Lika och olika i jobbet

Jag tänkte köra en jämförelse mellan mig och olav. Hur lika & olika är vi egentligen i jobbet? Vi tar mycket del & hjälp av varandra så jag tror att vi är rätt så olika. Eller så handlar det mer om att vi är ” uppväxta” i branschen på olika sätt. Han har jobbat mycket i stall & utomlands medans jag har jobbat mycket själv med en tränar vid sidan av rätttight.

Vi är olika när det kommer till bett. Eller vi va, nu gör väl jag lite som honom & han går ibland över beroende på häst till mitt system. Jag är väldigt sån att jag vill hästarna ska kunna trimmas på ett helt vanligt bett. Vilket är SÅ bra & skönt när dom kan det. Men också en lång väg om de är speciella i munnen tex. Medan han inte tar den diskussionen med hästarna direkt utan ändrar till något helt annat, kanske en aning skarpare för att få hästen i balansen & styrka så att de kan gå normalt på ett vanligt bett efter några veckor. Lite vad man gillar & har tid för helt enkelt .

Tidsmässigt har Olav noll koll & jag räknar på varje minut. Om vi har en diskussion i stallet så har det vart om tid;)… jag har alltid sen jag var liten gjort stall själv & sadlat upp häst osv osv, där av har det alltid tagit extra lång tid & så har jag räknat. Varje häst tar 20-30 min att göra iordning med allt som ska på & fixas tills man sitter upp. Olav har jobbat i stallet & kanske ridit 13 hästar själv men endast hoppat upp & ridit & sedan på nästa . Alltså bara planerat för sin ridning & tid därefter. Där kan vi bli oense & jag blir irriterad pgr av stress. Nu har jag fått planera tiden och det går fint för båda.

Vi är väldigt lika när det kommer till tänk & system. Om vi tränar ihop eller att jag hjälper honom på backen med att sänka/ höja så har vi 9/10 gånger alltid tänkt & sagt samma sak. Ibland behöver vi inte ens säga något utan de går på automatik. Därför funkar vi extra bra tillsammans på en framhoppningen.

Vi är lika med att båda är seriösa & har ett mål. Både individuellt som ryttare och tillsammans. Jag hade aldrig kunnat vara med en som inte har ett mål och de hade han nog aldrig heller. Vi har väldigt kul på jobbet tillsammans men så fort vi kommer in på banan blir vi seriösa.

Olav är noggrann med att kratsa hovar, ta på liniment om de jobbat hårt, kyla ner benen på dom osv. Jag gör såklart de vardagliga & de som behövs men jobbar väldigt effektivt. Så det är något jag tagit från honom att vara bättre på att underhålla kroppen / muskler osv på varje häst. Har mest vart noggrann efter träning borta tex, men inte lika i vardagen hemma.

Väldigt lika när det kommer till utrustning på hästarna. Båda två är sadel freaks, vad för padd man ska ha under tex, hur det ligger & sitter , träns, skydd på hästarna etc. det är nog något av alla ämne som vi diskuterar mest.

12 thoughts on “Lika och olika i jobbet

 1. Okej Nellie … Jag vet inte vad din framtid / önskan om din blogg är, men du frågade oss i ett inlägg om vi skulle vilja läsa mer om dig och Olav – de flesta svarade att dom hellre skulle vilja se nytt stall. Nästan alla svarade så! Lyssna på dina läsare, vi är här eftersom ditt innlägger är intressant, men nu känner jag att du är inte intresserad av dina läsare alls. Jag garanterar att du har ganska mycket kritik i kommentarsfältet just nu och jag hoppas verkligen att du läser dom. För tillfället känns det som om du inte har någon aning. Jag som läsare börjar bli frustrerad, så är det bara… Men absolut inget hat, hoppas att du bara tänker på det här.

  • Visst känns det som att bloggen blivit mer distanserad, men det är lite svårt för henne att visa upp nya stallet då hon är i Norge för tillfället… 🙂

  • Men för i h………
   Låt tjejen bara ..
   Hon är i Norge och det kommer nog inom sinom tid..
   Alla bara klagar när vi borde pusha varandra istället!
   Jag tycker bloggen är grym, blandade och intressanta inslag TROTS att nellie jobbar mer än heltid med ett annat jobb också…
   Vi kan inte bestämma allt i hennes liv.. det är löjligt med dessa klagoinlägg!
   Lyft istället!
   Hejja dig, Nellie!

 2. Intressant och bra inlägg =) Jag gillar att följa din blogg extra mycket just nu och jag har följt den i många år. Närmare bestämt sedan strax innan du och Saga vann i Falsterbo sommaren 2014 ☺️

  Jag känner igen det där med att räkna in i minsta detalj med tiden. När jag red hästar i olika stall, flera olika hästar och var ensam samt jobbade heltid så var det mitt enda sätt att hinna med. Dagar då jag jobbade så förberedde jag alla höpåsar, foderhinkar osv så att jag bara behövde fokusera på mockning, fixa vatten, borsta och rida. Jag lade alltid mer tid vid ridningen. Men jag hade min tidsplan och till 99% av alla gånger så höll den faktiskt, nog mycket för att jag kom in i ett system. Det kämpade jag för och jag lärde mig massor under de åren ☺️

  Jag är så glad för din skull att du träffade Olav! Någon med samma intresse och som har samma mål som dig!
  Jag tror på er! Stor kram! 💗

 3. Kul att ni kan komplettera varandra så bra och att ni kan föra diskussioner om det ni brinner för gemensamt! Det hade varit roligt om du gjort ett inlägg med era tankar kring olika sadlar och paddar.

 4. Ni verkar som ett bra team! Hur noga är Olav med putsning av utrustning? (Är du eller han mer noga ;))

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *