Hästarna i stallet just nu #2019

Mycket har hänt i stallet och det är såklart väldigt kul. Det peppar mig att så många tror på mig och nu oss. Jag är fortfarande väldigt ung så jag tycker det är coolt av er som vågar sätta hästarna hos mig och litar på mitt jobb att jag gör det 100% seriöst.

Jag tror ändå att vi är framtiden i ridsporten, vi är redo att stiga fram och vida vår passion i livet. Vilka hästar finns just nu i stallet då? Vilka är mina egna och vilka är för kunder samt VAD är planen?

Laissa, –e. Lucky Boy, u. Zalza Du Buisson Z

De snygga stoet behöver jag väl inte presentera. Henne känner ni väl och hon har vart med i några år. Fick henne som fem åring och fått hänga med på en jäkla resa med henne. En häst som utvecklats enormt det senaste året. Nu är hon tio år och går 135-140 internationellt med nollrundor och placeringar . Absolut en häst man lär sig på, tror nog att all min grund ridning kommer ifrån den hästen. Väldigt ridbar på marken och ger en fantastisk känsla. Hoppar väldigt stort och har en speciell teknik. Älskar att jobba men speciellt att hoppa, riktig glädjespridare. Vill ha en ryttare som vägleder och tar kommandot, blir man ett team med henne gör hon alltid sitt yttersta! Hästen i stallet som just nu är officiellt till salu. Skär i hjärtat men eftersom att hon är i en bra ålder för en övergång till en ny ryttare så är det dax. Jag har jobbat upp henne till det jag känner att jag kan just nu. Hon kommer glädja en annan tjej eller kille lika mycket .

Le Tornade e. Cyklon (SWB), u. Lavendel (F. 4) (SWB), e. Lavirco

Han känner ni också, köpte honom som sju åring. Smilla tävlade honom ett tag i sitt sista Children år. Vann det mesta och hade ett riktigt bra år med honom. Han fick upp sitt självförtroende väldigt mycket och visade upp sin potential som jag kände att han hade. Jag rider nu honom och sätter han i mitt system, nu är han nio år gammal och precis debuterat 140 internationellt. En häst som inte är till salu just nu då jag vill bruka honom för min satsning. Mycket kvalitet på den hästen och han är riktigt skarp, grymt bra huvud och teknik. En häst som kommer gå de största klasserna utan tvekan.

Lux,e. Lux Z u. Courage Z e. Dutch Capitol

Han känner ni också ganska bra. Köpte den hästen som min nya stjärna, han skulle jag hoppa stort på och kunna göra det som jag gjorde med Hilda. Planen blev tyvärr inte så, vill inte smutskasta någon eller skriva exakt vad som är med honom. Men som ni märkt  så har jag inte kunnat tävla honom och bruka honom för det som var tänkt. Riktigt tråkigt och jag har vart så ledsen. Mer än ledsen, totalt knäckt snarare. Men jag är envis, jag tror att Lux är lika sugen som  jag på en come back, han rids igång just nu efter behandlingar. VI hoppas på det bästa. Om han blir 100 bra, så äger jag en sjuk häst! Den känslan han ger är heeelt outstanding .

Joe, 8 år e. Azteca VDL u. Limited Edition e. Silvio I-  

Fin häst som har kommit mig väldigt nära. Han var väldigt grön när jag fick honom och i ett otroligt dåligt skick kroppsmässigt. Hoppar väldigt spektakulärt och är försiktig. Hästen jag fått mest bud på och som jag märker att jag snart inte kommer kunna hålla kvar och buden stiger. Folk är väldigt intresserade . Håller ju kvar mina hästar för att jag älskar dom och för att jag tycker att jag är värd att få äga dem. En häst för de största klasserna utan tvekan. a

Antingen i mitt team eller någon annans. De får framtiden utvisa . Gått som störst just nu CSI*** 130 och hängt med på tourer utomlands för rutin:)

Zamina ,e. Cassini I- Corrado) Går just nu som avelssto då hon inte höll för hoppning, har precis fått sitt första föl hos mig. Haft två föl sen innan. En hingst efter Gamelus R, e. Namelus R, Concorde- chin chin.

Gambino- Fölet, hoppas och tror de är en för framtiden. Planen är att jag ska kunna behålla honom som hingst om han mår bra av det. Rider inte in honom själv. Olav vill göra det har ha sagt då han har god erfarenhet av det.

Dessa hästar äger jag alltså själv!

Cornets baloufee har jag för kund. Hoppat 125 när jag fick henne runt Falsterbo förra året. Har nu felfria rundor i internationella klasser upp tom 135 och var felfri och placerad i sin första U25 140 i Lanaken senast!! Tio år gammal och mycket fin häst, hennes inställning är den bästa. Har Fia som hon kallas för kund, inte officiellt till salu men om rätt bud kommer in får ägaren avgöra det. Prissatt satt på hästen av ägaren.

Chipsy, tolv år gammal och gått 150 med ägaren sen innan. Senast hos Irma Karlsson för träning och tävling där, nu hos mig. Super häst med så mycket kvalité. Har kul med henne varje dag. Inte haft henne så länge utan gjorde mina första starter i Belgien och hade en bom ner på en vecka i Sentower park och en bom ner i Lanaken på en vecka, resten felfri. Så fin häst, önska jag kunde köpa den själv! Samma ägare som Fia.

Nyinkommen för kund är Carina! Hoppat upp tom 135, gått med en children ryttare och sen med en ung kvinna som tyvärr skadat sig och inte kan rida mer. Där av är hon hos mig och ska tränas / tävlas. Hon är till salu men ska tävlas lite av mig. Tolv år gammal och super söt häst, väldigt scoopig. Super junior häst tex.

Rebell är också ny i stallet, också för kund. Planen är att hon ska tränas hos mig och tävlas litegrann. Ska tillbaka till sin ägare framöver men behöver lite hjälp med träningen och vardags ridning. Roligt projekt!

När jag kommer he ifrån Hammarö kommer det en till häst som ser trevlig ut, för försäljning kommer jag att rida den. Hoppat upp tom 140, mer info kommer då!

 

Alla hästar, det tog ett tag att rada upp, visst känns det spännande ?

Att hjälpas åt är kärlek ..

 

 

27 thoughts on “Hästarna i stallet just nu #2019

 1. Vad menar du när du säger att du inte vill smutskasta någon när det gäller Lux skada? Det känns som att du borde ta på dig det ansvaret? Han var ju felfri i massor innan du köpte honom pch han kom ju runt med dig också? Eller var det kanske veterinären som gjorde ett dåligt jobb?

  • Om jag skriver så finns det nog lite mer bakomliggande information som jag inte vill ska ligga på min blogg.
   / N

  • Kan ju finnas massoooooor med orsaker som ligger bakom det hela? Hästvärlden är sjuk på många sätt, finns flera som sprutar och bedövar hästar på högre nivå för att den inte ska känna av smärta. Det är ju uppenbart att något inte var som det skulle.

   • E: Det uteslöt jag eftersom att han hade fina resultat innan och gjorde fina resultat med Nellie ett ganska lång tag ändå.
    Emma: jag vet, därför frågade jag.

    • Fast hästar kan göra bra resultat och ändå inte må bra. Och berättar man inte för den nya ägaren om dessa problem och den nya ägaren inte tar hand om problemen (eftersom att nya ägaren inte vet om problemen) så kan det ju gå snett långt efter. Jag vet en häst som gick vc-finalen i år som har påbörjat till artros och dessutom lungproblem, hade han blivit såld och nya ägaren inte fått reda på dessa problem (artrosen märker man ju inte i vardagen) så hade problemen säkert kunnat uppstå långt efter…

 2. Så spännande att följa! Förstår att många vill ha Joe han är ju fantastisk! Hoppas att du har möjlighet att behålla honom dl någon annan för att hoppa de högsta klasserna på bara. Jag vet att du klarar det. Vill se dig i en nationshoppning framöver. * dröm *

  Kram

 3. Ett tips är att lägga in bilder på varje häst emellan, inte alla som kommer ihåg med endast namn och det ser betydligt bättre it också.

 4. Så kul att läsa om alla fina hästar du och Olav har igång nu! 🙂 Jag tycker också det är roligt att se att andra människor ser din kunskap, och därför låter dig utbilda deras hästar vidare.

  Härligt med så mycket på gång och jag hoppas som du att Luxen snart kommer igen. Klokt av dig att låta Olav rida in Gambino när den tiden kommer. Tills dess gäller markträning – stå still och lyfta på fötter, gå i grimma, med mera. 🙂

 5. Varför bestämde du dig för att lämna över/sälja Alfons till någon?
  Du köpte ju honom väldigt nyligen, men du sa du ville prioritera tiden på dina andra hästar.
  Det känns ju typ inte som ett sammanträffande att från dagen du flög av honom så har vi faktiskt inte hört något mer om honom? Inte ridmässit från dig i allafall.

  Detta är absolut inget hat, undrar bara vart Alfons tagit vägen <3

    • Oj. Är det märkligt ? I min värld är det inte det. Se dig om, öppna upp ögonen för andra märkliga saker som sker i världen . Finns massor .

     • Japp och detta är en utav sakerna som är märkliga. Varför ta upp annat som är märkligt när det är detta det pratas om?

    • Vad är det för märkligt med det? Nellie har väl varit väldigt öppen med att han köptes för att ev. Säljas eller lånas ut? Ganska självklart att han inte ingår i hennes satsning av uppenbara skäl.

 6. Oj vad saker och ting rör på sig sedan jag läste Bloggen sist. Många hästar i stallet nu och särskilt kul att du har fått Ta hand om Andras Hästar. Rikktigt kul.

 7. Hoppas du har möjlighet att köpa chipsy ännu, hon är så fin och ser ut att ha lätt för sig plus att ni passar ihop. Ser ut att vara väldigt välriden 😍du kan ju köpa in dig i henne på något sätt kanske 😬
  Glad över att du också tävlar Tore nu ☺️

 8. Härligt med en sådan sammanfattning .. Har tänkt många gånger att jag velat ha en sådan då jag inte har stenkoll på vilka hästar du har!
  Så gärna en sådan sammanfattning någon gång ibland så man blir lite ”påmind” 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *