Mer svar, lilla del två

Är du en person som lätt går från en person till en annan?
Är du långsint som knappt glömmer vad personen gör eller lägger du grejer bakom dig o försöker lösa det istället?
För är man långsint är det ju väldigt svårt för personen att förlåta det den andra har gjort. Ifall man inte skötte saker snyggt

Det beror väl på. Är inte den som tjafsar och blir sur om du köpte äpplen istället för päron. Jag blir otroligt förbannad och ledsen när människor ljuger och det handlar om allt. HATAR när folk inom min närmaste krets ljuger. Där är jag väldigt långsint och har svårt att förlåta människor. Det beror också på att jag själv är så noga med att alltid prata sanning och vara så seriös som möjligt, om jag inte får den respekten tillbaka tappar jag allt. Svar på din fråga, ja jag är långsint på så simpla och självklara  saker!

Hur går det med hundvalpen?

Jag väntar nog. Vill ha en hundvalp eller en egen hund överlag men känner att tiden inte är där. Det var en impulsiv tanke och känsla jag hade där. Som jag skriver vill jag så gärna men är rädd att känna mig begränsad. I år vill jag göra karriär, satsa på mig själv och inte känna mig begränsad. Säger inte att en hund bara gör det, men jag är fortfarande ung och vill känna att jag kan göra vad jag vill när jag vill. Och där kan en hund sätta stopp ibland. Men när jag flyttar hemifrån kommer jag nog direkt skaffa mig sällskap!

Hur ser ett vanligt trimm-pass ut för dig? Upplägg, ungefärlig tid/moment mm.
Undrar även om du hade kunnat göra en vloggvecka på youtube där du visar mer av din vardagliga ridning och hästarnas upplägg. Alltså ner detaljerat och ingående i alla moment.

Yes det kan jag absolut göra. Uttrycket trimm-pass är för mig när jag rider hästen lösgörande endast på marken eller där bommar och små hinder är med i bilden. Så det kan se olika ut. Men ett hederligt trimm-pass skulle nog vara att skritta fram ute eller inne i 10 min, trava och gallopera lugnt utan krav och sen börjar min plan. Tex flytta hästen för sidan i båda varv så att den tar skänkeln, byta varv ofta så hästen blir mjuk, ställer huvudet inåt och utåt för att komma åt musklerna i nacke och hals, lite volter i båda varv så att hästen följer dig och trampar på i volten och till sist trava av ordentligt i låg form där bakdelen trampar på och sedan skrittar jag ut i 10 min. Det är ett typiskt avstämningspass för mig som varar i ca 40 min om man gör det upprepande gånger. Passen har såklart olika plan och mål, men det här var ett exempel.

Kanske en helt ointressant fråga för vissa men jag undrar om du rider barbacka emellanåt? Nu på vintern tycker jag att det är så mysigt att bara styra ut i skogen barbacka och låta hästen lunka på, speciellt om det är snö på backen.

(Jag frågar bara för att det vore roligt att höra ditt svar, jag menar inte att ifrågasätta ditt sätt att jobba med hästar för det är ju ganska uppenbart att du har koll på vad du gör och varför :))

Sen har jag en annan fråga som är mer personligt riktad. Du känns ju som en lite kaxig (på ett bra sätt) tjej/ung kvinna som har lite skinn på näsan och verkar självsäker. Men finns det stunder då du blir riktigt rädd och känner dig maktlös?

Min sista fråga är: Om du kunde åka tillbaka i tiden och ändra på bara en sak, vad skulle du ändra på då? Det kan va alltifrån dagen då du valde att bli offentligt till kanske ett förhållande, eller ett hästköp/försäljning av häst. Vore jätteintressant att höra ditt svar.

Hej! Jag rider inte barbacka på mina hästar. Dels för att de inte är tillräckligt lugna och trygga för det och för att jag föredrar att ha på sadel på dom. De dagar jag inte kan rida för någon anledning eller att dom faktiskt ska vila så longerar jag eller släpper dom i manegen istället:)

Jag brukar få höra det, vet dock inte om det är på gott eller ont. Men jag antar att jag har behövt och BEHÖVER skinn på näsan i den här branschen, annars överlever man nog inte. Sen är jag som person otroligt rättvis och vill ha det så, har en otroligt stor rättvisepatos och är tydlig med allt. Det kanske upplevs som kaxigt, dont know. Är inte drygt kaxig men har skinn på näsan som du säger och det ska man ha, tjejer!

Svar på din sista fråga, det finns inte mycket som jag ångrar, men om jag ska komma på något så är det nog att jag gärna inte lyssnar på människor. Det finns så mycket människor som ger mig information och varnar mig för saker och ting, inom många områden. Jag är så van vid att folk bildar sin egen uppfattning via nätet och förmedlar snabbt den fast ni inte ens känner mig. Där av lyssnar jag inte på andras åsikter om saker och ting utan är ALLTID väldigt noga med att bilda min egen uppfattning först vilket jag någonstans är stolt för. Men oj vad smällar jag fått av det för att jag är så envis. Många människor vill än illa men det finns också dom som varnar och kryper fram för dom vill mig väl… Det är en svår balansgång och blir nästan lite dubbelmoral. Så mycket av mina val i livet har vart fel och jag bör allmänt kanske lyssna på sunda människor ibland för att rädda mig själv.

Hej! Hur blir Joe när han är svår att kommunicera med i ridningen?
/Karin

Hej! Allt tar väldigt lång tid, ibland kan man bara trava och det är bara hemma, aldrig borta i ett annat ridhus eller på tävling. Stressad, blir stark i nacken och munnen, kan slå sig fri från arbetet och där får man börja om. Inget mer avancerat, men blir upprörd och det tar otroligt lång tid att få han avslappnad. Hoppar han aldrig hemma tex, det kan jag bara göra borta. Han är så speciell den hästen;)

Vilken tid går du oftast och lägger dig?

Olika, men standard 22 eller senast 23. Men är ingen kvällsmänniska, är oftast väldigt trött.    Kan dock hålla mig uppe om jag ska ut på kvällen, då kan jag vara igång till klockan 06 morgonen därpå, men är inte i det modet just nu. Föredrar att lägga mig tidigt right now.

Hur hinner du med allt utan att stressa ihjäl dig? Eller om du faktiskt känner mycket stress, vad gör du för att hantera det?

Jag blir väldigt irriterad under stress men är lugn, men kan verkligen bli super irriterad för stress är SÅ onödigt i min värld. Då har man planerat fel, sen kan de uppkomma ändå såklart, men jag undviker det gärna. För att undvika så försöker jag att planera så strukturerat och bra som möjligt för att förhindra det. Känner redan nu när jag har tagit körkort att stressen minskar, behöver inte passa så mycket tider för kommunalt tex!

 

 

 

 

9 thoughts on “Mer svar, lilla del två

  1. Reagerade på frågan där uppe hur ett ridpass kan se ut för dig och hästen. Och att som JAG tolkade det så lägger du fokus på att få framdelen avslappnad, men när det egentligen är bakdelen som man ska lägga fokus på så hästen jobbar igenom sig från bakdelen upp igenom ryggen och sedan en låg/avslappnad nacke för att få en hållbar och frisk häst? Och som du skrev så låter du hästen gå i ”rätt” form de sista minuterna av passet? Hur tänker du där?

    Mvh
    Genuint intresserad av dina funderingar kring de

    • Intressant tanke och tänkte inte ens själv på det när jag läste. Läste faktiskt om det när jag såg din kommentar. Blev också nyfiken nu. Detta är ingen kritik utan är rent av nyfiken 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *