Andra passet & planer för idag

Fick till ett bra pass idag på Joe. Tränade för Hannes imorse och förklarade vad jag hade känt. Joe var jobbig i början men lugnade sig sen mot slutet & hoppade upp sig bra. Han har så mycket känslor & energi den hästen, men är ändå nöjd. Såhär brukar det ofta vara. Så länge vi får igenom det känner jag.

Här har vi en frustrerad kille…. usch

Alfons idag. Ett svettigt pass blev det för honom. Imorgon får han longeras. Jobbar mycket nu med att han ska gå fram för skänkeln. Det märks att dom som hade honom innan har bara kickat med skänkeln på honom och sen rusat in i galoppen. Så det övar jag på nu. Han ska ta skänkeln direkt. Han var lite frågande i början, liksom förstod inte direkt. Men efter några upprepningar gjorde han det super. Han är väldigt go & snäll att jobba med. Avslutade med en uteritt & det gillade han. Både lastbilar, cyklar & bilar lät & körde förbi. Super snäll. Så det är skönt!

Visst är han SÖT? Får inte nog!! Ska snart klippa honom när maskinen kommer.

Vad tycker ni är finast på honom? Jag älskar färgen & ansiktet!

Har nu skickat över filerna för videon. Den kommer promise! Först får ni träffa Zamina!

Nu ska jag hoppa in i duschen för att göra mig fräsch. Ska sen till Malmö med Smilla & hennes kompis. Jag ska kolla bio med K & kanske till Emporia innan. Smilla ska också kolla bio så vi synkar varandra. Hon utnyttjar körandet redan kan jag meddela ….

18 thoughts on “Andra passet & planer för idag

 1. Åh han är så himla fin! Ska bli så spännande att följa eran resa tillsammans. Ser fram emot videon, när kommer den? 🙂

 2. Den ljusa hunden, terriern (?), är i alldeles på tok för gott hull. Tänker att han bantar va? Om inte är det fasansfullt djurplågeri. Precis lika illa med så feta djur som med smala.

  • Flera som påpekat det och dem bara gör sig roliga och inte svarar någonting på det. Blev blockad utav hennes mamma en gång pga att jag påpekade hans vikt, helt sinnes. Fruktansvärt.

   • Helt galet är det. Stackars djur. Han kan inte må bra. Men feta djur är ju så ”gulligt” och bara ett bevis på att ”man älskar dem så mycket”. Usch, blir så trött. Stackars hund.

  • Instämmer. Verkar som att många tror att en tjock hund är en lycklig hund, och visste kan den verka lycklig men övervikt leder bara till problem och det är inte ens hundens val, det är ägarna som valt att övergöda den. De verkar vara så himla noga med hästarnas mat, men hundarna bryr de sig uppenbarligen inte om huruvida de har en hälsosam vikt eller inte.
   OM det nu inte är så att hunden har t.ex. problem med något som gör att han har svårt att gå ner i vikt och att de jobbar aktivt med det. Han har dock varit överviktigt bra länge (utifrån vad jag har sett).

   Snälla banta ner hunden, inte för min skull eller din, utan för hundens egen skull så han slipper få diverse problem på grund av sin övervikt.

   • Nora, kära Nora. I en värld full av orättvisor med krig, attentat och svält hoppas jag verkligen du engagerar dig lika mycket i de problemen än just Boss. Som du lär märka är vi extremt noga med alla våra djur. Så tror du i vår vildaste fantasi att vi står och steker ägg med bacon till Boss för arr göra han lycklig? Boss ÄR lycklig, trots 2 långa promenader varje dag, trots specialfoder trots hans övervikt SOM vi vet om. De kan finnas bakomliggande sjukdomar hos hund som ger övervikt . Då har oftast ägaren koll på det. Så snälla Nora och ni andra. Skänk 100kr till barncancerfonden idag . Där har vi ett PROBLEM. Att besegra cancern. Boss har vi koll på! Trevlig helg.

    • Hej Nellie. Självklart finns mycket större problem i världen än en överviktig hund. Men det var ju inte det diskussionen handlade om. Givetvis gör jag mitt bästa genom att vara månadsgivare och skänka pengar till organisationer som verkligen behöver den. Men din hund blir inte mindre fet för det. Eller hur? Man kan inte bortförklara sina egna problem genom att jämföra med cancer eller krig – för dina egna problem kvarstår ändå.

     Jag vet att ni bryr er om era djur och jag hade aldrig skrivit kommentaren om er hund inte varit så överviktig under så lång tid. Då är det ganska självklart att vi läsare (som ju inte har en aning om något annat än det du väljer att lägga ut här) nästan antar att ni inte försöker aktivt banta hunden.

     Men är så inte fallet ber jag såklart om ursäkt och hoppas att ni lyckas få ner Boss till en hälsosam vikt inom en snar framtid. För hans skull.

     Trevlig helg på dig också 🙂

  • I land kan det vara otroligt svårt att banta en av hundarna när man har två. Banne mej om inte den ena hunden kan spara foder till den andre för att vara snäll. Men ok, den vita jycken behöver gå ner lite i vikt, men om nu Nellie och Kevin funderar inatt skaffa en egen hund – varför inte ta över den vita. Då kan den få mer anpassad motion och mat, det är lättare att portionera foder och den har två personer som kan motionera den. Kanske det till och med finns möjlighet att börja med typ agility med hunden om Kevin har möjlighet att lägga den tiden. Tror det kan vara lättare att få ner en i vikt om den är på egen hand ett tag.

   • Hur kan det vara svårt och banta en hund för att man har två? Ge dom mat samtidigt. Vakta medans hundarna äter så dom inte snor av varandra. Ta bort maten när hundarna har ätit upp alternativt efter 15 minuter om hundarna inte äter allt. På vilket sätt skulle en annan hund försvåra bantning av hund?

   • Asså ni som kommenterar att Boss är överviktig osv, bra att ni noterar! Men ni tror inte att Nellie och hennes familj är medvetna om det också och konsekvenserna som kan innebära kring hans vikt?
    Man har rätt att säga sina åsikter och tycken, men vissa saker behöver man inte påpeka.
    ”Han lär inte må bra” ”Stackars hund”. Vad vet ni egentligen om honom än det ni har sätt på sociala medier? Inte mycket tror jag! Ni vet ingeting kring hans bakgrund eller hans välmående, men det gör Nellies och hennes familj och jag tror precis som med hästarna, att dom vill hundarnas bästa

    Så håll era påpekande kommentarer för er själv, och lägg energi på viktigare saker. Eller kom hit och sprid lite positiv energi än dumma kommentarer, är vi överens? 🙂

 3. Tråkigt att du aldrig berättar vilken film du ska se varje gång du ska på bio så vilken film? Ska på bio imorgon. 😁

 4. Till alla ang denna vikthysteri på Nellies hund, alla vet att det inte är nyttigt med övervikt på vare sig människor eller djur, det kan vi väl vara överens om? Eller hur! Punkt där på detta eviga tjatande tycker jag! Nu kan alla ni, som har åsikter och som har lämnat den här i kommentarsfältet droppa det! Släpp det nu och gå vidare. Ni har lämnat er åsikt, fine, det kan ingen säga ngt om….men fortsätt ta mig tusan inte med att tjata om det…..gäller även de resterande som som läser här och som har åsikter på denna blogg om hundens vikt……era sympatier ang denna hund har alla fattat…..tro mig! Ni behöver inte tjata om det ngn fler gång, alla fattar!

  Samma lika gäller ang Danmarksflytten, ingen absolut , ingen som är inne på denna blogg och som läser i detta kommentarsfält har kunnat missa era frustrerande frågeställningar. Var nu snäll och vänta på ett svar som kommer, eller inte, det är skit samma! Tjata inte sönder bloggen genom att ständigt slänga in samma fråga hela tiden, så himla tröttsamt! Var nu snälla acceptera att ni kanske , eller inte får ett inlägg/svar ang detta. Nu har dock Nellie redan svarat lite ang det, men det kanske inte var bra nog? eller ?

  Enligt god ton är det ok att ställa en fråga en gång, ingen kan inte tro att Nellie inte läst era frustrerande frågeställningar, och sedan vänta in ett svar. Kommer det så kommer det, vill inte personen i fråga svara är det helt ok det också, då är det upp till honom/henne att fatta det beslutet, inte ni!

  Och till alla som upplever bloggen som död, tråkig, dåligt skrivet, sura svarskommentarer osv osv. Ni har faktiskt egna val, tro det eller inte, men så är det faktiskt. Ni kan själv välja att inte gå in på bloggen, ni kan själv välja att inte lämna en kommentar eller allra enklast så kan ni bara scrolla förbi det ni inte gillar om ni nu bums måste in på denna hemska trista dåliga döda blogg med djurplågeri upp till öronen på de stackars djuren ( enligt Er )

  Sen är det faktisk så att jag undrar om det bra är jag som ser att väldigt många av alla det frågeställningar som vi läsare undrar över, faktiskt kommer i svar, men kan komma i ett senare inlägg under veckan. Fast då måste man ju ta sig tiden att verkligen läsa och inte bara skumma igenom och lägga in en massa egna värderingar/ tolkningar på det som Nellie skrivit. Och det är nog ganska svårt om man redan på förhand bestämt sig för att ”uppfatta” det skrivna ordet på ett visst sätt.

  Jag har inga problem att förstå vad Nellie menar i skrift, men å andra sidan så ”söker” jag inte efter saker att klanka ner på heller. jag tar det för vad det är. En blogg som tillhör en annan människa. Det är hans eller hennes blogg som jag valt! att kliva in i och ta del av. Det är också mitt val att kliva ur om jag känner att detta inte är någonting för mig av en eller annan anledning. Samma val har du också! Du kan gilla den med allt vad du får, eller så kan du snällt välja att stänga dörren och gå vidare om det inte är någonting för dig.

  Den skyldighet vi som gäster har, är att uppföra oss som väluppfostrade personer, i detta fall blir det då i skriftform. Och dit hör inte personangrepp, kommentarer som trots sin ”maskering” en 5- åring kan förstå är av elakhet, eller tjat som inte leder någonstans. Inget av ovan nämnda saker är ok i det verkliga livet, vilket innebär att det är lika fel i ett kommentarsforum som finns i en blogg oavsett vem som äger bloggen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *