Välkommen ”Alfons ”

Många av er såg säkert på min Instagram igår att ponnyn har anlänt. Alfons kallas han, passar bra tycker jag på den här sötnosen!

Varför köpte jag en ponny & varför Alfons ?

Där jag står med mina hästar har vi en kvinna som heter Jennie Rosewall som har super kontaktar ifrån Irland. Säljer & förmedlar mycket bra ponnysar här i Sverige. Hon visade mig en film på Alfons som jag tyckte mycket om. Efter det kunde jag inte riktigt släppa filmen eller just honom. Jag bestämde mig för att lägga mina pengar på honom & ta hem honom till Sverige.

Jag tycker det är roligast att utbilda, göra förändring & se förändring. Om jag får ändra något under min tid som ryttare så hade jag verkligen ändrat på min ponnytid. Jag red på alldeles för heta ponnysar som inte gav mig någon grund ridning alls. Det kan tyckas vara fräckt där och då, men idag ser jag på det annorlunda. Med min erfarenhet som jag har fått av just storhäst vill jag ge till den här ponnyn och se hur han formas av det. Jag vet att det kommer bli en drömponny!

Info om Alfons:

Han är sex årig D ponny som är 1.47 hög. Renrasig Connemara, importerad ifrån Ireland. Brun skimmel i färgen. Mer info får ni, Jag känner ju inte honom helt ännu. Jag kommer att testa allt & ni kommer få hänga med på mycket.

Fick redan mycket pm om han är till salu. Just nu är han inte det. Jag kommer outa om han blir till salu men inte just nu. Ni får hänga på så länge!:)

Om ni har fler frågor , ställ dom i det här inlägget så svarar jag!

26 thoughts on “Välkommen ”Alfons ”

 1. Är din plan att utbilda, ha någon som tävlar och sedan sälja honom närbhan utvecklas dit du vill? Eller är din tanke att bara utbilda och sedan sälja? Samt är planen att han ska gå SM för ponny? 🙂

  Otroligt fin ponny!

 2. Otroligt kul projekt, hoppas att du ökar lite i att fokumentera o berätta vad som händer.
  Den kan öka traffiken på din blogg markant.
  Är nog många som hade uppskattat att läsa tex dagligen om Alfons tillvaro och utbildning.

 3. Med wow vad kul! Så fin han ser ut 😍 han kommer nog att bli en rikitig drömponny tror jag, kolla bara på hur du utbildade Hilda o nu Joe (Laissa också förstås) som du köpte som unga! Blev ju kanonbra!

  När du säger att han ska utbildas, så undrar jag bara om någon ska tävla på honom? Liksom kommer han att tränas och tävlas som dina storhästar, och av hem kommer han i så fall bli tävlad av?

  Ser såå mycket framemot att få följa er resa med Alfons. Stort lycka till till er!

 4. Kan du rida Alfons eller är du för stor? Vem skall rida honom om du inte kan göra deg? Får du tävla med honom?😊

 5. Hej! Gud va spännande med en ny ponny i stallet 🙂 är tanken på sikt att han ska säljas? Eller kan du tänka dig att ha kvar honom och stå som ägare men låta någon annan tävla honom? Tänker om du ser en tjej/kille med supertalang men som behöver en bra ponny för att komma vidare? Som med Smilla och Tore 🙂

 6. Jag vet inte om jag missat något nu men hur blir det när du flyttar till Danmark, följer han med eller säljs han innan det? Skulle du inte flytta i början av året?
  Ska bli superkul att hänga med på hans utveckling.
  Kram!

 7. Gud va roligt med en ponny, och annorlunda! Men du säger att du red på alldeles för heta ponnys under din ponnytid och då antar jag att du syftar på Bellman och Ozzy tex. Men både Elvis och Stella var väl jättefina och inte överdrivet heta? Ni hade ju lite otur med Elvis men under tiden han funkade var han ju nästan som en storhäst i ponnyformat, ser ut så iaf när man har sett honom😊

  • Att kunna flänga runt på en ponny o rida felfritt betyder inte automatiskt att man rider bra på det sättet som krävs för att utbilda yngre hästar och rida storhäst. Det finns en del B-ponnysar som hoppar det mesta man styr på i princip. Alltså kan man nå framgång på ponny med en ponny som skenar runt och hoppar utan att som ryttare behöva utveckla de färdigheter och den ridning som behövs senare i utvecklingen.

   Nu menar jag inte att Nellie red dåligt på Bellman, men hade hon försökt rida Joe eller Laissa med samma metod utan att ha utvecklat sin ridning hade det aldrig gått.

   • Det verkar ju inte som att du läste vad jag skrev, jag skrev ju att jag antar att hon menade t.ex Bellman när hon skrev så. Men hon utbildade ju både Elvis och Stella själv från noll i princip och kollar man på videor med främst Elvis så flänger hon ju verkligen inte runt utan det ser ju riktigt bra ut. Det går inte att utbilda en ponny till från 0 till LA nivå om man inte vet vad man gör. Sen är det klart att hon rider bättre och annorlunda nu än när hon var 10-13 år men liksom vem gör inte det?

 8. Söt!! Vad är det för stam på honom?! Tog hem en 4 årig irländare (connemara) i juli! Coolaste ponnyn någonsin! Inriden och inhoppad på 3,5 månad! 😀

 9. Han är så söt så jag tror jag smäller av! 🙂 Ser verkligen fram att få följa lille Alfons utbildning och livsresa! Väldigt, väldigt roligt! : Grattis till köpet Nellie, han ser strålande ut.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *