Tips för att få en glad häst

Hästarna var ljuvliga idag. Byggde upp små hinder & bommar, det var uppskattat av dom. De verkar trivas bra & har börjat äta mycket bättre nu. De va rätt skeptiska i början.

Som rubriken lyder tänkte jag ge lite tips för att hålla en häst happy. Hjälper kanske inte alla, men jag tror mycket på dom vardagliga stunderna.

Rid ut mycket om du kan & om du har en säker häst. Det blir en mysig stund för bara dig och hästen. Sen kan en uteritt ta mer energi av hästarna än ett vanligt pass. Då det blir miljöombyte , mycket att kolla på & skönt för dom att vara i naturen. Joe brukar få ridas ut mycket då han njuter av det & blir trött i huvudet. Mycket enklare att nå honom då dagen efter vid träning. Sen märker jag att alla hästarna uppskattar det.

Försök att hitta små stunder där du prioriterar lite extra. Kan vara ynka fem minuter… Joe och jag har en grej som bara vi gör. Varje gång innan jag sätter på tränset lägger han huvudet på axeln & vill mysa en stund. Istället för att vara dominant & tråkig mot honom så tycker jag det är okej. Vi myser lite & sen åker tränset på.

Du kan borsta din häst en gång till på dagen tex. Rykta i 10 min utöver vanlig borstning vid ridning, moment två.

Du kan ta ut din häst & stretcha den

Ta ut hästen en stund & beta på en liten plätt.

Jag tror som sagt på de små små stunderna, de gör en häst glad.

2 thoughts on “Tips för att få en glad häst

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *