Lång dag & allt går segt

 • Sorry för dålig update idag. Men haft väldigt mycket att göra & inte haft en sekund fri knappt. Åtta hästar är ridna, badade , betade ute, in & ut från hagen, fordringar & klippta i man & svans.
 • Det är lite så i ett stall att allt går på rullande band och man är inne i ett flow. På ett kontor kan jag tänka mig man tar en paus, går på toaletten tex & avsätter en lunch. Har sina små pauser när man vill. Jag borde bli bättre på att få in dom pauserna för jag jobbar lätt på från kl 08-16 i ett högt tempo. Nog därför man är helt slut på kvällarna, just för tempot & inte egentligen för antal hästar man rider.

  Börjar avrunda nu iallafall & ska in mot Lund för att köpa sushi till middag. Jag & Olav önskade det på menyn idag. Vi åker super tidigt imorgon bitti med chaufför & mamma. Vi går med hästarna på morgonen & sen rider vi dom när vi anlänt. Jag kör på samma uppdatering som i Belgien ? Ni verkade gilla det.

  34 thoughts on “Lång dag & allt går segt

  1. Update om planerna inför danmark? Lycka till, önskar också samma uppdatering som från belgien!

  2. Vad gör du egentligen emellan 08-16 då? Själva stallsysslorna brukar ju gå fort så rider du resten utav dagen? Nog tror jag att du tar en lunch däremellan iallafall? Annars bör du göra det. 😊

   • Nu rider hon inte allla 8 men tar säkert iallafall 1h per häst och sen ska dom göras iordning innan och efter och det ska bytas osv, tar säkert en 5-6h att rida 4 hästar:). Och sen tar det säkert lite tid att mocka till alla, fylla hö och kraft, sopa och plocka iordning och sen ta in, ta av skydd och kanske byta täcken.

    • Om vi räknar att Olav och Nellie delar jämnt borde det vara såhär:
     08:00 Fodring
     08:30 Utsläpp
     08:45 mockning
     09:45 hö, vatten & sopning
     10:20 göra iordning häst 1
     10:40 sitta upp
     11:20 ridit klart, göra iprdning
     11:35 första hästen klar.
     12:45 andra hästen klar, luncha
     13:00 lunch för ryttare
     13:45 tredje hästen ska ridas
     14:55 tredje hästen klar
     16:00 fjärde hästen klar

  3. Det är nog inte många jobb man kan lägga in pauser ”när man vill”. Det märks att du inte varit anställd. Men du jobbar väl inte 8-16 utan paus?? Jag undrar en annan sak; varför ”badar” du dina hästar så ofta? Är inte det dåligt för huden? Det är väl bättre att rykta?

   • 8 hästar på 2 personen från 8-16 är ju hur lugnt som helst. Gissar att ni inte sitter och rider varje häst i över en timme….

    Och nej, som anställd kan man inte ta pauser hur som helst.

   • Jo i många yrken kan man ta paus när man vill. Men det beror såklarr på yrke och arbetsplats.
    T.ex har jag jobbat i kundtjänst där vi hade schemalagd rast, men också som ekonomiassistent där chefen sa ”ta rast när du vill och behöver”.
    Så i många kontorsjobb kan man själv styra när man tar rast, men många ”ungdomsjobb” är hårt styrda och då går det inte. Precis som inte heller en läkare kan ta rast när hen vill, men det finns gott om jobb där det är möjligt.

  4. Hej! Kul med samma upplägg igen nu

   Vilka hästar har du med? och vem tar hand om de som är hemma?
   har ni med någon hästskötare?

   Kram, superbra blogg. glöm inte att ta tid för dig själv <3

    • Betalda pauser?
     På alla mina arbetsplatser och även i Nellies fall så funkar inte pauser hur som. Jag har däremot bara jobbat med hästar, hotell och restaurang. En del kontorsjobb också men där ingick inte pausar när man ville om man blev trött.

   • Jeg jobber på intensivavdeling og kan ta min halvtimes pause akkurat når jeg vil, så lenge det passer med den pasienten jeg har/skal motta. Så iblant kan det være kl 10, andre ganger kl 13, andre ganger kl 11. Ikke noe skjema å følge, veldig fritt, så lenge det passer arbeidet mitt. Har en venninne med kontorjobb som etterforsker i politiet, hun kan også styre sin egen pause. Samtidig har jeg vært i butikk der pausen ble bestemt av sjefen, så det her er nok veldig varierende fra arbeidsplass til arbeidsplass.

    Alle dere med pekefingeren oppe, la være å bry dere om sånne bagateller. For noe tull å diskutere og henge seg opp i.

  5. Jag tror att man måste ha självdisciplin att värdesätta sin egen tid och hälsa oavsett om man jobbar på kontor eller i stall. På mitt jobb tex (kontorsjobb) har vi 30 min lunch och 15 min betald fika på förmiddagen på arbetstid 8-16.30. Men ibland så hoppar jag fikan på förmiddagen för att jobba istället och det har hänt jag jobbat från 7-19 med bara lunchrast och korta break för att gå och hämta en kaffe och frukt eller haft 10 min lunchrast på en hel dag för jag har haft möten inbokade eller kommer på när jag kommer hem från jobbet att jag inte varit på toa alls under dagen. Men det är inte coolt eller bra att pressa sig så varken om man jobbar på kontor eller stall och ingen tackar dig när du är helt slutkörd eller går in i väggen. Däremot är det kanske lite annorlunda om man har eget företag (att man måste jobba mer obekväma tider osv) men man ska ändå värdesätta sin hälsa och tid! Jag tänker lite såhär; är du anställd så ska du ge järnet under den betalda tiden men ta lunch och fika som avtalat för ingen kommer tacka dig om du blir sjuk eller går in i väggen. Är du egenföretagare så måste du ge järnet för att få allt att fungera och i många fall är ditt företag ingenting utan dig själv så det är bäst att du tar hand om din hälsa och värderar din tid så du tar fika och lunch regelbundet (ännu mer självdisciplin än om du är anställd). Men jag är som sagt anställd på kontor och slarvar ändå men tänker på det hela tiden för min egen skull och hälsa. För det är inte coolt att få magsår eller gå in i väggen. Var rädd om dig!

  6. Tyvärr så får man inte som anställd ta rast när man vill eller hur man vill. Detta gäller inte bara på kontor utan inom andra yrken också.. Det finns ett schema man måste gå efter, men är man uppe i något eller om det helt enkelt inte funkar med rast där och då måste man sjukta fram sin rast. En lunch på 30 minuter är långt ifrån glamoröst, gäller att slänga i sig maten.. Du har nog fått fel uppfattning om hur det är att vara anställd :/
   Om du väljer att vara i stallet mellan 8-16 och inte äter lunch är det ju upp till dig att ändra dina rutiner..

  7. Älskar alla negativa kommentarer som vanligt, och att folk tom ägnar tid åt att räkna minutscheman för N och O 😂😂

  8. Hehe nej man kan inte ta raster hur som helst på ”vanliga jobb” 😉 Många gånger är det även så stressigt så man får jobba in de få raster man har. Du som har lyxen att själv bestämma när du ska ha rast eller inte får jobba på din självdiciplin. Skriv upp tider som du förhåller dig till. Dina hästar ska ju också äta lunch tillexempel 😌

  9. Vad tjänar ni på att bara utsöndra massor negativ energi? Fokusera på det positiva som Nellie skriver och gör så ska ni se att ni mår mycket bättre sen 😉

  10. Suck! Här ser man i kommentarsfältet att så många bara väntat på någonting att ”hugga” på!

   Herre Gud, har ni inget viktigare att lägga ner all er energi på än att överanalysera huruvida man kan eller inte kan ta en paus när hur och var man vill som anställd kontra egenföretagare!?

   Att ni orkar ödsla så mycket energi på en struntsak! ? Om ni har så jobbigt med hur Nellie skriver, tänker, uttrycker sig mm mm, men så sluta då och läs! Valet är ert! Om det inte är så att allt går ut på att hugga, dumförklara eller nätmobba …..då är ju saken en helt annan 🤔

   Nä, lägg ner er trista attityd och har ni ett stort behov av att ödsla negativ energi så gör det i ert eget liv istället men låt oss andra slippa det!

   • Att hugga, dumförklarar och nätmobba har jag inte sett att en enda jäkel som har gjort här. Det vi har gjort är att förklara för Nellie att livet på ”vanliga jobb” inte är en dans på rosor där man får springa på rast när man vill och hur man vill. Vi får ju inte säga till Nellie att hon har ett lyxjobb där hon får jobba med sina hästar/blogg för då jävlar får vi på fingrarna och får höra hur SVÅRT och JOBBIGT det är. Men varför får inte vi förklara hur det är på våra jobb då? Varför får nellie uttrycka sig om något som hon inte har en blekaste aning om? Hon har ju aldrig haft en anställning på ett kontor, matbutik, lager, skola, vården osv. Är det bara för att vi är vanliga Svenssons som ska veta vår plats, längst bak i hörnet?
    Det är Sverige vi bor i och året är 2019. Vanliga människor finns fortfarande.

    • Att förklara är helt ok! Det är tonen, attityden och hur! det förklarats som är fult! Vänd på saken och få detta bemötande själv…..skulle du verkligen tycka om, acceptera och tycka att vissa svar är helt ok ? Exempel : Säg att ditt barn får samma bemötande av sin lärare ….skulle du gilla det svaret, bemötande hur hela situationen hanterats ? Att svara, förklara och ge feedback är helt ok men håll en ton som är acceptabel, svårare än då är det inte.

  11. Jag skulle gärna vilja veta varför man får en känsla av att du ser ner på oss som arbetar utanför hästar? Tex kontor, vården osv. Ser du lika mycket ner på dina föräldrar som arbetar med annat? Hur skulle världen se ut om alla jobba med det du jobbade med? Jag själv jobbar inom vården och det kan vara så fullt upp att man inte ens hinner sitta ner en enda sekund eller få sin lunch. Får alltid en känsla i dessa inlägg att du är någon översittare som ska vara bättre än oss andra? Tråkigt att du har den attityden… Annars gillar jag din blogg och att man får följa din resa med hästarna men tråkigt att de ska upplevas som vi andra är ”smuts” under skon. Att de vi inte gör är något vettigt alls. Tycker isåfall du ska skaffa erfarenheter hur de är att jobba utöver hästarna. Och jag tror faktiskt du går och kissar, tror faktiskt inte du går i ca 8-10 timmar utan att kissa en enda gång. Men vem vet du kanske kan de?🤷🏼‍♀️

  12. Jaaa!! Ser fram emot samma uppdaterings upplägg ifrån Hammarö som i Belgien! 😀 Och jag blir alldeles matt av att bara läsa alla kommentarer om tid och anställningar mm. Nellie berättar ju från sitt perspektiv, hon skrev inte att hon vet hur det är på alla arbetsplatser, hon skrev hur hon upplever sin vardag. (Jag gissar att hennes föräldrar dessutom kan berätta från sina jobb hur de har det!)

   Vi lever alla olika slags liv, det är dumt att jämföra och förklara – jo det kan man ju göra, men det lyser igenom av irritation på sina ställen. Trist!
   Heja på nu Nellie och hoppas Hammarö blir en fin upplevelse! Kram!!

  13. Jobbad tidigare i stall och nu som akut sköterska. Det är helt olika situationer, tycker det var mer fysiskt tungt att jobba i stall, men man blir mentalt mer slut och mer stress med vanligt jobb.
   När man jobbat med hästar så kör man bara, 1 häst i taget, det går inte att stressa eller jobba snabbare för då blir resultatet sämre, när man skrittar igång och skrittar av får man ju en paus, man kan ta en frukt eller dricka lite när som helst.
   Inom akuten kan jag springa i korridoren, bara jag är lugn med patienter så kan man stressa emellan och på så vis ”tjäna tid” utan att resultatet blir sämre, gå på toa kan man glömma, ingen mat eller dryck på arbetsplatsen och gå till fikarummet kan man glömma.

   Jag tycker mitt jobb inom akuten känns meningsfullt, men hade kroppen pallat hade jag fortsatt jobba i stall, för var inte alls lika trött efter jobbet när jag jobbade i stall jämfört med nu.

  14. Jobbar på dagis och där får man en 30min paus på bestämd tid. Man får inte välja och de 30 minutrarna känns som 2minuter då jobbet är extremt utmattande. Och då har jag jobbat som hästskötare i stora stall utan rast. Att jobba i stall är mer avkopplande än ett riktigt jobb skulle jag säga då det även är ens hobby. Jag är likadan med att jag kan inte koppla av en timme, jag blir rastlös och känner att jag slösar tid. Men det är skillnad på hästjobb och vanligt jobb.

  Lämna ett svar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.