Lugn Söndag

Vilken chill Söndag. Alla hästar motionerade. Stallet fixat ordentligt och alla boxar påfylla med fluffiga bäddar inför veckan. Storstädade mitt rum och vek mängder av kläder. Läst genom mejlen och svarat på en del.

Ska hämta Smilla i Ystad senare ikväll . Oj vad hon utnyttjar syrran med körkort. Payback på den om några år.

Veckan är full. En praktikant på besök imorgon . En häst ska till kiropraktor , på Onsdag får jag besök av en tjej som ska se över mina hästar. Berättar mer om det då. Ska bli spännande iallafall .

Älskar att underhålla hästarna med kiropraktik, massage eller akupunktur . Tycker det är så extremt viktigt under hela säsongen att se över dem. Jobbar med lite olika duktiga människor som jobbar på olika sätt, men känner stor skillnad. Hästarna är ju idrottare precis som jag, så självklart måste de få hjälp med kroppen då och då. Man ser verkligen hu de njuter efter behandling. Hilda fick ibland akupunktur med ström i. De va riktigt uppskattat på henne . Ibland behövs de shockwave och ibland bara massage. Säger det igen, så viktigt för hästarna anser jag.

Jobbar ni mycket med det på era hästar?

Lilla Alfons redan fått träffa kiropraktor och fått akupunktur .

7 thoughts on “Lugn Söndag

  1. Tycker det är viktigt att behandla sina hästar med jämna mellanrum delvis för att dom verkligen tycker att det är skönt och att det är bra att se så att allting står rätt till. Jag hyr en ponny som går ridläger på sommaren och hade oturen att när hon kom till mig för första gången så hade hon en kraftig låsning i vänster höft vilket ledde till låsning i båda bogarna så där var jag väldigt noga med att behandla henne så ofta det behövdes med Equiterapeut som gjorde biolight , akupunktur m.m. Så nu när jag fick hem henne igen i augusti förra året så tog jag direkt ut en fysioterapeut som kollade igenom henne och sedan har jag regelbundet tagit ut en massör som behandlat med djupvågsmassage på henne vilket har gett resultat och man märker att hon tycker om det. 😊👍🏻

  2. Efter något hårdare pass så stretchar o masserar jag min, travare. Sen någon gång under året så lejer jag Skåningar som kommer upp i mellan åt.
    Jätte nöjd med dom,både fys och tänder (inte lika ofta)

  3. Använder massage men absolut ej kiropraktor om inte det finns en veterinär som rekommenderar det pga problem. Har haft en häst som ”knäcktes till” och plötsligt typ tredje gången blev det fel och vi fick behandla ryggen hos veterinär flera gånger. Han var öm och orolig länge efter det. Har även själv varit hos kiropraktor med väldigt varierade resultat. If its not broken, dont fix it. Akupunktur, massage och annat som bara hjälper musklerna är jag dock helt för!! Det kan ju inte göra skada alls liksom.

  4. Är själv utbildad hästmassör, så min häst får underhållsmassage nån gång per vecka. Längre/intensivare massage får hon bara vid behov. Har även investerat i en massageapparat för att skona mina fingrar lite, kan rekommendera det även till personer utan utbildning eftersom den är rätt mild och man knappt kan göra fel (behöver dock ha lite koll på hur skelettet ser ut, för det är inte så skönt att låta den gå direkt på skelettben)

  5. Jag hade ut en massör till min häst igår, min häst var mjuk och fin och jämnt och fint musklad. Skönt att kolla upp dom ibland så man upptäcker i tid ifall det skulle vara något tokigt.
    Veterinären kollar tänderna en gång per år i samband med vaccineringen.

  6. Absolut! Nu är jag inte den som hårdtränar på hög nivå och tävlar, men vill gärna ha ut massör/kiropraktor emellanåt ändå! Stretchar hästen efter ridpass, märker stor skillnad i längden när jag gör det. (Skulle behöva göra det mer själv också, prioriterar alltid hästen först och glömmer mig själv).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.