Ordning i sinnet och runtom ger harmoni

Jag skrivit om det här innan. Men måste verkligen poängtera hur viktigt det är för mig . Är jag på meeting eller tävling måste jag ha ordning runt mina hästar. De går hand i hand med min prestation. Ja det är så . Sen är jag som vilken annan tjej som helst att man kan gå vilse i min garderob av stök, och min bil är ibland en soptipp. Men just stallet är A och O för mig. De måste vara rent och snyggt.

Jag som person är ju rejält driven och har säkert någon slags kombination . Har ett enormt behov av att överprestera och pressa mig själv till det yttersta. Egentligen vill jag inte bevisa för någon annan än mig själv. Men får dåligt samvete av att inte göra något . Mentalt inställd på att alltid jobba och utvecklas . I det skulle jag behöva att kunna unna mig att slappna av. Men det ger mig oro och en känsla av ”vad har jag missat”. Men måste påpeka att jag mår bra av att vara igång hela tiden . Det tankar mig ny energi hela tiden .

Men lite kul att veta hur ni är? Just på tävling , håller ni med mig eller spelar fe ingen roll hur ni har det runt er? Hur är ni hemma? Och hur är ni som personer i vardagen ? Kul att få veta mer om er.

Sen vill jag påpeka att inget är rätt och fel i det här. Alla är verkligen olika och det är ju underbart .

36 thoughts on “Ordning i sinnet och runtom ger harmoni

 1. Exakt likadan! I garderoben, på rummet är det ofta kaos, men jag väger upp det med att stall och hästarnas grejer ska vara puts blankt och ordning och reda. Känns mycket mer harmoniskt och SKÖNT att kliva in i ett rent stall.
  Sedan måste jag göra saker varje dag, märker varje helg om jag legat och ”slöat” i soffan en hel dag, känner jag mig nästan sjuk, väldigt seg och blir bara allmänt otagg på dagen efter!

 2. En fråga, är det inte stor stöldrisken på meetings etc? Jag tänker att det är ganska dyr utrustning som hänger fritt..

  • Jo håller helt klart med dig. MEN man hoppas ju på att de är ärliga människor runt en. Haha, men fattar din poäng.

   • Jaaa, det får man ju verkligen hoppas! Men skönt att det inte är något som direkt händer !
    Stort lycka til imorgon!

 3. Hjemme må jeg alltid gjøre noe, klarer ikke og sitte stille ikke engang for også se en serie, i stallen skal alt være i ordning og hestene skal være rene når jeg forlater og alt skal være rent. På konkurranser skal alt være på stell og blir litt skuffet hvis jeg ikke klarer og ha hodet med i svingene.

 4. Detta du beskriver var en av anledningarna varför jag tröttnade på att vara i inackorderingsstall…Själv var man noga med att t.ex. ha foder i täta tunnor, bredvid var en annan som ställde fram papperssäckar. Snart var mössen framme. Usch! Förstår att du vill vara herre i eget hus.
  Apropå vila så tror jag att en bra nattsömn är det allra viktigaste. Då orkar man ha fullt ös på dagen. Koppla av ibland gör du ju, det syns på din blogg! ☺️ Lycka till båda två med de återstående klasserna i meetinget!

 5. Jag har tyvärr väldigt ofta ett stökigt rum med kläder överallt en i garderoben och något jag måste förbättra mig på. Jag pr aktiv och gör 1000 saker på en dag och tyvärr prioriteras städningen på rummet bort ofta. Men i stallet ska det alltid vara fint och härligt att komma in till, ibland lite väl noggrann så att Mamma och syrran kit lite less. Ibland gör det inget att det ligger en borste fel hahhahah😉😉

 6. Jag tror du gör rätt som prioriterar din arbetsplats – det andra får bli lite som det blir. Jag är likadan själv; supernoga på jobbet med att allt ska vara på rätt plats och snyggt men hemma… nja inte riktigt så. Kör hårt idag tjejen! =)

 7. Jag är 44. Har samma behov av ordning runt mig. Är det stök och oreda så mår jag inte bra och vill inte heller vistas längre perioder i den miljön. Jag tror att vår omgivning definiera vem vi är. Jag har även svårt att bara sitta ner om det finns saker jag vet måste göras. När det är gjort eller det finns en plan för det då kan jag slappna av. Att bara vara är inte min grej och faktiskt inget jag behöver. Jag bara är när jag får vara igång.
  Alla är vi olika och oftast vet vi själva vad vi mår bäst av.

  Fortsätt med din grej. Jag tycker du är en driven härlig tjej som ger inspiration. Till alla åldrar! Fortsätt lycka till i helgen!

 8. Är oerhört pedantisk och lite lika dan. Vill väldigt mycket och gör ofta mer än min förmåga då min vilja är så mycket starkare. Sedan har jag ett ganska rejält kontroll behov som gör att jag måste ha saker på ett visst sätt för att trivas, något jag verkligen fått jobba med de senaste åren då jag varit medryttare. I mitt liv utöver hästarna ganska kaos och stressigt men jag försöker alltid skärma av de livet i stallet för att ge hästarna de bästa

 9. Överlag är jag väldigt pedantiskt av mig och vill ha allt rent och fint speciellt i stallet , där är jag som mest noggrann med allt från boxen , sadelkammaren till hästen.
  Men hemma är jag inte lika noggrann och kan lätt glömma bort att både städa hemma , bilen m.m. men jag försöker hitta både tid och ork till att hålla det relativt städat och fint men samtidigt är det mycket roligare att fixa i stallet överlag!!
  Som person är jag mer introvert så jag får energi av att vara själv och ta det lugnt så passar på när det är helg men samtidigt tycker jag om att umgås med familj samt vänner , så hittar jag en balans mellan allt så rullar det mesta på!! 😄

 10. Sen har du en egen verksamhet nu också och då tycker jag faktiskt prestation är viktigt. Skicka sin häst på träning och försäljning så dyker den upp på tävling i skitig utrustning (osv)? Aldrig i livet! Har själv kommit som hästägare och hälsat på min häst på meeting och då såg det ut som du har det, rent, fint, organiserat. Då blir man glad!

  Jag tycker faktiskt det är terapi att putsa och fixa också. Efter en lång dag på tävling, träning, eller vad man nu gjort, så får man tid att reflektera och vara lite i sitt eget huvud. Det är så sjukt tillfredställande också att få göra rent allt, hänga tillbaka på sin plats och se att nu har jag fixat det här. Punkt. Sen kan man gå vidare till nästa. Får samma känsla av att göra rent hästar, och ett riktigt bra ridpass. Det är väl det som gör att man håller på trots att vardagen ofta är tung.

  Lycka till resten av helgen nu 👍🏼Hejar på er via equisport haha

 11. Jag är extrem pedantisk överallt, hemma, jobbet och stallet. Vill alltid att det ska vara städat och undanplockat, sopat i stallet och rätt sak på rätt plats. Har vänner som är rena motsatsen med stök och smuts överallt och det blir jag nipprig av, haha. Finns ingen bättre känsla än att komma in till en nysopad stallgång utan saker på golvet, eller nystädat hus med nya lakan i sängen osv.

 12. Kan inte relatera mer när du beskriver dig själv, ångesten man får när man inser att man t.ex. inte hinner ge alla hästar så långa pass man önskat under dagen är enorm hahah. Dock jäkligt imponerad av din inställning dag efter dag! Jag tycker det är gaaalet svårt att hålla 6 hästar i träning i kombination med skola men med tanke på hur bra du klarar dina så känner jag att då kan ju jag med. Även om du inte går i skolan så har du ju en hel del annat utöver dina hästar, och du hanterar/får ihop din vardag så bra med en fantastisk inställning🙏🏻

 13. I stallet är jag extremt mån om att allt ska vara rent och putsat, allt från utrustningen till hästarna till stallgången. Mycket lättare och trevligare enligt mig att komma då till stallet då det är i ordning, och jag får ihop bättre ridpass då. Hemma prioriteras städningen lätt bort (i alla fall för tillfället) då jag läser in till universitet just nu och bor ensam, för om jag städar då jag borde läsa får jag nästintill ångest för att jag inte läser och satsar på min framtid. Kanske inte det bästa i längden, men i stallet kan jag ändå alltid koppla av då det är rent & fint och hästarna och deras välmående samt omgiving är alltid automatiskt prio nummer ett i mitt liv.

 14. Nu har ju aldrig jag tävlat eller varit iväg på tävlingar så, bara som publik, men som person skulle jag nog allmänt kunna säga att jag är noggrann. Vill alltid veta var mina nycklar till exempel är (bor i lgh) och de ligger alltid på ett speciellt ställe. Gör de inte det blir jag iskall av stress – och brukar hitta dem i ngn byxficka….. hmmm! Jag gillar inte stök, jag tycker det är svårt att få en överblick på saker och ting då. Vill inte kalla mig pedant, mera organisatorisk.

  När jag ska hålla föredrag till exempel, har jag en bestämd ordning veckorna innan för hur saker ska göras, hur det ska övas in, vad jag ska säga, hur orden ska komma. Mental träning, gärna till musik. Då får jag ofta bilder av hur det ska kännas på scen… (dock, det blir aldrig riktigt samma känsla i vardagsrummet som vid skarpt läge! 😉 )

  På jobbet är jag nog likadan, ordningsssam, vill ha saker på de platser där jag lagt dem. Däremot lägger jag aldrig krut på hur andra har det hos sig, det får de sköta själva liksom. Gäller både privat och på jobbet.

  Nu när det är lördag, går jag gärna omkring och städar, vattnar blommor, och har just konstaterat att dammsugaren dragit sin sista suck, så det blir att köpa ny inom kort. Luktar betänkligt…. Det som faktiskt INTE är eller ser så ordningssamt ut hos mig, är nog klädhögen i en stol i sovrummet. Där ligger nämligen tröjor mm som ännu inte är använda – men som ingår under en veckas vardagar. (samt även helger) . I garderoben – som en klädkammare, hänger klänningar för snyggare behov. Att inte tröjor och koftor mm hänger därinne beror nog på att jag inte hinner/tycker mig hinna, öppna där vareviga dag. 😉 Underkläder och topar och strumpor finns givetvis i klädbyrån i sovrummet.

  Och trots röran i nämnda stol i sovrummet, tycker jag ändå att jag har en bra översyn, eftersom jag vet precis vad som är där. (Och när det ska tvättas finns det en tvättväska där det använda alltid hamnar.) Visst är det intressant hur vi människor är? Läste ngn stans att när man kommer hem till ngn avslöjar det väldigt mkt om hur personen är, och hur den tänker.

  Bra kämpat på tävlingsbanorna idag både du och Olav och alla hästar! Nu ska jag sätta mig i rullstolen och åka ner och handla en sväng, japp – jag kan gå inomhus, men långa sträckor kan jag det inte. Så är det att ha ett skelettsyndrom.

  Kram – fortsätter hålla tummarna för er alla! 🙂

 15. Jag är nog likadan i grund och botten! Ordning och reda gör mig så mycket lugnare. Däremot har jag aldrig varit på meeting förr men ska på mitt första nu ol några veckor. Kan du inte skriva vad du har med dig på meeting? Allt från utrustning men även sånna ”bra att ha” saker man lätt glömmer? Jag känner att jag har såå dålig koll!! Ska packa för två hästar i två bilar och en transport 😇😇

 16. Kan relatera till viss del men inte så fullt ut som de flesta ovan verkar😂
  Har aldrig varit en hejare på att putsa och dylikt, har alltid tyckt att det varit en pina, MEN innan tävling eller träning är allt skinande rent! Det tycker jag är viktigt!

  Har stenkoll på allt i stallet och runt hästarna, men skulle aldrig kunna beskriva mig som pedantisk. Även om jag verkligen önskar att jag var det. Skulle väl beskriva mig som ett slarvigt kontrollfreak, hur det går ihop vet jag inte riktigt😅
  Hemma är det väl helt ok, även om det skulle behövas förbättring på vissa fronter.

 17. Jag önskar att jag var lika duktig på att hålla ordning och reda i stallet då det blir så himla mycket enklare men som tur i oturen så är man oftast inte den ända ponnyryttaren som har kaos utanför sin box🙈😂 Men jag har en fråga har du som någon plan när du packar typ som alla hästarna har sina saker på varsin plats eller har du så att typ alla schabraken där, täckena där o tränsen där alltså mixar hästarnas saker om du förstår hur jag menar☺️ Skulle du någongång visa hur ditt sadelskåp ser ut på insidan med alla saker i? För mig som älskar att packa är det superkul att se/läsa om😍

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *