Update om Lux

Är GLAD. I små mått mätt så är jag glad. Lux ska idag börja sättas igång. Skrittas 1 månad. Efter 1 månad ska vi börja gallopera . Galopp ansåg veterinär var bättre än mkt trav, just för kroppen att komma igång .

Ska kollas i Maj igen. Men håller alla tummar för de här ska bli bra . Ska skratta mig genom varje skrittpass av välmående och känsla . Saknat extremt att få sitta på hans rygg och att vara igång med han. Lux saknar att få vara kungen i stallet, även om det är skrittkungen 😉

Glad idag. Glada nyheter och hoppas framtiden är på vår sida nu. Hoppas hoppas hoppas.

Älskade Lux

Alla mina hästar är friska och mår bra. Tempas varje dag och aldrig visat feber. Inget fall i Herning har uppkommit och måste ta av hatten för FEI’s uppstryrning i Herning. Så noga kontrollerade och höll dialog varje dag med alla i stallet. Ingen häst påvisats sjuk i, under eller efter Herning. Riktigt impad av proffsigt bemötande på den tävlingen. Man pratade mycket med folk, och alla tänker lika. Sunt förnuft med smittskydd och hur man ska undvika smitta.

Mina hästar mår prima och jag fortsätter (som alla andra) att tempa och se över mina hästar på bästa sätt.

12 thoughts on “Update om Lux

 1. Roligt besked med Lux! Är det fortfarande hovbölder, eller något helt annat som spökat på sistone? Nu håller vi tummarna för fortsättningen!

 2. Va?? Ska du skritta i en månad och sedan börja med galopp direkt? Inte ens lite trav emellan också eller trav och galopp?!

  • Det är inget konstigt att börja med galopp direkt efter skritt, utan många veterinärer ordinerar ut det beroende på skada, konvalescens osv. Jag tror att Nellies veterinär har koll på vad hen gör 🙂

    • Att trava har aldrig någonsin varit en naturlig gångart för hästar. De tog sig fram genom att skritta eller galoppera. Trav är något människan har bestämt att man ska göra och är också något som en frisk och vältränad häst klarar av utan problem, men har man en häst som inte är helt igång är det väl fullt naturligt att nyttja de gångarter som faktiskt är naturliga för hästen.

   • Trav brukar generellt sätt vara mer slitsamt än galopp, speciellt på kalla leder och ben 🙂 ! Lättare o komma igenom hela kroppen om man galoppar lite, svårt o förklara 😀

  • Hon skrev ju att veterinären ansåg att galopp var bättre än trav. Sen skrittas han såklart en månad före galoppen, och Nellie lär inte ta vilda galopper över fält i början.

  • Jag fick också ordination av min veterinär att skritta o sen galoppera min häst efter skada pga traven sliter mera än galoppen 😊 hoppas lux blir frisk snart 👍🏻 Han är en sån fin häst 😍

 3. Skönt att ni hade det bra i tävlingsstallarna. I showstallarna fick publiken komma in och alla gick runt och klappade på hästarn 😫 men vi har våran i karantän och so far so good.

  Måste säga att jag är så sjukt imponerad av utveckligen du gjort som ryttare! Hatten av för dig – fortsätt med vad du gör – du är awesome!

 4. Angående Lux förstår jag vad du menar 😀 Har en once in a lifetime häst som varit skadad i 1,5 – 2 år och jag tror jag log konstant i två veckor efter jag suttit på hans rygg igen 😀 och gör fortfarande!

 5. Hoppas hoppas det lyckas nu denna gång…vi är i lite samma situation här och undrar hur vi ska göra. Hästen vi köpte blev halt efter redan en månad och vi har försökt med massa olika behandlingar och vila. Om det inte går vägen nu heller så har vi funderat på att försöka låta köpet gå tillbaka. Vad är din plan B?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *