Måndag – två olika stall

Hej på er, mår ni bra? Tack för alla varma kommentarer, jag läste en del igår innan jag la mig. Vi kom hem runt 22 ungefär men hästarna landade på det ”nya” stallet runt 20. Men det fanns ju en del att fixa innan vi kunde åka hem. Har nu på morgonen vart i stallet hos Joe, Lux & Alfons. Släppte ut dom i hagen & mockade. Red dessutom Joe. Hade förväntat mig en jobbig bomb då han har longerats & gått i skritten när jag vart borta. Han va dock väldigt fin, så det var skönt att starta måndagen lugnt & härligt.

Nu över lunchen var jag på det andra stället där Laissa, Tornado & Fia står för tillfället. Jäkla jobbigt att ha hästarna på två olika ställen. Inte hållbart såklart. Men de trivs & mår super. Stora fina boxar med halm just nu. Super mysigt. Alla är ridna nu & äter lunch.

Kolla hingsten ovan. Så fin! Vill verkligen äga en hingst framöver, så vackra & coola att jobba med.

Nu på eftermiddagen ska jag åka & kolla på ett ställe för framtiden. Jag har tänkt & känner att jag för en gångskull behöver högre standard. Om jag ska fortsätta vara på den högre nivån, kanske rida 150 & ha verksamhet & ha mitt eget behöver jag lite högre standard. Så det ska bli spännande i eftermiddag. Jag brukar ju få en känsla direkt & jag vet exakt vad jag söker just nu. Är inte rädd för att hitta ett ställe lite längre bort, endast lyx att jag har det så nära nu. Om jag hade haft ett vanligt jobb är kanske restiden på 40 min tex. De är ju mer normalt:)

Nu ska lunch ätas & sen lite jobb. Vi hörs efter mina ärenden!

12 thoughts on “Måndag – två olika stall

 1. Hehe, de blir inte vackrare av att ha kvar kulorna. Det där med att de blir ”större och maffigare” är bara en myt 😉 Du får gärna skriva ett inlägg om vad du själv anser är högre standard. Vilka delar vill du ändra på jämfört med hur du har det nu till exempel? Det får också gärna komma ett inlägg angående framtida starter. Hoppas på att det kommer en update om Lux snart, kanske blir det idag nu när han ska till vet igen.

  • Men de hästar som är längre hingstar utvecklar en större nacke och blir maffigare att se ut, så totalt en myt är det inte.

   • Diskuterade det med min veterinär senast och det är en myt man har tidigare trott att lämna dem som hingstar längre utvecklar deras kroppar mer men det stämmer inte, det finns ingen skillnad på hingstar och valackers utveckling (enligt ny forskning).

    • Fast man ser när en hingst är på banan. Undantag finns såklart men de flesta utmärker sig gentemot valackerna runt omkring. Sen har de fler jäkligt jobbiga sidor oxå som kommer med utstrålningen 😂

 2. Du kanske bör låta Joe skrittas och longeras osv mer istället för att nästan bara rida honom, det är mest troligt bra för honom. Sådant brukar vara bra för hästar! 👍🏼

  • Älskar anonyma träningsråd till Nellies hästar 😂

   Nellie – keep on going! Härligt att se dig så fokuserad igen 💪

   • Fast detta var ett snällt råd. Sen får Nellie såklart sålla bort de flesta av råden, oberoende av om de är bra eller inte.

    Nellie, jag tycker du ska rida Joe baklänges och spela fiol samtidigt, då kommer han utvecklas snabbare 😂

    • Exakt! Jag gav detta råd eftersom han faktiskt verkar må bra utav det, det kan bli bättre i ridningen då kanske också. Det var inte menat som någonting dåligt utan det brukar hjälpa och vara bra för många hästar! 🙏🏻

  • Det går en smitta bland hästar just nu (minns inte vad det var för namn på den) och det gör att man inte får komma tillbaka till det ursprungliga stallet efter exempelvis tävlingar med mera. Inte heller efter veterinärbesök. Därför står Nellies hästar på två olika ställen just nu. De som tävlat i helgen på ett, och de som varit kvar hemma, i sitt vanliga.

   Hoppas detta svar gav en förklaring på din undran. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *