen spelades in. Ser inte ut som den Joe som Nellie köpte hade sån bakbens-teknik naturligt… =( Synd att hästar utsätts för sånt! Tur att han har det bra där han är idag <3

     • Ni har inte tänkt på att han ksk bara inte hade orken där och inte var lika stark. Känner bara att herregud det var en unghäst och hästar utvecklas hela tiden. Hoppar även olika med olika ryttare. Ni behöver inte smutskasta Nellie eller någon som har haft någonting innan för ni vet faktiskt inte ett skit om vad hästen har gjort eller inte. Tror att nellie har mer koll på sin häst än vad alla som sitter här och kommenterar har.

      Mvh

     • Ingen har smutskastat Nellie. Det är ingen som tror att hon har barrerat hästen, utan att han har blivit barrerad i Holland.

      ” ni vet faktiskt inte ett skit om vad hästen har gjort eller inte. Tror att nellie har mer koll på sin häst än vad alla som sitter här och kommenterar har.”

      nej… hur hade du tänkt att Nellie skulle veta vad de gjorde med hästen i Holland för ca 5 år sedan. Det lär ju inte ha stått i annonsen (obs barrerad, det är därför han har sånna bakben)

     • Ja jag vet vad barrernas betyder och förlåt om jag sa att ni smutskastade nellie om ni inte gjorde det men som sagt så vet ni inte vad någon har gjort med hästen eller inte. Känner bara att det är så onödigt att lägga energi på det också när ni istället borde gå ut och göra ett så bra jobb med era egna hästar som möjligt istället för att tänka på vad nellie och alla andra gör med sona hästar. Så fort som nellie eller någon annan offentlig person får en häst så är det något fel på hästen fast att ni inte lagt märke till det tidigare. Jag tycker inte att hästen ser ut att lida eller ha lidit av det. Och jag tror inte att förra ryttarinna gjorde det heller då hon verkar vara en bra och seriös ryttare. Sen fine jag vet inte vad som hänt tidigare men seriöst asså.. Kan man inte sluta att kommentera att hästen är barrernas och dåligt behandlad så fort hon lägger upp nånting om den. Förstår att ni bara vill hästens bästa, men det är lite svårt att göra nånting åt det nu oavsett om hästen är dåligt behandlad tidigare eller inte.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *