Alla hästar anmälda och redo för imorgon

Då var alla hästar anmälda till imorgon . Har bollat mina tankar fram och tillbaka hur de ska gå för klasser . De är första utomhus för alla . Vissa har redan gått större meeting (Tore, Majs och Fia) medans Joe knappt tävlat. Chipsy har jag aldrig startat så väldigt mycket att tänka på.

Joe, Chipsy och Fia går CSI1*

Joe startar 1.20 imorgon . Väldigt viktigt att han inte blir sprungit och ”vild”. Böttre han får gå en lägre klass som start. Bara ha kul och gilla de han gör. Tror det blir en bra warm up klass för honom .

Chipsy ville ägaren inte skulle gå 1.20 för hon blir lite stark när det blir lägre . Så hon går 1.30 imorgon direkt . Vår första start ihop .

Fia går 1,30 imorgon. Fia blir väldigt stark ute första starterna så de kommer ta ett tag att rida in sig på henne ute. Inne sitter allt nu men ute blir hon lite tuffare 😉

Laissa och Tore går CSI2*

Laissa hoppar 1,35 imorgon. Haft lite jobbigt med brunst och pälssättning så humöret på denna Donna inte vart on point 🙂 Vi börjar med 1,35 tror de kan bli en bra start för henne.

Tore går 1.35 med. Han gjort det med mig innan både ute och inne så han känns trygg på den höjden.

Tanken överlag var att de skulle få gå lite lägre här i Sentower och snäppa upp det till nästa helg i Lanaken. Blir bra att de få va ute några rundor innan och rasta av sig. Även för mig. Kommer kanske göra massa missar nu 😉

Solen skiner fortfarande. Satt ni brevid mig skulle ni se mina leenden och avslappnade stil. Mitt hjärta slår dubbla volter över livet just nu.

Sen är det extra roligt med alla fantastiska kommentarer från er. Blir varm i hjärtat av feedback .

Imorgon tar jag över Sentower Park instagram . Vill ni följa mig under 2 dagar följ dom då!

16 thoughts on “Alla hästar anmälda och redo för imorgon

 1. Stort lycka till och glöm inte att ha kul ☺️ Så roligt me sån bra uppdatering me fina bilder 😊 Du är bäst Nellie 🌷

  • Jag hade aldrig någonsin bara lämnat bort min häst som dom har gjort. Men allt kan lösas med pengar. Däremot så förstår jag varför. Nellie tävlar och är väl inte särkilt mycket ute efter att gosa utan ha en riktig häst. Hennes föräldrar kan ju inte vaka hästen. Det är ju väldigt märkligt om de skulle vara vakna hela nätterna åt nellies häst.

   • Alltså på riktigt 😆 det finns många oavsett om de har mycket pengar eller inte som har sina hästar hos andra när de ska föla! Ofta inte alls pga att man inte vill vaka själv utan det är bättre att betala någon som har koll på allt runt omkring och vet vad det ska göra om något går fel. Jag har själv fått ett föl och hade jag inte haft en kompis i samma stall och som bodde fem minuter bort som jobbar på stuteri och har vart med om hundratals fölningar hade jag aldrig vågat ha henne hemma då jag inte har någon erfarenhet alls. Jag har hållt på med hästar i snart 30 år men skulle aldrig stå utan någon kunnig vid min sida när det var dax! Hur hade du själv agerat om du inte hade någon vid din sida som hade mycket erfarenhet och fölet tex kommer ut med huvudet i analen och frambenen där de ska vara och veterinären är flera timmar bort? Hade du då inte hellre betalt för att någon som vet vad de ska göra i en sån situation för att kunna rädda både sto och föl istället för att vara präktig o ha stot hemma och förlora båda två? Jag hade då hellre anlitat någon med erfarenhet 🤷‍♀️ men alla är såklart olika 😊

  • Det är en häst. Som vad jag förstått inte ens stått i Nellies stall på ett tag. Bara hästen har någon som tar hand om den överlever den utan Nellies, hennes pappas eller någon speciells människas stöd.

   • ”Det är en häst…” Fint horsemanship du verkar ha.
    Fattar att Nellie inte kan ta hand om den själc. Men jag hade använt det som ett tillfälle att lära mig. Jag tycker att hon gjorde rätt som lämnade bort den, men hon verkar ju inte varit och hälsat på så mycket osv.
    Inget hat mot dig Nellie, grattis till hästen.

    • Det är nog för Zaminas bästa som Nellie lämnade bort henne under hennes dräktighet! Ett sto som är dräktig (och hästar generellt som vilar) behöver i mycket mer utevistelse i större hagar för att inte bli understimulerade, och i Nellies egna stall finns inte den möjligheten. Dessutom så är det jätteviktigt för hästens säkerhet att det finns fölvana människor i närheten som kan assistera under förlossning och som har erfarenhet av just föl, något som varken Nellie eller hennes mamma har. För Zaminas del så gynnas hon ju mer av att vara på ett ställe där hon kan få proffshjälp, och så länge hon blir väl omhändertagen så kvittar det vem som gör det.

    • Jag håller med Nina om att ”det är en häst”. Inget dåligt horsemanship i det. Jag tror knappast att Zamina är mer fäst vid Nellie än vid den som fölvakat, eftersom det är där hon har bott den senaste tiden. För Zaminas del var det nog skönare att föla i lugn och ro, med en erfaren person som övervakade, än att hela familjen Berntsson skulle stå och heja på (menar inte att de är stimmigare än någon annan, men ju färre desto bättre). Tycker att de gjorde helt rätt som överlät ansvaret!

    • Vad jag menar med att det är en häst är att hästen inte kommer lida av Nellies frånvaro på samma sätt som om en man inte var med sin fru vid förlostningen. Det är en häst som fölar och det viktigaste är att någon kunnig är med. Nu har Nellie inte varit så mycket med henne på sista tiden heller, så förstår inte varför Nellies närvaro skulle vara så viktig bara för att hon råkat vara ägare. Det är vi som förminskar hästarna. Zamina klarar sig utan Nellies påstådda emotionella stöd. Hästen ska föla och fokusera på sitt föl, inte på en närvarande människa.

  • Fast dom här vi lämnat bort henne till någon som har mer kunskap än dom, vad hade det spelat för roll om Nellie va där om hon ändå inte har någon kunskap? Och förmodligen bara gjort situationen rörigare för zamina och hela familjen berntsson ska stå utanför boxen…

   • Svar till er alla: Självklart behövde dom hjälp eftersom dom inte kan själv tyvärr men fortfarande så tycker jag det är fruktansvärt fel att man inte är med. 😣

 2. Kan säga såhär, man behöver inte sitta bredvid dig för att märka hur bra du mår. Det lyser igenom i alla blogginlägg, bilder och även videos när du rider. Tycker speciellt man märker det i blogginläggen, du behöver inte ens skriva den men det är verkligen en positiv stämning i dina inlägg nu. Tycker även man märker det på männen uppdatering som verkligen har steppat upp och blivit grym.
  Grattis till hingstfölet!

 3. Brukar inte kommentera men ville säga att jag verkligen uppskattar när du uppdaterar såhär mycket med många härliga bilder. Väldigt inspirerande!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.