Första dagen avklarad

Så roligt att ni är peppade på att hänga med på lilla ”Alfons” resan. Idag fick jag gosat lite extra med honom. Han är väldigt rar och snäll, lite blyg fortfarande. Han lärde sig att äta morötter imorse. Jätte skeptisk var han men åt små små bitar efter en stund. De får nog inte så mycket godis i Ireland precis. Hästgodis tackade han bestämt nej till, fattade ingenting. Han ska bekanta sig här i några dagar. Tänkte longera honom på fredag & sedan börja jobba med honom i helgen & framåt. Vill ni ha film från första passet så man kan se utvecklingen & jämföra sen efter några veckor?

Han är väldigt vaken & har en härlig uppsyn på allt som händer men verkar inte vara ”tittig”. Han gick förbi traktor & bilar igår, vatten från brunnen utan problem. Hagen gick super. Lite bocksprång & sen var han i hamn.

Jag är super taggad på det här lilla projektet, så får vi sa vart det leder till. Ska nu ta tag i lite saker här hemma sen ska jag vidare till Malmö. Även skicka över filer till Sofia som ska redigera en video om Zamina & hennes fölning. Kul va ?

20 thoughts on “Första dagen avklarad

 1. Förlåt för att låta tråkig men: det stavas IRLAND! Och att dom inte får mkt godis behöver inte stämma, vi har importerat ett tjugotal ponnyer från Irland och ingen äter morötter. Men äpplen t.ex är inte något problem.

  • Precis. Bor på Irland, mitt i smeten mellan stuterier och tävlingsstall, de flesta verkar ge äpplen och skivade morötte som godis. Kan ju vara så att det är helt enkelt så att Alfons inte gillar morötter 🙂

 2. Hade varit kul om du faktiskt berättade om honom, inte bara ”här är Alfons som jag köpt. Vill ni se en longeringsvideo på fredag?” 😄 Typ bakgrundsinformation, ålder, stam, varför du valde att köpa ponny, vad fastnade du för? Osv.

 3. Hade gärna sett en film på honom nu så att man kan följa ditt arbete med honom direkt ifrån start 🙂 Men även bakgrunden bakom ditt beslut att köpa en ponny igen + varför det blev just han 🙂

 4. Såå fin! Och kul med ponny från Irland, dom är bäst! <3

  Hade som ovanstående också uppskattat ett lite längre inlägg om honom med bilder osv, gärna där man får veta lite mer bakrundsinfo om vad han gjort tidigare osv! Kram

 5. Åh vill jättegärna se en film från första passet! Särskilt ifall du tar med en hel del, typ vad du tänker under passet ifall ni t.ex tar en paus där du kan analysera lite i mitten vad du tänker och känner.

  Oj vad sluddrigt det blev, hoppas du förstår ändå! Sen kan jag känna att de flesta endast klipper med det snyggaste delarna av passet, skulle digga ifall du tog med alla små felsteg som skedde (IFALL de sker). 🙂

  Otroligt intressant och spännande att följa detta!!
  Lycka till 🙂

  • Fast kan någon tänka sig betala den summan är det ju inte ett överpris 🙂
   Får man inte hästen såld, utan måste sänka, så var det ett överpris! Värt att tänka på. En häst är värd det någon kan tänka sig betala, precis som med alla andra ”varor”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *