Torsdag – 3

Hej på er! Nu är det dag tre, dom säger på nätet att just med revben & blödningar är dag två efter olyckan den värsta. Hade ont igår stundtals men inte så ont att jag icke skulle klara av smärtan. Det är nog mer huvudet som tar stryk, känner mig rastlös & trött men ändå pigg. Konstig feeling i kroppen liksom. Har fått hem en super bra maskin som behandlar med laser. Som ska göra susen på hästarna men kan också användas på människor. Hade den på ryggen & höger sida två omgångar igår, den hjälper nog. Känner mig mycket mjukare i kroppen när jag vaknade idag. Somnade sent igår, är ju så van vid att jobba intensivt & vara gång. Nu vilar jag ju bara. Var med i stallet igång en stund, bar en höpåse, typ det jag kunde göra. Men att få känna lukten & få frisk luft var skönt.

Som ni ser är jag ganska sne. Kommer nog behöva rätta till en del sen när revbenen har läkt så det inte blir följdskador i framtiden. Nu kompenserar vänster såklart upp då jag inte ”vågar”/ har ont i höger. Men det är ju en stor skillnad.

Dagen idag? Fick hem blommor & lite annat gott imorse, hatar ju alla<3dag & alltid gjort. Tycker det är lätt patetiskt, så ser det som en ”krya ” på dig tanke idag. Väldigt snäll tanke. Vad gör ni idag? Firar ni mycket ??

Hannes är och rider hästarna hos oss idag, så jag sitter uppdaterad med filmer som mamma skickar, snällt & skönt när man kan hjälpas åt. Det lugnar mig mycket i situationen. Ja, det blir inte så mycket roligare. Jag ska ta en dusch, få på mig andra kläder tänkte jag & sen vila på. Jag tror på att vila & laserbehandlingen kommer skynda på processen lite!

Snart är jag tillbaka!!!

10 thoughts on “Torsdag – 3

 1. Krya på dig Nellie!
  Mysigt att bli uppvaktad såhär trots att du inte är så glad för denna dagen, idag firar jag själv med min man med lite mat hemma bara.

  Kramar från Anita

 2. Skadade ryggen förra våren. Blev sne och fick sjuuuukt ont i ryggen. Tog hjälp av en superduktig kiropraktor som fick mig rak igen. Ett tips bara!

 3. Tips är att så snart du kan, gå til en kiropraktor/naprapat så du inte befäster snedheten. Vilken du sen kommer föra över till hästarna. Gärna en som verkar inlm flera områden och är specialist på idrottsskador. Krya på dig!

 4. Jag flög av rätt så illa för något år sen och min axel hängde precis så som din ser ut o göra. Inget var av utan det gjorde bara riktigt ont. Första dagarna kunde jag knappt röra armen men efter en vecka började det lätta. Det tog dock säkert en månad innan jag kunde lyfta upp sadeln på hästryggen som vanligt, men man har ju två armar och en pall kan ju göra det enklare. Ett tips är att ta hjälp av en sjukgymnast så kommer du få tillbaka rörligheten och styrkan snabbare. Dessutom kan nog ett besök hos kiropraktorn vara bra när revbenen läkt.
  Krya på dig, du är snart tillbaka igen!

 5. Av revbensfrakturer (eller sprickor) blir man inte sned i axlarna. Däremot om man går med en arm i mitella är det lätt att man stelnar i axeln och ”drar upp den”.

 6. Hm, bara det inte läker snett? Ligg på lite hos sjukvården be dem kika på det nu igen, läkare eller dra in en sjukgymnast, suger att behöva ”börja om” ytterligare 3-4 veckor i läkprocessen om de läker snett. Vila gott och försök njut av den påtvingade egentiden 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *