Söndags frågestund

Det var ett tag sedan vi gjorde en frågestund så vi kör. Här kan jag även passa på att besvara frågor om framtiden som jag kanske har varit lite otydlig med om frågan kommer. Var inte blyga ,jag vill svara på så mycket som möjligt.

Förövrigt så mår jag bra och hoppas detsamma. Jag tänkte ta tag i mitt gymkort idag, göra en planering för veckan med inlägg och träningar. Rätt bra att göra det på söndagar. Det tog lite längre tid i stallet idag, en häst som inte bajsat super bra, då blir man orolig direkt. Så jag kommer att åka dit snart igen för att få en extra koll.

Spamma med frågor nu!

 

60 thoughts on “Söndags frågestund

 1. Ska du fortfarande flytta till Danmark? Om inte, varför blev det så?

  Hur gick det med hundvalpen som du var intresserad av att köpa?

  Tack för en bra blogg! Längtar efter att få se en video på Alfons! 😍

 2. Jag kämpar sedan en tid tillbaka med undervikt men tycker att du ser ut att ha en fantastiskt fin och välmående kropp, får man fråga vad du väger? Och var äter du normalt under en dag?
  Kram!

  • För din egen skull och i all välmening: vänd dig till sakkunniga för sådana här frågor (förslagsvis dietister, inte bloggare/kändisar utan utbildning). Hur en kropp ser ut och vad man väger är korrelerat delvis till kost, men beror också väldigt mycket på gener. Du kan därför inte förvänta dig att få en annan persons kropp bara för att du äter som den. Dessutom lever man inte hälsosamt bara för att man ser hälsosam ut (är inte menat som en pik mot Nellie, pratar allmänt).

 3. Kanske en helt ointressant fråga för vissa men jag undrar om du rider barbacka emellanåt? Nu på vintern tycker jag att det är så mysigt att bara styra ut i skogen barbacka och låta hästen lunka på, speciellt om det är snö på backen.

  (Jag frågar bara för att det vore roligt att höra ditt svar, jag menar inte att ifrågasätta ditt sätt att jobba med hästar för det är ju ganska uppenbart att du har koll på vad du gör och varför :))

  Sen har jag en annan fråga som är mer personligt riktad. Du känns ju som en lite kaxig (på ett bra sätt) tjej/ung kvinna som har lite skinn på näsan och verkar självsäker. Men finns det stunder då du blir riktigt rädd och känner dig maktlös?

  Min sista fråga är: Om du kunde åka tillbaka i tiden och ändra på bara en sak, vad skulle du ändra på då? Det kan va alltifrån dagen då du valde att bli offentligt till kanske ett förhållande, eller ett hästköp/försäljning av häst. Vore jätteintressant att höra ditt svar.

 4. Hej! Jag undrar hur du tänker kring de här med veganism och äkta päls, köttindustrin osv. Det har blivit så uppmärksammat så kul att få höra vad du tycker!

 5. Jag undrar över din syn på hjälptyglar (tex graman) som många säger är väldigt dåligt att ha. Undrar även samma sak om starka bett som pessoa som ofta gör att hästen går bakom handen, om du förstår. Så kul att höra hur du tänker för de är ett väldigt ”känsligt” ämne i hästvärlden just nu känns de som.

 6. Hur kommer du göra när Zamina har fölat? Ska du behålla båda två eller vad är tanken? Om det blir en hingst, kommer du vilja kastrera den isf elr vill du testa på o rida/tävla hingst?

 7. Har du inget sammarbete med Ps of sweden längre? Om inte, varför? Tack för en bra blogg att läsa och grattis till körkortet 😊

 8. Var du nervös inför uppkörningen? Isånnafall hur gjorde du för att tänka på annat? Har uppkörning om en vecka och är redan nervös!

 9. Kommer smilla rida och tävla alfons något eller blir det bara du? Samt kommer och vill smilla rida mer hästar än bara Tore i framtiden?

 10. Vilken/vilka ridhjälmar har du? Letar ny hjälm och det känns som en djungel att välja rätt. Tacksam för svar och hjälp! Kram

 11. Vart är Valle? Den du hade på tillridning? Och hur går det med Molly? Och sammarbetet som hon ingick i? Varför andvänder och visar du inte något av PS of sweden längre? Kram

 12. Hej! Vilken är din syn på miljön? Är det något du tänker på och försöker förhålla dig till?
  Hur står du politiskt, har du något intresse i sådant?
  Nyfiken😊

 13. Jag har för mig att Mackan och Tore var ganska lika på många sätt men varför lämna du tillbaka Mackan och sedan köpte Tore? Berodde de på tidpunkt i livet? Mål? Kapacitet? Pris? Eller vad är det som skiljer dem åt? Både är iaf sjukt grymma hästar

 14. Det känns som du blivit mer opersonlig…(älskar fortfarande din blogg).
  Men t.ex det med danmark, jag tror alla förstått att det inte blivit av, men när får man höra nåt av det lixom? det var ändå en stor grej i ditt liv som sen var puts veck. Och när du för några veckor sen la ut när du var extremt ledsen på instagram. Känns som man får massa lösa trådar som inte får nåt avslut 🙁 Gör mig mindre taggad på att läsa när det finns massa frågetecken i luften

 15. Hei ! Du er sp inspirerende Nellie!
  Jeg har brukket to bein i ankelen min og to leddbånd er røket av. Har du noe tips til å ikke være redd når man kommer tilbake i salen? Tror du visualisering hjelper?

 16. Hur har du och kevin det? Du skriver mycket mindre om honom, har ni valt att bli mindre publika och i så fall varför?

  Du använder inte PS of sweden längre, har erat sammarbete slutat? Vad hände?

  Sedan undrar jag lite över din satsning. Vad är dina långsiktiga mål? Har dina sidoprojekt som Fia och Alfons någon mening i det (exempelvis pengar för att samla in till något annat) eller är det bara för att det är ett annat intresse för dig att utbilda?

  För övrigt önskar jag dig all lycka till nu detta år, du har riktigt fina hästar i ditt stall nu så hoppas allt går vägen❤️☺️

 17. Hej! Har följt dig ett tag de senaste åren och även träffat dig under bl.a. Falsterbo några gånger och vill bara säga att jag tycker du är fantastiskt inspirerande. Min fråga är hur du ser på att väldigt många uppfattar dig som överlägsen och lite kaxig i verkligheten, vill inte tro det själv men de gånger jag har mött dig har du tyvärr också gett de intrycket. Mvh

 18. Vill du någon gång skaffa en hingst? Isf varför/varför inte? Alltså att ha en som går de lite högre klasserna, hade varit så roligt och intressant att få höra hur du tänker kring det. Du är bäst❤

 19. Har en hest som bare løper med en gang vi skal ri over bommer, ingen vet hva vi skal gjøre lenger pga det starter å bli litt farlig får nesten ikke styrt eller bremsa, den stikker før og etter hinderet. Har du noen tips?

 20. Om du inte hade varit där du är idag, vad tror du att du hade velat jobba med eller utbilda dig till?
  Har du fortfarande som plan att flytta till Danmark?
  Var ser du dig själv om 3 år?

 21. Hur hinner du med allt utan att stressa ihjäl dig? Eller om du faktiskt känner mycket stress, vad gör du för att hantera det?

 22. V a r f ö r använder du mobilen när du kör bil, och postar videon på mystory inför tusentals? Korkat och olagligt dessutom, du som verkar vara en smart tjej

   • Nope hon satt och körde vilket man såg klart och tydligt. Håller med om det är otroligt fel och något man absolut inte ska göra. Jag skiter i om du är känd eller inte, lägg ner mobilen när du kör. Att försvara med var endast låg hastighet håller inte, det är förbjudet. That´s it.

 23. Har du något bra tips eller övningar för att få bättre framåtbjudning och motivation hos hästen? Har en unghäst som bara vill galoppera på grusvägar, hon tar fattningarna bra men när jag rider i paddock så segar hon ihop totalt och kan ställa sig & stampa i marken. Kan kännas hopplöst då hon har varit riden i ett år och knappt kan galoppera, + Hon har väldigt bra stam så jag vill ju såklart ta vara på henne, men hon är ett typiskt sto som själv vill bestämma 😉

 24. Hej. Har följt dig ett tag och minns i somras/innan sommaren (minns inte riktigt när) så verkade de som din pappa var helt borta från dig/din familj och du svarade aldrig på frågor ang det eller förklara varför andra skulle köra lastbilen till tävlings tex.

 25. Hej Nellie, jag undrar vad ditt tips är för att sluta vara rädd i hoppningen och jag vill gärna komma ut och tävla nu 2019 men känns jobbigt för min rädsla, för jag är alltid rädd att ramla av i hindren igen.. Lycka till med allt nu Nellie ❤️❤️

 26. Vad hände med hästen du tog in samtidigt som Fia, jag tror du kallade den Evo? (rätta mig om fel)
  Vad hände när du körde upp, kuggade och tyckte att du blev dåligt behandlad? Du skrev i november att du skulle berätta om det, väntar fortfarande.
  Vad hände första januari som gjorde dig ledsen?
  Och givetvis undrar vi alla om Danmark som var du hintade om väldigt mycket och höll hemligt länge som om det var världens största grej. Du tyckte att det skulle vara en stor möjlighet, nu har det runnit ut i sanden?

 27. Hej! Hur gick det med Danmark, vad var det som hände och hur ser planerna ut nu? Vad har du för planer och drömmar om de närmsta året och åren?
  Superkul och inspirerande att följa dig! Keep up the good work!
  /Linnéa

 28. Hur är det med Lux? Som läsare drar man lätt slutsatsen att han är skadad när du var väldigt ledsen över något du inte vill berätta och efter det har han inte nämnts alls på bloggen.

 29. Jag har precis börjar rida en ny häst. Är medryttare/fodervärd och har han ca 5-7 dagar i veckan.. Ägaren har inte ridit han på ca 1 -3 år och han har varit på foder tidigare. Jag har flugit av han 4 gånger under månaden jag haft han då han ser spöken överallt och är allmänt rädd för allt. Vill ge han en chans då han kan bli så fin när han väl är framåt. Men börjar bli rädd då jag inte vet när han kommer explodera och han gör det nästintill varje pass. Helst när andra hästar lämnar ridhuset och han blir själv. Är vi ensamma från början är det inga problem. Hur ska jag arbeta mig ifrån rädslan samt få han att sluta se spöken överallt?

 30. Hur blev det med Danmark? Vilken prisklass kommer nya hästen hamna på? Vet att det är svårt att svara på kanske idag men är det 50 000 eller 200 000?

 31. Hur ser du på lagen med att det är förbjudet att hålla i mobilen medans man kör? Något du redan lyckats bryta?
  Finns det något annat i körningen som du redan gör annorlunda jämfört med när du övningskörde?
  Hur mycket lektioner tog du allt som allt samt vad gick hela kalaset på (alltså allt med lektioner, uppkörningar och uppskrivningar osv)?
  Vilket moment tyckte du var allra enklast / svårast?

 32. När kommer videon där du berättar allt om ditt körkort och vägen till ditt körkort? Är så taggad på den hoppas på en lång video, då jag tycker de är ett intressant ämne. Tog själv körkort för snart en månad sen. ☺️

  Om du inte gör en video kan du inte skriva ett inlägg om de då?

  Här är lite frågor till inlägget/videon om du inte spelat in den än!
  Hur många körlektioner tog du?
  Vad kostade allt med alla körlektioner och förarprov?
  Vad vad de som hände med din första körskollärare?
  Vad var de som hände vid din uppkörning där du blev dålig bemött?
  Hur många gånger skrev du upp?
  Hur många gånger körde du upp?
  Hur många poäng fick du alla gånger du skrev upp?
  Vad var de du kuggade körningen på?
  Tog du manuellt körkort eller automat körkort?
  Vad tyckte du var lättast och svårast under tiden du övningskörde?

 33. Hej! Köpte en häst i april som har otrolig kapacitet i hoppningen men vi har haft han hemma på vår gård och han har varit en ängel. För snart tre månader sen stallade vi upp han på ett stall och nu håller han på att ha sönder staket, försöker betäcka ston och vi väntar på blodprovssvar som vi tagit då vi har misstankar om att han kan vara klapphingst. Jag är sexton år och min häst är världens finaste kille men börjar nu bli för svår för mig hanteringsmässigt och är därför till salu, tyvärr. Hur hade du gjort i denna situation ifall det visar sig att han är klapphingst? Hade du hört av dig till föregående ägare? Är så sjukt förvirrad så vet inte vart jag ska ta vägen. Måste också bara påpeka att du är sjukt inspirerande och har följt din resa sen jag va nio år!

 34. Min första tanke när jag fattade att du skulle köpa en ponny var att din kusin kanske skulle rida den, finns det några planer på det eller är hon för liten för honom än? 😊

 35. Bästa sättet att sätta igång en frisk häst som stått ett par månader? Ingen skadehistorik 🙂

  Ska man rida paddock? Ska man bara rida ut? Hur ska man mjuka upp & rida bäst?? Några tips?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *