Frågestund om allt som rör..

HÄSTAR! Vi kan göra en random nästa gång, men nu kör vi inriktning på häst & sporten. Ställ vilken fråga du vill, jag gör en del ett & två.

Let’s go!

Fråga på!

49 thoughts on “Frågestund om allt som rör..

 1. vad använder du för smörjmedel till dina olika läderprodukter? Hur lägger du upp en veckas träning inför tävling? Hur tänker du när du går banan? Vilken av dina hästar skulle du säga är absolut svårast respektive lättast och varför?

  Tack för en fin blogg med bra läsning!

 2. Trodde du att du skulle nå denna nivå du är på idag när du hade ponny?

  Vilken höjd tränar du på som max?

  Vilken nivå vill du ha nått om säg två år?

  Är det nervöst eller blir du bara mer taggad av att starta samma klasser som tex Rolf Göran Bengtsson?

  Du är fantastisk inspirerande! Väldigt roligt att följa din utveckling!

 3. KUL!!!! Så peppande med så mycket hästsport och motivation på bloggen just nu! 😍
  1. Hur lägger du upp tävlingsplaneringen för alla hästarna? Tillsammans med Hannes och i så fall hur, sätter ni mål och sen bokar du tävlingar eller går ni igenom tävling för tävling?
  2. Ungefär hur mycket hoppar du, både träning och tävling? (Tycker själv det är svårt för jag vill ju spara på hästen men samtidigt vilar man sig ju inte i form…)
  3. Vad är ditt mål för din hästverksamhet typ detta året och nästa? Börja dra in pengar (om du inte gör det? Men antar att du har större kostnader liksom), hoppa 150, rida mest internationellt, ha ett visst antal, börja med mer unghästar, rida mer åt andra ägare? Osv
  4. Är det planerat att någon av hästarna du har nu ska säljas inom en bestämd tid? Förstår om du inte vill säga exakt, men vore intressant att veta hur du tänker med det!

  Blev massa frågor men vore så kul att veta!! 😀

 4. Hej fina nellie! Jag undrar om du har några tips på vad man kan göra när man fastnat i sin ridning och känner att man inte kommer någon stans. Kram!

 5. Ställde en fråga häromdagen.
  Hur är dina tankar kring egen gård/stall gentemot att fortsätta hyra in dig hos andra.

  Jag vet hur det är att driva ett stall, så vore kul att få höra dina tankar kring detta.

 6. Om du skulle köpa en hingst som du nämnt på bloggen att du är intresserad av att göra i framtiden, skulle du ”enbart” tävla den som en valack, eller skulle du tävla med den samt klättra upp i klasserna för att vara aktiv med den i avel?

  Hur går det med Zamina nu? Ska du själv föda upp fölet eller ta hjälp från en unghästuppfödare?

 7. Hur känner du inför landslag osv nu? Känner du liknande som tidigare eller är det något du vill göra under din Yr-tid?

 8. Träningsschema för alla hästar varje vecka? Hur tänker du när du lägger upp veckan för respektive häst?

 9. Hur hanterar du ett dåligt ridpass, alltså hur tänker och agerar du när hästen inte vill sammarbeta?

  Hur ser en normal träningsvecka ut för dig, hur planerar du upp ridpassen osv.

  Vad ser du mest fram emot inom ridsporten i år?

 10. Hur planerar du dina träningspass? Hur jobbar du med, och vilka är, respektive hästs styrkor och svagheter?

 11. Tips för utbildning och skolning av gröna hästar. Nåt man alltid ska ha i huvudet i såna situationer? Förutom att ta det lugnt, inte stressa fram något.

 12. Vad är dina framtidsplaner för Laissa?:) Vilken häst står du närmast nu? Skulle du kunna tatuera in någon av de andra hästarnas namn? grym tjej btw……

 13. Hej! Min fråga: Skulle du kunna byta någon av dina närvarande hästar för att få tbx Hilda, menar absolut igt elakt med frågan om du frf medarbetar känslan men har samma ENORMA kärlek för en av mina hästar och ÄLSKAR när du öppnar upp dig om hilda, verkligen!!! Du är så stark hjärtat, fortsätt stråla:>>

 14. Hur ser framtidsplanerna ut för smilla gällande ridningen? Kommer hon att ta upp satsningen igen och isf blir det på dina hästar eller egen?

 15. Vad är dina ”big no-no’s” när det kommer till hästar och ridning?
  Om du hade fått överta någon av dina konkurrenters hästar, vilken hade du tagit då?

 16. Hur är dina hästar på tävling? Hur var de första gången du var ute och tävla med de? Finns det någon häst som är annorlunda än alla andra?
  Lite frågor som skulle vara intressanta för mig och några fler 🙂

 17. Har du/ni inte funderat på att köpa en egen gård ist? Måste ju blir lika dyrt att hyra ett så pass stort stall?

  • Hon har svarat tidigare att det rann lite ut i sanden så att säga, och hon fick lite kalla fötter om det hela. Så hon valde att stanna i Sverige för att satsa där nu. Finns svar i hennes video på youtube, tror att den hette ”Svarar på rykten” eller ngt åt det hållet 😊

 18. Använder du dig något utav olika typer av liniment? Isf vilka och när?
  Skulle du kunna tänka dig testa på någon annan inriktning inom hästsporten för att få inspiration till hoppningen som Matt Harnacke gjorde i sin serie? Tex galopp, trav eller dressyr? Skulle vara kul att se! 🙂

 19. OM Lux inte blir bra igen, vad är din plan då med honom? För det kan ju faktiskt vara att han inte håller även om han blir bra nu för en tid.

 20. Du har haft många hästar genom ditt liv och jag gissar att alla har lämnat något slaks avtryck på dig. Vad skulle du säga att varje häst har givit dig? Och är det någon utav hästarna du vill ta tillbaka in i din vardag?
  Lite ludig fråga men hoppas du förstår!
  Du är grym tjejen!

 21. Ditt bästa tips på att bli bättre på att bedöma avstånd till hinder?
  Tack för att du är en bra inspiration!

 22. Om Hilda blev till salu och för dig rätt pris hade du då velat köpt tillbaka henne? Hon är ju trots allt stabil väldigt högt upp i klasserna, tävla henne själv tills åren hade gått och det var dags gör pension och föl?Hihi en dröm jag har, menar absolut inget illa

 23. Hej! Blir verkligen så impad av att följa dig och din utveckling! Än mer över hur lätt du verkar ha att lära känna nya hästar. Jag letar häst nu och därför undrar jag: Vad letar du efter för känsla när du rider en häst första gången? Hur vet du att ni liksom passar ihop? ☺️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *