Mer boxar, hästar klara och träning på G

Sådär, nu är båda stallen klara & hästarna är ridna. Bara Joe kvar då eftersom han ska tränas i eftermiddag. Alla var fina, konstigt nog. De är väldigt pigga & på tårna i hanteringen men väl vid jobbet var dom super. Lite stressigt när man väl anländer till stallet. Alla vill ut, alla vill ridas , ”se mig” bank, bank. Men när man väl kommer igång rullar allt och de blir lugna .

Jag sitter just nu & planerar lite jobb, resten av veckan med hur jag ska lägga upp min tid till saker & ting. Jag ska ju flytta & behöver spela in en ny video. Vill ni hänga med på ”flytten” eller vill ni ha massvis med bilder här istället? Vad föredrar du? Svårt för mig att göra både &. Bilder kommer ni få allt eftersom också. Ni bestämmer.

Jag satt igår & spånade på idéer för min ”verksamhet” hur det ska kunna utvecklas & jag själv både som företagare här, i min sport & ryttare. Alltid kul att sätta sig ned & diskutera samt planera framtid. Jag gillar det. Tycker sporten & hästarna är SÅ kul nu, märks de? Jag behöver ju fler boxar än 6 st då efterfrågningar att lämna häst hos mig ökat. Just nu väntar 1 häst på plats och ska komma så snart som möjligt. Alfons ska ev lånas ut ett tag då jag måste ha tillgång till den boxen . Extremt kul att många ser utveckling på bla Fia och är intresserade av att lämna sin häst hos mig för tävling , träning eller försäljning.

Sen kollar jag även efter solarium för hästarna. Har förstått att märken osv spelar roll. Om ni vet något bra skriv gärna det. Eller om ni har företag själva som säljer. Mina hästar är värda det nu på nytt , fint stall. Stjärnorna!

Förresten, du som läser denna text nu? Håller du på med hästar själv?

38 thoughts on “Mer boxar, hästar klara och träning på G

 1. Tittar gärna på dina videos! Men gör det om du känner funkar i i vad du har att göra och så. 🙂 Jag red som barn och tonåring, började sedan igen i vuxen ålder, men slutade rida för några år sedan. ( Har en sjukdom som begränsar min rörlighet allt mer. Kan inte sitta på en häst på det sättet man ska idag. )

  Roligt med nya hästen och jättekul att folk vill anlita dig för att utbilda fler hästar! Du är imponerande! Kram!

 2. Jag håller på med hästar på fritiden, har en egen häst som jag rider och tränar efter jobbet. Målen är ingenting i jämförelse med dina, målet för i år är att komma runt en 80 cm bana på tävling. Hoppar högre hemma men hästen är otroligt tittig och nervös på tävling så vi stannar ut oss. Vill bara komma runt utan stopp 😛

 3. Kul att du äntligen vågar satsa mer! På större stall osv! Det är du SÅ VÄRD!

  Blir så glad över att se dina framgångar detta året, och att du verkar må bättre!!! Tror det peppar andra mycket också, men främst är jag glad för DIN skull!!

  Jag förstår att hästarna tar otroligt mycket av din tid och att det är dom du vill och behöver fokusera på. Men en tanke jag har är att du kanske skulle ta in en konsult eller mentor för dina sociala medier? Hur är din kontakt med tex Systrarna Elfstrand? Pengar är verkligen inte allt, men jag tror det finns SJUKT mycket mer pengar för dig att tjäna på dina sociala medier!

  Jag tycker verkligen du redan är sjukt duktig på det du gör i dina kanaler!! Vill verkligen inte klaga, men jag ser liksom att det finns så mycket mer möjligheter! Och jag tror du är redo 😀

  Tex så är det ”bara” 1-2 inläggen om dagen nu va på bloggen? Men jag tycker du kompenserar upp det bra med instagram!

  Nu följer jag ju även Isabella Löwengrip och kanske hennes flöden lite för mycket med dina. Men jag tror du verkligen kan nå dit! Hon har ju många som hjälper henne med sina kanaler? Det kanske vore något för dig?

  Kämpa på! Det känns som du mognar mer och mer, blir mer vuxen och det ser jag som en framgång i sig!!

  Hoppas du tolkar detta rätt. Jag önskar dig bara väl och vill bara pusha till ännu med framgång!

  Mvh
  95a, ny i hästvärlden, precis passat två ”Horsemanship” araber på heltid i 3 veckor och är stolt över att jag klarade av det. 💪

 4. Tycker att en flyttvlogg skulle vara kul! 😊

  Håller själv också på med hästar, hoppade mera tidigare men gör det ännu också. Såå fint & roligt att se hur du utvecklas och man ser verkligen att du har fått en ny ”inspirations våg” & självsäkerhet, rundorna i Danmark var galet fina! Grattis på efterhand för dom!!

 5. Japp det gör jag, har 2 st halvblodsvalacker. Tränar dressyr, WE o lite hoppning. Men blivit lite feg efter första barnet 😉 Väntar nu nr 2 så händer tyvärr inte så mkt med hästarna. Blir så inspirerad till att komma igång när man läser dina inlägg, vill också träna o tävla nu 🙂 Men till hösten är tanken att jag ska komma igång igen 🙂

 6. Vem har du i åtanke att låna ut Alfons till? En duktig ryttare som tar betalt för utbildning eller en ”vanlig” hästtjej/kille?
  Hoppas du kan få ihop det med stallarna snart, det måste vara rätt jobbigt!

 7. Kan verkligen rekommendera HorseTrainers Relax – solarium med vibrationsplatta. Helt enkelt bäst att kunna köra solarium tillsammans med vibrationer. Mina hästar njuter och mär så bra av att bli av med slagprodukter efter hårt och ansträngande jobb! Ökar även välbefinnandet, förbygger skador osv.

 8. FLYTTVIDEO vore superkul där du får med så många steg som möjligt, allt från packing till att packa upp och förbereda nya stallet och visa oss runt 🙂 Jag är tävlingsryttare 🙂

 9. Gärna youtube om nya stallet och mer mer mer hästar!!!! Så roligt att följa dig när det är så mycket inspo på hästfronten!! Jag har en häst själv, tävlar 120.

 10. Holder på med hoppning selv, 120-125 just nu 🙂

  Vil gjeerne ha video fra flytten, gleder meg til å se 😄

 11. Flyttvlogg 😀 Håller på med hästar, har egen häst som ska börja tävlas iår, så inspirerande att läsa dina inlägg! Du är grymt duktig 🤩

 12. Jag har för tillfället min gamla ponny och min pappas storhäst på mina föräldrars gård 🙂
  Tanken är en ny tävlingshäst men jag har precis köpt ett radhus så får vänta lite med ny häst. Rider och tränar andras så länge och njuter av våra gamla hästar 💙💙

  Det är underbart att följa dig nu! Du är värd allt fint som händer nu i ditt liv 🌸 Kram 💗

 13. Hade tyckt det vore superkul om du kunde göra en vlogg när du flyttar! Har en fråga, vill du i framtiden ha en egen gård eller vill du bo i hus/lägenhet och ha din verksamhet någon annanstans? 🙂

  Håller på med hästar, nu bara som medryttare 3-4 ggr i veckan. Har dock som mål att inom dom närmsta åren köpa en egen häst och så småningom kunna börja tävla högre klasser i hoppning!

 14. Flyttvlogg vore roligt om du hinner! Är hästtjej men lagt ridningen lite på hyllan under universitetsstudierna, förhoppningsvis kommer jag ta upp det igen längre fram. Drömmen är en egen häst efter jag jobbat några år.

 15. Snart 38årig ensamstående mamma här till en 5årig son. Ridigt på ridskola i 9 år, haft foderhäst, gått på hästgymnasium, jobbat på ridskola som ridlärare och i ett mindre hoppstall som beridare. Haft egen häst och tävlat upp till 130. De senaste 6 åren är det dock på en hobbynivå, ingen egen häst längre men rider varje vecka. Hoppar gärna, även om jag blivit feg med åren.
  Tycker du är en fantastisk ung tjej som jobbar stenhårt för att kunna uppfylla dina drömmar. Du delar med dig av både upp och nergångar, med och motgångar, kärlek och sorg.
  En riktigt intressant blogg, även för en ”gammal tant” 😊

 16. Hej Nellie!
  Jag häller tyvärr inte på med hästar och har inte gjort heller på 20 år. Men precis som gubbar i min ålder slutat spela fotboll men nog ligger i soffan och kollar matcher och resultat så följer jag ridsporten på håll (Peder är idolen). Minns inte hur jag hittade just din blogg men men tycker att den är så himla intressant för en gammal hästtjej, du lever det liv jag inte fick så att säga.
  Du är så duktig och ska inte ta åt dig av de elakheter och pikar jag ibland läser att du får.
  Jag bor ute på en ö och här går det inte att ha häst, ifall den blev skadad/sjuk skulle det ta typ en dag att få den till veterinär. En hovslagare skulle inte komma hit ut heller. Annars hade jag gärna haft en promenadhäst och en sällskapsponny till den – visst får man drömma fast man är typ 40?

  • Det får man absolut! Jag red hela tonåren, men bara ridskolans hästar och de jag hjälpte till att sköta om. Hade aldrig egen ponny eller häst. Sen har jag flyttat runt i Europa, är nu 40 år med två barn och har min alldeles egna fina hopphäst sen ett år som jag tränar med! Så lycklig, det är aldrig för sent att drömma!

   Nellie, så kul att läsa och följa dig just nu. Så fina rundor och sånt driv! Heja dig!

 17. Det gör jag! 🙂 Har ridit sedan jag var 7 år och är fortfarande lika förälskad i denna fantastiska sport! <3

 18. Jag började med westernridning i somras och är helt frälst! Har aldrig känt mig så trygg med hästar tidigare som nu. Man rider nästan alltid med lösa tyglar också och det är en aha-upplevelse att inse att man kan göra så mycket utan att dra hästen i munnen 🙂

 19. Håller på med hästar och gjort i princip hela livet dock aldrig egen. Varit på ridskola 13 år och för närvarande har jag medryttarhäst 2-3ggr/veckan, hästen är från galoppen till en början (samt ägaren) men tanken är att vi ska träna en del hoppning/dressyr framöver så jag är med i utvecklingen av hästen vilket känns bra!

 20. japp men mockar sopar leder borstar mest nu för tiden.. kan nog bli en ponny framöver till dottern som verkar gå i mina fotspår ,sugen på att börja
  köra lite igen😊 de vi har nu är varmblod för avel & travsport och en c-ponny som sällskap

 21. Vore kul att se film från flytten 😊

  Har hållt på med hästar sen jag var liten, mest hoppning då, har sedan haft paus i några år men är nu medryttare på min mans bonusmammas häst sedan ca 1 år tillbaka. Han har dock varit så mycket skadad så har knappt kunnat rida/träna med honom och nu är det 3 månader sedan sist, förhoppningskvis kan han börja skrittas från och med nästa vecka, hoppas verkligen det 🙏🏼
  Är dock sugen på att köpa mig en äldre skogsmulle att hobbyrida/träna lite grann inom nåt år 🙂

 22. Ska bli väldigt kul att fortsätta följa er både under och efter flytten och se hur din verksamhet utvecklas! Jag håller på med hästar, men satsar inte just nu för jag orkar inte samtidigt som jag läser på universitet utan har det mest som terapi och hobby att mysa i stallet och rida. När jag är klar om ett år vill jag träna mer och kanske tävla lite om det känns rätt. 😊

 23. Gått från ridskola till medryttare till foderhäst och tillbaka till medryttare igen. Har även gått ”föreningsvägen” där styrelsearbete, ledarskap och ideellt arbete ligger varmt om hjärtat 🙂

 24. Islandshästar gäller här! Har inga egna men rider en kompis islänningar som mina egna. Tränar och försöker nå högre mål. Har än så länge inte vågat ta mig ut och tävla… Men nån gång händer det väl! Ser så mycket upp till dig Nellie, och dina framgångar! Beundrar verkligen allt jobb och driv! You go girl!

 25. Yesbox!! Fast dressyr då. Är en gammal hopptjej som har råkat ut med för mycket skador tho 🙁
  Två fantastiska egna dressyrkillar och snart en unghäst påväg in för utbildning.
  Kul att du börjar spåna på verksamhet, det behövs verkligen! Märker det själv då jag som har många som rider för mig vill även ha på tillridning.

 26. Jag håller inte på med hästar längre. Efter ett liv med hästar varje dag så valde jag att för två år sedan sluta med det. Kändes inte lika roligt längre plus att hästen jag tävlade fick en skada som gjorde att hon inte skulle gå att rida mer. Men jag älskar hästar i vilket fall! ❣

 27. Japp. Hästskötare i tävlingsstall. Grommat för världscupryttare och har varit på världscuper, nationahoppningar och massor av 5* grand prixer. Gjort två säsonger i Wellington, ja you namn it. Allt kretsar runt hästarna 🤷🏽‍♀️ Byter därimot riktning nu och slutar jobba med hästar, så behöver du en stand-in groom någon gång så hit me up 😁

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *