Lördag och dagens starter

Cornets Baloufee eller Fia som hon kallas är ju en riktig superstar . Vilken utveckling vi gjort ihop de sista 6 månaderna . Så imponerad av denna häst och hennes inställning. Nej, hon är inte lätt. Men får du till rätt ridning på henne så är hon en sån tiger att sitta på. Helt sinnes vilken inställning hon har. Många som rycker i denna fina skimmel nu och så glad för ägarens skull som får visa sina fina hästar.

Idag hoppade hon 1.35 klassen. En bra runda men blev lite väl fokuserad på en rabatt mitt på banan så fick inte med henne 100% i svängen . Var så nöjd med rundan i övrigt och som hon hoppade . Wow. Så stolt över henne. Fina fina hästen. Rev hinder no 10 på banan. Annars skulle vi fått placering. Lite surt, men små marginaler .

Tornado hoppar 1.40 finalen imorgon . Chipsy avstår.

Joe och Laissa hoppar 1.20 idag fast senare . Bra val att gå ner en klass , då Olav sätter planen med dom nu. Då ville han gå ner sista dagen. Smart val och väldigt bra tänk.

Måste även tacka er för alla kommentarer på inlägget innan. Så kul att få lite info om er som läser. Väldigt många som tänker lika som jag…. fortsätt gärna kommentera . Har någon kollat live via equisport ??

17 thoughts on “Lördag och dagens starter

 1. Nyfiken på varför du ofta lägger ner händerna så som på bilden. Finns det någon fördel med det? Får alltid höra av min ridlärare att jag ska upp och lätta försiktigt och inte överdriva språnget. Rider inte lika högt som dig men 110 och 120. Kanske där det spelar roll?

  • Brukar få till den stilen över hinder när klassen är typ 1.40. Ofta oxrar , stora breda. Vill kunna ge hästen mycket space att jobbade hindret fritt.

  • Tycker det ser ut som att hon gör det för att hålla sig kvar ofta, började se detta som mest på Laissa pga att hon överhoppar sig och nu sker det mer. 😊

   • Tror inte det är därför. Om hon behövde kämpa för att hålla sig kvar borde väl även hennes balans se rubbad ut under sprången, och mantag vore nog effektivare. Lixom om hon väljer att landa i den positionen kommer hon säkert ramla av (att hänga över hästens hals i landningen är knappast optimalt) så att krama halsen känns sådär sett till hållasigfast-ide.

 2. Jajamensan kollar live när jag har möjlighet, alltid roligt att se. Spännande också eftersom det just är live och man inte vet hur det ska gå 😄

 3. Kom ihåg att ”shit happends”.

  Ni båda har gjort det grymt bra och gör det riktigt bra!!

  Håller alla tummar o tår för morgondagen… du KAN ta hem det. Du har hästen. Du har skallen. Du har viljan.

  Glöm aldrig det! <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *