Dagens göra- snart i mål

Morning. Uppe med tuppen, sur & grinig när jag vakna men nu är det bättre. Man är bara sliten liksom. Möttes av gnäggande inför dörren då lättade trycket lite. Om hästarna är nöjda så är jag.

Nu är sista lasset påväg hit. Jag har mockat klart, tvättat vatten hinkar & sopat. Packade precis klart en del av höpåsarna. Ska gå ner i ridhuset strax för att bygga upp något kul för mig & hästarna. Antingen lite bommar eller hinder. Fick avboka mitt möte på morgonen som jag skulle ha idag, orkar inte stressa plus det är helg. Måste få avsätta mina viktiga delar dom dagarna , veckan vill man ju att den bara ska flyta på.

Hittade den här fina bilder ifrån i somras. Hur fin? Det slog mig igår hur jobbigt det hade vart att vinka hejdå till majsan. Usch jag ryser bara nu. Alla hästarna betyder så mycket för mig. Många av er undrar ” men om du känner så varför ska du sälja då”.

Det funkar inte riktigt att samla på sig hästar. Allt kostar pengar & alla hästar har en tid hos en. Jag har haft Laissa längst av alla, två anledningar spelar in.

1. Jag tycker om den hästen otroligt mycket.

2. Hon har behövt ta sin tid för att kunna vara där hon är idag. Har fått massvis med intressen & bud under tidens gång. Men har inte känt att hon har vart mogen för ryttarbyte / utvecklat sig till den hästen då. Nu är hon en mogen & fin häst. Har haft det på känn hela tiden.

Nu får ni inte tolka det som att hon är till salu nu. Inte ännu. Men hon kommer bli i framtiden. Det kommer alla hästar att bli. Jag tjänar ju inte ens pengar på mina hästar som många andra ryttare , dom lever ju på det här. Jag är inte inne i det tänket ännu utan jag har dom/ sporten som en hobby fortfarande. Men det kommer med tiden kanske.

Jag njuter varje stund & dag med dom. Men jag börjar också inse att jag har väldigt fina hästar just nu som folk rycker. Det får man ta som en komplimang & kvitto på att det man gör är bra. Hästarna utvecklar sig både i klasserna & prislappen.

8 thoughts on “Dagens göra- snart i mål

 1. Säljer du Laissa så hoppas jag det blir till någon som har blogg eller instagram. 😊 Älskar att följa hennes utveckling!

 2. När är fölet beräknat och vilken färg och storlek tippar du på? Vilken höjd är Zamina och vilken färg och mankhöjd har hingsten?

 3. Måste bara fråga, varför säljer du dina bästa hästar? Liksom först Hilda och nu Laissa? Ingen kritik så men jag bara undrar lite, liksom känns som om de är dom som har bäst potential. Är nyfiken på hur du bestämmer vilken häst som ska säljas härnäst <3

  • Precis min tanke!
   Varför sälja hästarna som man kan ta sej nånstans med?
   Hon skulle ha bytt tränare(Hannes) tidigare istället för att ha sålt Hilda…
   Det är ju skillnad om man livnär sej på att sälja hästar, men hon har ju sociala medier som drar in… Förstår inte :/

   • Hon säljer ju dom hästar hon får mest pengar för, alltså dom bästa. Varför lägger ni er i med så tråkig ton? Nellie har inte erfarenhet och kapacitet att ta en häst från 120 till 150. Som Hilda. Laissa hade ju inte gjort ett dugg när hon fick henne. Nellie är smart och vet sina begränsningar. För att kunna köpa en häst som redan gått 150 och som kan ta henne dit igen så får man sälja dom bästa hästarna. Säljer man en häst som bara gått 130 räcker inte pengarna till en 150 häst. Det säger väl sig själv???

   • Nellie har ju tränat för Hannes länge även om det är på ett annat sätt nu. Tex han som hade Laissa på utbildning för många år sedan.

    Gällande att sälja får vi väl alla anta att nellie vill arbeta med hästar och då kan hon inte nöja sig med intäkter från sociala medier utan får fokusera mer och mer på den verksamheten, om hästarna inte säljs när de är värda mkt pengar kommer ju pengarna att köpa nya (ju större klasser nellie kan rida, desto bättre och därmed dyrare hästar behövs ju) att ta slut! Sociala medier = löpande inkomst, sälja häst = stor klumpsumma som kan återinvesteras.

    Sen tycker jag att det är spännande hur folk resonerar kring vilka som har mest potential, jag tror att både Hilda och Laissa varit alldeles för svåra från början och att det är otroligt imponerande att Nellie fått sådan utväxling av dem ändå, men det har ju krävts väldigt många år och enormt mkt resurser på att träna för att få dem dit. Jag tror att det kan vara en bättre investering att sälja dem och köpa enklare hästar, typ som Lux var ett bra alternativ till Hilda även om han nu råkat stå skadad. Även tornado ett fantastiskt köp eftersom det är en ”vanlig” relativt lättriden häst som smilla kunnat rida fint och få självförtroende med och som nu direkt växlar upp och snart går två-trestjärnig 140 med nellie. Att svåra hästar är bäst tycker jag personligen ofta är fel, även om jag är imponerad av hur Nellie och hennes manegement med träning etc klarat och klarar av det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *