Lastbilstugg

När jag åker i lastbilen i flera timmar bör man kanske beta av saker. Det gör jag också, men kan också känna hur jag bara kan koppla av och inte göra någonting. Jag bara är till 100%. Rätt skönt faktiskt för hemma får jag aldrig riktigt den känslan att jag bara kan stänga av allt & bara va. Jag får riktig ångest om jag unnar mig en timmes vila med att inte göra något, under den timmen hade jag kunnat göra något viktigt & behövlig. Har väldigt svårt för det.

Sen har jag gått igenom alla negativa kommentarer & uträkningar om pauser osv osv… orkar inte ens läsa allt om jag ska vara ärlig. Förstår inte hur man orkar & har TID för att räkna ut & förklara sig. Jag skrev bara från mitt liv & mitt jobb att jag är väldigt dålig på att ta pauser & jobbar gärna på. Sen om du eller någon annan gör som jag eller tar fem pauser på en dag rör inte mig ryggen, ingen som är bättre eller sämre för det, kanske jag som är sämst i den här frågan. Ni fattar, barn svälter i Afrika & många av er sitter & gaggar om det här, det är ju verkligen en liten sak att diskutera om.

Jag har även börjat tänka på vilken hingst jag vill ha till Zamina. Många gör ju så att de redan tar igen på första brunsten men det ville inte jag. Känns så konstigt, så vi tar på nästa. Det står mellan två hingstar & det lutar lite mer mot den ena. Har bara fått en känsla att det är den jag ska ta.

Perfekt tillfälle att hålla igång här men också samla energi & ta igen några timmars sömn. Jag hoppas att vädret håller sig någorlunda ok i helgen , det står ju regn regn & mer regn. Tråkigt. Men jag håller humöret uppe ändå & är otroligt taggad.

26 thoughts on “Lastbilstugg

 1. Pingback: Lastbilstugg – Suzie Weathers

 2. Jag läste kommentarerna i det inlägg du nämner här och jag tyckte inte att de var särskilt negativa. Vet inte om du tagit bort de värsta men jag tyckte att det snarare var vissa ifrågasättande kommentarer (utan att vara otrevliga) och kommentarer från oss ”vanliga” arbetare som bara förklarade att det inte riktigt funkar så som du kanske tror (eller iaf så som du uttryckte dig).
  Visst finns det någon kommentar med en tråkig ton men jag tyckte inte att någon var särskilt elak eller väldigt negativ.
  Det du nämner med det tidsschema som någon skrivit som du ”inte ens orkade läsa” var skrivet av en läsare som försvarade dig och förklarade att man visst kan ha att göra i stallet under så många timmar. Hon hade själv hästar och gjorde om sitt schema i stallet till ett exempel på ditt och Olavs schema. Om du hade läst färdigt så hade du förstått det.

  I det i lägget som du skrivit nu tycker jag att det är en allmänt tråkigt ton gentemot de läsare som kommenterat. Hade ju helt klart varit mer moget och förstående om du hade skrivit att du läst kommentarerna och förstått att du kanske råkade uttrycka dig klantigt eller bara missuppfattat hur det är att jobba på ett ”vanligt” jobb.

  Att dra fram det där med ”barnen svälter i Afrika” är väldigt onödigt. Jag tror inte att det är någon som har missat det och jag tror även att de flesta är någon typ av månadsgivare för att hjälpa så många organisationer man kan. Det är ju lite som att säga att du inte får skriva om dina framgångar för att det finns andra personer som är mycket mer framgångsrika än dig.

  Ibland är det bättre att bara be om ursäkt och gå vidare istället för att skriva ett inlägg där man nästan dumförklarar sina läsare.

  Sen rent allmänt tycker jag att du borde förstå att det är skillnad på ifrågasättande kommenterarer och negativa/hatkommentarer precis som en kommentar som är skriven av en läsare som inte delar din uppfattning inte är en negativ kommentar.

  Nu kanske du inte orkar ta dig tid att läsa min kommentar eller förstår varför jag har lagt ner tid på att skriva den och då får det vara så, men nu har jag sagt mitt i den hör diskussionen.

  /En läsare med ett ”vanligt” jobb som också är världsförälder och månadsgivare till barncancerfonden

  • 100 % medhåll med Ellinor! Bra uttryckt. Och det är generellt klokt att avstå från svepande eller raljerande slutsatser om andras situation, när man helt saknar egen erfarenhet av den. Varför ens hålla på och jämföra sig på det sättet liksom?

  • Heja Ellinor! Det är ju faktiskt så att kommentarer håller igång bloggen, och det är synd med så tråkig attityd från Nellie mot läsare som tar av sin tid för att skriva. Klarar en inte av att bli ifrågasatt så kanske det är dags att stänga av kommentarsfunktionen. Angående att dra upp de svältande barnen i Afrika så kanske du Nellie skulle ha tänkt på de stackars barnen när du skrev att du haft ett så jobbigt år; barnen i Afrika hade säkert velat byta med dig alla dagar i veckan.

  • Bra Ellinor! Vi är många som håller med dig. Och jag hoppas verkligen Nellie tar åt sig av detta! Är ju tyvärr inte allt för ovanligt att hon uttrycker sig så om ”vanliga” jobb och även att hon anser att diskussions kommentarer är hatkommentarer. ’

 3. Jag anser inte att kommentarerna är speciellt negativa. Det är dock lite klumpigt av dig att skriva: ”På ett kontor kan jag tänka mig man tar en paus, går på toaletten tex & avsätter en lunch. Har sina små pauser när man vill.” Speciellt eftersom det är inget du har någon förståelse för eller erfarenhet av.

  Det handlar faktiskt om respekt. Du vill att andra ska respektera ditt yrke då får du respektera deras tillbaka och inte anta saker på detta sätt. Psykisk ohälsa växer och blir allt större hela tiden just på grund av att folk med.. vanliga och ovanliga jobb, jobbar ihjäl sig, tar aldrig pauser och jobbar konstant övertid.

  Jag tycker personligen inte att någon behöver göra detta värre. Så se snarare kommentarerna som en reality check för dig och lyssna snarare på dina följare så du ökar din insikt för andras vardag. Det hade inte varit några problem med inlägget om du enbart tog upp ditt problem med att du inte kan planera din vardag osv och struntat i att dra in andras arbeten och deras livssituation.. Hoppas det går bra för dig på Hammarö!

  • Jag kan hålla med Nellie om att det var onödigt tjafsigt i det kommentarsfältet.

   I de flesta kontorsroller jag har kommit i kontakt med finns ett naturligt utrymme för både toapaus, lunch med kollegor (eller vänner om man har tur), och en kaffepaus då och då. I vissa roller får man bestämma det schemat själv, i andra är det schemalagt. Men nog finns pauserna? Jag förstår inte varför det skulle vara respektlöst att anta det?

  • Plus att man ska komma ihåg att Nellie är öppen med att det är hennes sociala medier som finansierar hennes satsning. Det kan ju faktiskt vara så att det tar lite tid det med. Telefonavstämningar med samarbetspartners (som säkert skeenden på kontorstid, alltså stalltid), mailhantering, komma ihåg att slänga upp en story mellan två hästar, samt tid för att både hålla träningar och rida hästar utanför den egna anledningen. Jag tycker nog att det låter som att det kan vara ganska aktiva dagar. 🙂

   • Om man lever på sina sociala medier ska man kanske vara lite mer ödmjuk mot sina läsare och inte hugga tillbaka på verkliga eller inbillade ”påhopp”.

    Inga läsare= ingen försörjning. Så enkelt är det faktiskt .

    • Jag är utbildad inom org och ledarskap. Problemet med många kontorsjobb är att de sätter deadlines som är för tights vilket medför indrag av all form av raster vilket nu har lagt grunden till hög psykisk ohälsa. Samt alla jour jobb som inte ens tillåter nattsömn..

     Nellie är hennes egna chef och om hon ej har raster så ligger det enbart på hennes egna planering och disciplin därav blir det märkligt att framställa hennes arbete/hobby som extremt krävande och vanliga jobb som slappa. Enligt mig.

     • Jag tror det är där vi läser så olika, jag ser inte hur hon framhöll andra jobb som slappa utan det jag läste var ett inlägg där hon uttryckte att hon som person var dålig på att komma ihåg att ta rast.

      På samma sått läser jag inte inlägget ovan som något annat än en besvikelse över att man väljer att misstolka det förra inlägget (eller eventuellt en irritation över att inte ha fått fram det budskap man vill ha).

    • Men sluta att läs då! Känns det inte rätt, scrolla vidare till en annan blogg. Och du, menar du verkligen det du skrev? Då har du verkligen en urdålig syn på hur man beter sig. Nu citerar jag ordagrant ( kopiera) dina ordval, tänk efter ett varv till om hur just Du uttrycker dig.

     ”Om man lever på sina sociala medier ska man kanske vara lite mer ödmjuk mot sina läsare och inte hugga tillbaka på verkliga eller inbillade ”påhopp”.

     Inga läsare= ingen försörjning. Så enkelt är det faktiskt .”

     Nu undrar jag om du har förstått vad du skrivit? Menar du verkligen att bara för att man skriver en blogg, lever på det, ska tåla och acceptera vilket skit som helst, oavsett om det är :citat ” verkliga eller inbillade påhopp!!? Så att skriva vad som helst i kommentarsfältet är alltså helt Ok för att bla Nellie men många andra bloggare också lever på sin blogg? Är det därför ”alla” anser sig tycka att det är ok att skriva vad som helst, hur som helst när som helst?

     Fy sjutton säger jag bara!

     • Och jag undrar om DU har förstått både vad du har läst och själv skrivit?

      Att vara ”lite mer ödmjuk” och ”acceptera vilken skit som helst” är två vitt skilda ting.

      Åter igen poängterar jag att vi är, ja vi kan kalla det Nellies KUNDER. Utan kunder får affären stänga, samma med en blogg som tappar läsare för att dessa känner sig förlöjligade osv.

      Det är inte samma sak som att den som driver bloggen ska acceptera vad som helst men man behöver inte heller svara otrevligt eller hugga så som Nellie ibland gör i onödan.

     • MAN KAN JU INTE SLUTA LÄSA NÅGOT MAN REDAN LÄST OCH KOMMENTERAT.

 4. Vi lever alla olika slags liv, inget konstigt med det. Vi gör de val vi kan och de val vi vill, genom årens gång. Nellies liv ser ut som det gör just nu, hon beskriver sin vardag utifrån sitt perspektiv.

  Nu håller vi tummarna för Nellie och Olav i Hammarö tycker jag! Och jag ser som sagt fram emot att få hänga med i vad som händer där under dagarna som följer! 🙂 Kram!

 5. Orka inte förklara vad jag menar och tycker.Blir bara en i mängden haha av alla kommentarer. Men heja dig; och stor kram<3

 6. Lycka till nu i helgen båda två, ska bli spännande att ”följa med” 🙂
  Din senaste bloggflow har fått mig så ridsugen att på fredag smäller det, mitt första ridpasset på 6 år sedan barnen föddes, jag är SÅ pepp!! Dock var jag tvungen att påminna mig själv vilket sittben jag ska sitta ner på, snabbt man glömmer 😛 njut av helgen!

 7. Usch Nellie vilken tråkig attityd du har till dina bloggläsare i detta fall! Arrogant och raljerande ton över alla i dina ögon negativa kommentarer. De var bara inte överensstämmande med din uppfattning. Och att dra in Afrikas barn….. !! Det fanns dessutom någon fråga, men av 30 kommentarer så svarar du på en, och då med ”hahaha”!!

 8. Jag jobbar på arkitektkontor och jag tycker faktiskt att det Nellie skriver stämmer. Eftersom det blir mkt jobb framför datorn behövs pauser för att bryta av. När jag har jobbat i stall tidigare så har det varit mycket mer varierat arbete, men mer intensivt rent fysiskt.

 9. Nu känner jag att jag måste sätta ner foten här. Många tjänstemän och arbetare har förtroendearbetstid/oreglerad arbetstid (ni kan googla på vad det innebär i detalj). kortfattat betyder det att man själv bestämmer över när man jobbar och hur länge så länge arbetet man är anställd att utföra blir gjort och man jobbar 40h/vecka i snitt över tid. Det betyder att man kan vara ledig en hel dag om man tidigare jobbat ihop till den dagen utan att behöva ta ut semester. Eller äta lunch i 3h en dag om man känner för det. Såna jobb kan man få med eller utan formell utbildning så länge man är kompetent nog för jobbet. Tycker att det är superspännande att så många ”killgissar” när kunskap finns en googling bort. Det är faktiskt rätt osoft att berätta saker man inte vet så mycket om!

 10. Du har absolut bäst chans att få dräktigt på 30-dagarsbrunsten, så missa inte den! Väntar man ytterligare en brunst hamnar man i den period då stoet har som störst mjölkproduktion. Fokus för stoets kropp blir då att i första hand producera mjölk, inte bli dräktig igen. Lycka till med hingstval och betäckning!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.