Mäktiga kvinnor inom sporten

Top ett på ridsports lista för influensers i deras listor för mäktiga kvinnor inom ridsporten, där hittade jag mig själv på första plats. 

Jag vet att min makt är skrattretande inom sporten för vissa människor och så får det gärna va, det rör mig inte ryggen. Men det är också starkt och kul att många börjar sätta sig in och förstår budskapet och att det faktiskt lyfter sporten. Det är inte bara resultaten eller ryttarna som uppmärksammar, det är även vi, sådana som tex jag eller Jennifer Bratt som var listad efter mig. Vi delar med oss varje dag av våra hästar, jobbet som ligger bakom en lyckad runda eller placering. Vi visar upp sporten och vår vardag varje dag.

För mig handlar det inte om makt, för den har jag ju bevisligen inte i det sammanhanget ändå. Då är det annat som gäller som jag inte ens tänker gå in på, för många av er som läser vet vad jag tycker,  vad jag exakt menar. För mig handlar det om att inspirera, påverka och våga visa vem man är. Sporten är mänsklig och vi alla ska vara välkomna.

Det slog mig här om dagen, även föräldrar som var på gården kom och sa samma sak som jag fick höra i efterhand. På helgerna har anläggningen jag står på en mini ridskola under två timmar där små flickor och pojkar kan komma och rida med sina föräldrar. Vi har super stort ridhus så det delas av. På ena sidan står dom där och ska precis börja trava med sina ledare vid sidan. Jag och Olav sitter på andra sidan och trimmar inför tävling. Där har vi en sån stor kontrast- men vi alla utövar samma sport? Vi alla är där för samma känsla och tycke för hästarna och sporten. För det är ju vad det handlar om i grund och botten. Där sitter dom och ska börja sin karriär och jag är på andra halvan och förbereder mina hästar. Jag tycker att det är coolt!

Som jag skrev i mitt förra inlägg, jag kommer inte anpassa mig och behöva välja för att vara mer välkommen på den ena fronten. Jag tänker köra min grej så länge jag tycker det är kul. För att lyckas och vara en genuin passande hästtjej behöver man inte ha hö i håret 24/7 och bara prata häst. Jag kan bevisligen vara business Nellie som flänger runt på nätet och hoppa 1.40 eller högre samtidigt, jag lovar.

 

 

4 thoughts on “Mäktiga kvinnor inom sporten

  1. ”För mig handlar det inte om makt, för den har jag ju bevisligen inte i det sammanhanget ändå.”

    Förstår inte riktigt vad du menar. I vilket sammanhang? I uttagningar osv är det väl självklart att du inte har makt för att du har en blogg. Vet inte i vilka andra sammanhang du ska ha makt utöver att du påverkar folk genom din blogg?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *