I en relation, vem är vad. Och vem är du?

Jag gillar ju att skriva om ämnen också som inte bara handlar om häst. Saker som går lite utanför ramen här, sen är ni grymma på att kommentera era åsikter & erfarenheter. Därför är det extra kul med bloggen just nu.

Frågan jag ställer till er:( och jag kommer såklart dela med mig av vårat med)

Då jag är i en ny relation som jag trivs i väldigt bra i kan det vara kul för er att få ta del av den. Men…. ni som är i en relation just nu. Vad är era svaga & starka sidor i relationen ? Er ihop & för sig. Tycker det är spännande att läsa om. Höj varann eller passa på att ventilera vad som inte är bra. Vad är din starka sida enligt dig men di partners svaga?

Ni börjar och sen delar jag med mig av vad våra starka & svaga sidor är. Även starka sidor tillsammans.

Kör på, jag svarar i kommentarsfälten ikväll.

28 thoughts on “I en relation, vem är vad. Och vem är du?

 1. I min och min sambos relation är våran starka sida att vi alltid hittar en lösning för allt, oavsett om det gäller ekonomi, tid eller problem. Våran svaga sida är tyvärr att båda är ofta väldigt stressiga pga jobb, båda oroar sig för samma saker och sen att vi har inte exakt samma intresse. Han kan glatt dra iväg till en fest med 200 Pers medans jag får grov ångest av att bara tänka på det. Detta är något som förstör lite eftersom vi inte kan åka iväg som ett par när vi bli inbjuda på saker ihop 🙁 Kämpade mig igenom en inflyttningsfest ( läs shotade och drack alldeles för mycket för att klara av det hela) för hans skull och där var det bara max 50 personer varav typ 3 pers jag kände..
  Har dock en jäkla tur eftersom min sambo är förstående med att jag inte alltid klarar av att följa med, vissa gånger ställer han själv också in och andra gånger åker han själv men kommer hem när han känner sig klar!

  Någon här som vet hur man lättare kan hantera större folkmassor utan att behöva dricka en hel del alkohol?
  Vi är bortbjudna i slutet av maj, lite över 200 Pers på en takvåning med fest, drinkar och käk hela kvällen. Vill så gärna kunna följa med och ha kul med sambon och våra 2 bästa vänner 😥

  • Har samma problem. Får lite social ångest i stora sällskap med folk man inte känner. Ett tips är väl att hålla ihop med din egna lilla grupp? Förklara situationen för dem och be dem inte överge dig på festen.

   • Dom känner till det och har förståelse, har fått hänga bak efter dom när vi varit iväg 🙈 denna festen vi är bjuda till nu är arrangerad av just en person jag känner, hans företag har ett jubileum därav blir det väldigt mycket folk jag inte känner :/

 2. Min svaga sida i början av min relation var att inte förlora mig själv – viktigt med egentid, egna intressen etc. jag var också otroligt envis, allt skulle vara på mitt sätt. Små saker som hur man lägger I diskmaskinen etc. har lärt mig att chilla och tänka till extra om det faktiskt är en stor grej eller en liten småsak som jag kan släppa. Kompromiss är allt I en relation!

 3. I min relation är våra starka sidor att vi har väldigt lätt att förlåta, vi busar och skojar mycket och vi är väldigt ärliga med varandra.
  De svaga sidorna är att vi båda alltid måste ha rätt vilket leder till väldigt många bråk (vilket jag tycker är mycket jobbigare än vad han tycker..) och vi har rätt svårt att samarbeta.
  Just nu går vi i samma klass på universitet (det var så vi träffades) vilket gör att vi alltid umgås hela dagarna i skolan och nästan alla eftermiddagar och kvällar. Det blir nog egentligen för mycket tid ihop och jag kan känna att vi blir lite less på varandra.
  Upplever du det med Olov eftersom ni både jobbar och bor ihop? Hur löser ni isåfall det?

  • Jag tror att man måste lära sig att läsa av. Olav läser av om jag vill vara lite själv & jag han. Om inte säger jag det. Här om dagen var vi på gymmet ihop & sen var jag en kväll sj. Då tog båda distans Lix. Vi har inte ännu hunnit störa oss på varandra ;)….
   men jag kan tänka mig att våga säga till är ett stort problem hos många ..

 4. Jag är i en relation med en man som har samma intresse som jag, det var så vi träffades! Det är så härligt att dela ett omfattande intresse / livsstil med sin partner, hoppas att du och Olav hittar styrkan i detta för det är helt fantastiskt!
  Vi känner inget större behov av att ha andra intressen eller att umgås med så många som inte delar vårt intresse. Vi är 100 % nördiga mestadelen av tiden och vi älskar det!

 5. Hej nellie!

  För ett par månader sedan tog det slut mellan mig och mitt ex. Det tog ganska hårt på mig och det har varit en otrolig jobbig vår med mycket känslor. Jag är generellt en glad tjej men efter det tog slut har jag kämpat med att ens ta mig upp ur sängen. Sedan släppte du ett inlägg om hur du tog tag i dig själv. Tog tag i ditt mående och bestämde dig. Jag fick en sån jävla kick.

  Där och då bestämde jag mig. Jag tänker fan inte vara ledsen mer. Jag klippte banden med honom på riktigt (för min egna skull), jag skapade en ny Spotifylista som jag döpte till NEW ME (efter din haha), började gå ut med vännerna, tog tag i mitt körkort och skrev in mig på en bilskola. Jag som alltid älskar att träna kom ur balans och slutade gå till gymmet när det tog slut, men började att träna regelbundet igen, bokade en resa för att ha något nytt att se fram emot. Jag började göra övningar för att hitta tillbaka till rätt fokus i livet. Idag mår jag SÅ mycket bättre. Är så tacksam för livet.

  Med det sagt vill jag bara säga att du är en jäkla inspiration för många där ute. Du påverkar och du förändrar. Du använder din plattform till något bra. TACK. Tack för att du gav mig kicken att börja må bra igen. Önskar jag kunde tacka dig personligen för du förändrade någonting inom mig son gjorde att jag orkade ut mig ur den sorg som jag fastade i.

  Kram

 6. I min relation med min sambo är våra starka sidor att vi båda är förstående och vi får varandra och skratta även i stunder då vi är nere. Fastän vi har båda mycket just nu (jag läser in till uni och har stallet medan han är i lumpen), och vi har en del stress i livet så hittar vi alltid tid för varandra och njuter av små vardagliga händelser tillsammans. Som tex gå till matbutiken tillsammans, sitta i bilen tillsammans i 10min, ja ni fattar. Små vardagliga saker tar vi vara på – och det stärker vår relation!

  Min svaga sida är att då jag har ocd vill och behöver jag ha kylskåpet, diskmaskinen osv i en viss ordning och jag städar hellre än han. Hans svaga sida kan vara att han ibland har svårt att visa känslor pga barndomstrauma, detta blir dock bättre hela tiden och samtidigt försöker jag ”jobba på” min ocd.

  Förresten, du och Olav är så fina ihop! Tycker verkligen ni passar enligt det du reflekterar här på bloggen – så roligt att se nykära!! Sköt om varandra!

 7. Jag och min pojkvän har varit tillsammans i över ett år nu. Jag kände med tidigare killar att jag tröttnade lätt på dem osv. Men blir bara mer och mer kär i honom. Våra starka sidor är nog att vi älskat varandra mer än något annat. Våra svaga sidor är nog att vi eller rättare sagt jag är extremt känslig om saker blir fel och att han lätt tar åt sig i dom situationerna och skyller på sig själv.

  Han är min bästa vän och utan honom hade jag nog inte klarat av livet, han ger mig styrka att vilja lyckas. Så oerhört tacksam att han finns i mitt liv.

 8. Jag och min killes starka sida är att vi båda är gaaalet drivna båda två och pushar varandra till att våga satsa och löpa linan ut! Våra negativa sidor är väl att vi båda lägger sjukt mycket tid på våra intressen och därför är de svårt för oss att verkligen ta oss tiden att göra saker ihop, bara vi två. Asså bara ens äta frukost ihop på helgen händer typ 1 gång var 3e månad då vi båda har fullt upp och då bor vi endå tillsammans. Annars är vi väldigt lika när det kommer till personligheter. Men hans svaga sida är att han är ganska dålig på att planera upp sina dagar och saker o ting, och min svaga sida är att jag planerar fööör mycket. Men vi kompletterar varandra bra för den enas svaghet är den andras styrka, så vi hjälps åt med sånt som planering osv 🙂

 9. Jag och min sambo har varit tillsammans i snart 4 år. Våra starka sidor är att vi stöttar varandra. I jobb, skola, ridsporten för mig, löpning för honom. Vi har egna intressen samtidigt som vi har gemensamma. Jag tror att det är jätteviktigt. Man måste kunna ha något som är ens eget samtidigt som man måste kunna göra roliga saker ihop. Vi är bra på att leva tillsammans i en vardag, samtidigt som vi är bra på att lyxa till det med restaurangbesök och liknande.

  Svaga sidor skulle nog kunna vara, hur tramsigt det kanske låter, att vi har olika sexlust. Det är något som man alltid får jobba med, men så länge man pratar om det och tar till sig vad den andra känner och vill så fungerar det ju uppenbarligen bra. En annan svag sida kan vara att vi ibland bara köttar på med skola + jobb respektive jobb x2 och inte stannar upp och är tacksamma för det vi har. Det är något vi jobbar med.

 10. Min starka sida är också min svaga. Jag är verkligen rakt upp och ned mig själv i min relation med min sambo sedan 3 år tillbaka. Jag är väldigt petig när det gäller vissa saker, och när min sambo inte gör exakt som jag vill ha det får jag ->frispel<-. För en envis person med mycket humör är det lätt att man börjar tjafsa om sådana små saker som hur man städar, viker tvätt och så vidare. Hans svaga sida är nog att han sällan bara kan finna sig i något jag är petig med. Om jag påpekar en liten grej kan han inte offra sig och bara göra det för sakens skull, bara för han inte tycker det är viktigt (detta gäller fortfarande väldigt små och för andra obetydliga saker, men för mig är det mer också att man måste kunna acceptera och ta hänsyn till varandra på alla olika nivåer). Men hans starka sida är att han är så lugn. Jag kan ha mina dåliga dagar utan att han tar något personligt. Tillsammans är vi väldigt kärleksfulla på vårt egna lilla vis och vågar prata om precis allt. Vi stöttar varandra genom allt och är det bästa vi har <3

  Kram

 11. Mina och min sambos svaga sidor tillsammans är att vi båda två hatar att städa, det är lätt att skjuta upp och blunda för ”problemet”. Hans starkaste sida är att han alltid kan få mig att skratta och det tycker jag är otroligt viktigt i en relation! Jag har just nu väldigt mycket runt omkring med med jobb på 80% och utbildning på distans på 100% vilket gör att jag är ganska stressad mellan varven och inte riktigt vet vad jag ska ta mig till men då finns han alltid där som ett stöd 💕

 12. Hans svaga sida är att han tyvärr är väldigt bekväm och lat men hand starka sida är att han är väldigt varm och snäll som person.
  Min svaga sida är mitt humör, jag har adhd och är tyvärr väldigt kvickarg (draken smaug, släng dig i väggen) men min starka sida är att jag är väldigt bra på att lyssna och ta till mig av andras känslor.
  Tillsammans är vi starka i att hitta lösningar och inte ge upp på varandra vad som än händer. Vår svaga sida är att vi tyvärr inte har så mycket gemensamt egentligen.

 13. Vår starka sida tillsammans i vår relation är att vi litar på varandra så pass mycket att vi alltid, oavsett vad alltid pratar med varandra om allt och detta gör att alla de bråk som skulle kunna blossa upp inge uppkommit då vi haft en diskussion och konversation angående problemet. Sen älskar jag hur otroligt barnsliga vi kan vara med varandra och hur, trots att vi har distansförhållande periodvis, vi alltid ger varandra komplimanger och alltid är säger ”jag älskar dig” fler gånger om dagen. Han var min absolut bästa vän innan vi blev tillsammans och jag är så kär, samtidigt som jag alltid berättar allt för honom för jag vet att jag verkligen kan lita på honom. Är det något som är negativt är det hur olika vi är angående planering osv. Jag älskar att planera, strukturera och bestämma & han tar det mer som det kommer. Otroligt frustrerande men samtidigt något positivt då vi kompletterar varandra bra.

 14. I min relation är jag tyvärr väldigt dålig på att ta tid att verkligen umgås med varandra. Jag har alltid prioriterat hästarna före vilket han har haft lite åsikter om… vi har varit tillsammans länge och jag vet innerst inne att vi kanske inte ska vara tillsammans just nu men tanken på att inte vara med honom gör ont. Det som vi båda är bra på i vår relation är uttryckandet av våra känslor, vi båda har lätt för att uppskatta varandra och ger ofta varandra komplimanger <3

 15. Jag och min sambo träffades i gymnasiet 2004, vi båda hade en tuff skolgång så vi gick i ett gymnasie med mindre klasser och vi gick fyra år istället för tre. Hur som, vi var kompisar i två år sen tog jag studenten 2006 och då gav han mig en lång kram för han trodde inte att han skulle få se mig mer. På natten när jag firade med mina vänner så ringde jag honom då jag fick numret av min tjejkompis, jag var dock inte nykter haha men två dagar senare så åkte jag hem till honom och på den resan är det. Nu är vi båda över 30 och har varit tillsammans i 13 år i juni.

  Mina starkaste sidor är väl att jag är väldigt omhändertagande, väldigt omtänksam, jag bryr mig och ställer upp väldigt mycket. Stöttar honom när livet är svårt 🙂 mina svaga sidor är att jag vill ha rätt, jag är väldigt envis, jag gillar inte konflikter och drar mig gärna undan när det uppstår. Hans starka sidor är att han är snäll, omtänksam, bryr sig ställer upp och står mycket på min sida och pushar mig. Hans svaga sida är att han är väldigt långsint, han är ibland tråkig då han inte vill följa med mig ut på saker med hans familj och hellre gärna sitter hemma, han tappar humöret ofta och kan vara sur länge.
  Men det som väger upp är att vi båda finns där för varandra, vi får varandra att skratta, vi älskar varann och vi har gemensamma intressen samtidigt som vi intresserar oss för varandras intressen 🙂 vi har filosofin att när det är svårt så kämpar vi för oss, att det är viktigt att vi löser bråken istället för att vi känner att vi skiter i allt och gör slut, det här året har börjat med massa bråk och oense, men eftersom det är årtalet 13 så kämpar vi nu mer än någonsin.
  Det är galet att man kan älska någon så hårt, så starkt så man nästan går över eld och vatten för den människan. Vi var så unga när vi blev tillsammans, men vi har också delat allt från 20 års åldern till nu när vi båda är över 30.

  Det är rätt häftigt!

 16. Han är lugn, eftertänksam och väldigt klok i sina beslut men även en person som inte bryr sig om det är stökigt hemma. Jag är mer impulsiv, rak på sak och gillar ordning och reda.
  Vi träffades via internet -14 och på något sätt så klickade bara allt.
  Vi tillsammans litar otroligt mycket på varandra, är ärliga och öppna om allt. Vi kan sitta och bolla idéer, tankar och olika beslut för att det ska blir rätt för oss båda. Vi har vissa gemensamma intressen och vissa inte, så vi ger den andra tid för sina intressen titt som tätt.
  Jag tror vi har hittat ett väldigt sunt sätt för oss som sambos, men det som jag tycker är det viktigaste och som stärker oss bäst är just att vi pratar om allt med varandra.

 17. Jag har varit tsm med min kille i 7 år. Mina svagaste sidor är att jag har sämst tålamod och hett temperament. Tänder till DIREKT oavsett hur liten grej det är, utan att tänka och inser efteråt hur onödigt det var. Är en tidsoptimist vilket stör min kille haha, och så är jag dålig på att ta tag i jobbiga saker. Mina starka sidor är att jag är väldigt positiv, givmild, omtänksam och kärleksfull. Jag ser oss som ett team liksom, och är beredd att verkligen kämpa för oss om det behövs.
  Hans svaga sidor är väl att han är dålig på att berätta om något känns fel, tex om han stör sig på något, eller om han mår dåligt. Han är väldigt snål och delar aldrig med sig i stunder när jag har mindre pengar (tex när jag var sjukskriven efter ridolycka) trots att han tjänar SJUKT mycket mer än mig (jag får jobba några månader för att komma upp i hans månadslön haha). Det gör att teamkänslan jag har fallerar lite. Eftersom det är så självklart för MIG att man delar och hjälper varandra (för det gör vi i min familj) så kan jag bli besviken ibland när han ber mig swisha 40 kr för att jag bad honom köpa alvedon typ, haha.. Men samtidigt älskar jag honom för det, av någon sjuk anledning. Han är ganska disträ också, jag kan berätta något viktigt men han lyssnar inte eller sp glömmer han det efter fem minuter. Hans starkaste sidor är att han är så extremt snäll, trygg, lugn och rolig. Och snygg såklart!
  Våra starkaste sidor ihop är att vi är väldigt lika och gillar samma saker av mycket. Tex älskar båda sci fi/fantasy, tex Sagan om ringen, Harry Potter och superhjältefilmer. Båda föredrar storstad framför värme på semestern osv. Vi har väldigt kul ihop och är varandras bästa vänner. Ingen känner mig som han. Våra svaga sidor är att vi kan vara dåliga på att reda ut tjafs. Vi bråkar typ aldrig, men tjafsar såklart lite ibland. Vi är båda dåliga på att ta tag i tråkiga/jobbiga saker (typ panta, åka till återvinningen, putsa fönster osv) också.
  Jag älskar honom mest av allt och känner att jag alltid vill var med honom. Han gör mig så lycklig. Det enda som gnager i mig är känslan av att jag älskar honom mer än vad han älskar mig.

 18. Vi har varit läänge tillsammans. Vi tänker ofta samma tanke och vet varandras styrkor. Vi har egna oskrivna ansvarsområden, som har blivit med åren. Vi reser mycket. Där är vi som bäst. Borta från vardagen. Hemma blir det en del vardagstjafs. Man stör sig på varandras stök. Han är en samlare. Köper nytt nytt och inget gammalt lämnar huset. Jag har principen, när nåt nytt kommer in så åker nåt gammalt ut. Sen det eviga, när man ger kritik eller beskyller den andra för nåt, så måste den andra alltid skylla tillbaka……. Bor Olav hemma hos din familj? Har lite missathur det gått till.

 19. Jag och min sambo träffades genom att vi går i samma klass på samma utbildning, vilket gör att vi delar flera intressen! Vi har inte varit ihop så länge utan strax över 2 år och bott tillsammans 1,5 år av dem och det har funkat SÅ BRA. I och med att vi studerar och bor tillsammans så ser vi varandra hela dagarna vilket jag tror kan vara en nackdel i flera förhållanden men det fungerar finemang för oss och har aldrig varit ett problem. Samtidigt är vi väldigt olika varandra vilket jag tror gör att vi ändå passar så bra ihop. Jag är mer orolig men också mer ambitiös av mig och vill ha koll på allt och alla, medan min sambo är cool, lugn och tar livet som det kommer. Han lyfter ner mig på jorden och är verkligen min klippa. Vi har aldrig haft något större seriöst bråk utan mer småtjat ex angående vem som ska diska 😉 Nu har vi precis skaffat en valp tillsammans, så det är vårt första ”barn”. Trevligt med ett sånt här inlägg där man får påminna sig om att uppskatta sin partner! 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *