Slutspurt här på Sentower

Idag fick hästarna ridas ut och sträcka på sig i solen. Jag, Isabell och Olav tog varsin . Utöver det har jag vart och storhandlat. Äntligen mat påfyllt i trucken. Sen ska hästarna badas inför avfärd imorgon. All packning ska på lastbilen igen. Imorgon runt 08.00-09.00 ska vi åka. Det är bara knappt en timme dit. Men vi ska stanna på vägen och fixa lite saker. Resten av familjen anländer hit ner denna vecka .

Ska bli kul med ny tävlingsplats och mycket svenskar redan där.

Man förstår ju att många bor i Belgien. Här är magiskt fint och hästar överallt inom så korta avstånd .

Nu laddar vi för 15 nya klasser med 5 hästar.

Något ni undrar ang resan här i Belgien? Kommentera så svarar jag !

12 thoughts on “Slutspurt här på Sentower

 1. Har en fråga till dig då jag är riktigt imponerad över hur du håller ihop det mentalt under en hel tävlingsdag eller meeting med så många hästar, undrar hur du hinner ladda om efter varje runda på varje häst, oavsett om resultatet varit bra eller dåligt? Själv har jag ”bara” en häst och tycker det är tillräckligt svårt att hålla ihop det på bara en tävlingsdag, liksom att komma ihåg allt man tränat på hemma och ha med sig det in på banan (tävlar förvisso dressyr)… Jag blir aldrig nervös, men undrar om du har några tips. Hur gör du? 🙂 Kram!!

 2. Undrar hur ni lägger upp dagen, vad är allas respektive uppgifter? Vad gör du alltid/aldrig (iom att du är den som ska tävla)? Hur motioneras hästarna utöver sina starter? Hur väljer du klasser? Hur mycket hjälp kan Hannes ge när han tävlar själv, eller så kanske du känner att du helst gör din egna plan ändå? Tänker kring framhoppning, bangång etc. noterat att du ofta har ganska så samma tid på höstarna = verkar som att du har en väldigt genomtänkt plan! Stämmer det och betyder det då att du kan ha ungefär samma plan på alla hästar i samma klass (tex chipsy och fia eller Tore och Laissa då) eller hur olika måste du tänka från häst till häst?
  Lycka till kommande vecka i Lanaken!

 3. Vi har fått höra väldigt positivt om Belgien, vilket är kul att höra! Har du dock upplevt något negativ/ en nackdel med Belgien?

  Har du träffat på några andra svenskar medans du varit där?

 4. Vem har kört ner hästarna och har denna person också stannat med teamet hela veckan och hjälpt till med annat än körningen?

  Hur gör ni när ni ska åka och handla tex? Kör ni i lastbilen då?

  • Camilla kör eftersom hennes pappa inte är med, det kan du läsa om när dem åkte och hon har kört dom förut också. 😊

 5. Vore kul om du gör ett inlägg med plan för varje häst inför nästa tävling nu. Utvärdering för varje häst på denna tävlingen dom varit och hur du tänker med klasser inför denna helgen 🙂

 6. Hur många klasser och dagar tävlar hästarna per vecka? 🙂 Super intressant att få veta hur ett upplägg ser ut :)))

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *