Måndag måndag måndag

Vill kika in & säga hej. Har haft lite ärenden nu på morgonen- förmiddagen som tagit upp min tid. Jag tog dessutom fel på dagen. Ponnyn kommer idag!! Så jag ska bege mig till stallet nu direkt för att ta emot den & hälsa. Jag LOVAR att bilder & info kommer, lurar er inte.

I inlägget ovan & på Instagram så fick jag mycket frågor om den här. Visst är den fin? Den är ifrån H&M till er som frågat efter den. Har strl 34, hade kunnat ha en 32a också inte speciellt små utan mycket plats i dom.

Jag blev så impulsiv igår & ville köpa hundvalp som har vart utsatt för tragiska saker redan tidigt. Lika snabbt frågade jag K om vi skulle köpa en ihop. Fick tjatat till mig det tillslut. Nu inväntar jag svar. Så kul att kunna hjälpa till på något vis, stackaren <3

Är det för tidigt att köpa hund ihop tycker ni? Jag vet inte riktigt. Jag ser det som en fin grej man gör tillsammans. Vi kommer såklart ha en plan om hur vi lägger upp det med hunden. Men såklart är det mest optimalt att den är hos mig, stallet osv. När jag har körkort kommer jag kunna åka till Kevin mycket oftare dessutom. Utan hund eller ej så hade det ju ändå blivit så tänker jag. Vi är två vuxna människor så det kommer bli bra. Hoppas jag får svar snart!

19 thoughts on “Måndag måndag måndag

 1. Skulle nog inte köpa en hund tillsammans när ni inte ens varit tillsammans i 1 år, tror alltid det är bäst att en person äger djuret för att undvika att hunden hamnar i kläm OM det inte skulle funka. Så tänker jag iaf 🙂 Kul med ponnyn!

 2. Hade ni varit sambos hade det varit en helt annan sak tycker jag. Att skaffa hund tillsammans när man bor 5-6 mil ifrån varandra blir ju inte ER hund på så sätt att ni tar hand om den tillsammans hela tiden. Som jag förstår kommer den vara till största del hos dig och lite då och då hos Kevin, när du är där..
  Jag och min sambo hade aldrig skaffat djur ihop om vi inte hade bott i samma hem. Känns inte rätt mot hunden att den ska ha en husse och matte men sen bara få hänga med den ena hela tiden..

 3. Skaffade hund med min kille efter 6 månader, (jag var då 18 år) gick kanon. Tyvärr dog hon i hjärtinfarkt i höstas, 9 år gammal, sovandes mellan mig och samma gubbe som jag skaffade henne med. Känns det rätt så självklart ska du köpa den. Bara du kan ge den det liv den förtjänar, men det behöver jag inte ens fundera på att du kan ge. Du har dessutom bra förutsättningar och kan ha med på ”jobbet” du kan erbjuda mycket utetid och den behöver inte vara instängd i bil eller på kontor större delen av dagen. Lycka till. 😍

 4. Jag tycker det är för tidigt, du bor ju hemma. Kommer du ta hand om den eller kommer dina föräldrar ta den också tillsammans med dom andra hundarna?

 5. Jag tycker det är för tidigt, du bor ju hemma. Kommer du ta hand om den eller kommer dina föräldrar ta den också tillsammans med dom andra hundarna? 🙂

 6. Jag o min kille har hund ihop! Vi köpte det i somras tillsammans, väldigt impulsivt men INGET som man ångrar. Världens absolut bästavän en människa kan ha. Vi hade då vart tillsammans i typ 1 år o 4-5 månader så nej! Det är absolut inte för tidigt, dessutom inte när man vet att man kan ge den ALLT!

 7. Sååå fint gjort med en redan utsatt valp!😍 Jag och min kille hade vart ihop 1,5 år och bott ihop i 6 månader innan vi skaffade en valp ihop. Vi båda va klara med festandet osv så vi hade redan då en väldigt vuxen relation jämfört med alla våra vänner😊 När vi skaffade vår vovve så var jag 17 och min kille 19. Så ni som säger att de är för tidigt osv, ni har ingen aning om hur långt Nellie o K har kommit i sin relation o därav ingen aning om hur redo dom är för hund ihop. Jag tror absolut ni är redo! Ni båda känns vuxna o mogna för det ansvaret. Hoppas verkligen det blir av med att ni köper valpen, all lycka till till er båda! Keep up the good work! Kram❤️

 8. Det är en sak som ni som par ska bestämma ihop. Så att ni har bestämda regler före ni skaffar hunden t.ex. så att nu gör samma saker så att det inte blir förvirrande för hunden eller kommer ha olika regler. 🙂

 9. Synes det er flott at dere har skaffet hund ihop, det er kun dere selv som vet om det passer dere eller ikke 😊 gleder meg til å se bilder av den også! 😊🐕

 10. Allt löser sig om man är villig att lägga ner tiden och jobba stenhårt för det man vill ha! Blir mycket med en valp, men om du prioriterar din tid blir det nog super. Annars kan jag rekommendera att adoptera en vuxen/äldre hund! Dom råkar illa ut ofta och en del har ganska låg energinivå och är redan tränade ☺️

  Lycka till oavsett! Det blir nog bra. Vill man så går det!

 11. Enbart du/ni som vet det, men måste ni s.a.s köpa den IHOP? Kan inte du köpa den själv men ha Kevin med ombord? Så uppstår inga oklarheter liksom. Samtidigt är det trevligt att ni är så tighta att ni faktiskt menar köpa hund ihop. Men för Hundens skull, låt en av er stå som ägare och den andre som medägare inofficiellt, så blir det inget trubbel OM nåt skulle gå snett. Är också nyfiken på vad det är för hund, ras, ålder, bakgrund etc. Kan ju vara extremt krävande att skaffa en hund/valp som haft det tufft sen innan. Men lycka till!

 12. Jag och min sambo väntar också på att vår valp ska komma till oss, kan knappt bärga mig (vi är 21 respektive 22 år)! Vi har varit ihop i två år och sambo i 1,5 år så vi känner varandra väl och vet hur den andra fungerar. Det är ett beslut vi tagit gemensamt då vi båda växt upp med hund och är mycket djurintresserade.

  Så länge ni inser vad hundägandet innebär så ser jag inget problem med att skaffa hund ”så tidigt”, men de lever ju förhoppningsvis runt 13 år och är inget som ska slussas vidare om man börjar ”tröttna”. Valpköp bör enligt min åsikt inte göras som impulsköp men detta beror ju helt på livssituation och tidigare erfarenheter av djur osv. Så länge man vet vad man ger sig in på och är beredd att lägga ner all den tid som en valp, och även den vuxna hunden, kräver så kör på ❤️

  Lycka till!

 13. Jag och min sambo (jag var 23 år och han var 21) hade varit tillsammans i 1,5 år och bodde ihop i i en lägenhet som vi totalrenoverade själva för att bo i men efter åtta månader i lägenheten bestämde vi oss för att skaffa hund och köpte ett hus i Stockholm för att vi ville att hunden hade en trädgård att springa i. Under valpriden renoverade och byggde vi ut huset själva vilket alla avrådde oss från men det gick perfekt. Tyvärr trivdes vi inte i huset så nu två år senare har vi precis köpt en stor lägenhet som vi också renoverar och hunden trivs utmärkt. Min kille hade aldrig haft hund men alltid velat ha och jag har alltid haft hund så jag visste vad det innebar. Allt har funkat jättebra! På pappret är hon min mem vi har skrivit testamente om bostad, pengar och hunden så händer det den ena något kommer det andra ärva allt. Hunden är en del hos mina föräldrar när vi vill göra saker, resa eller renovera och är med min kille på jobbet (tidigare var hon på hunddagis) men hon vet att det är vi som är husse och matte och väljer alltid oss även om hon har många personer i sitt liv💕

 14. Hur blir det när du åker utomlands och bor där ett tag och arbetar? Vem har hunden då? Även din andra hund Ferdinand tror jag han heter? 🙂

  • Bernard heter han;)… han köpte jag men är nu familjens hund. Han är så beroende av de andra två hundarna. Jag kommer arbeta hemma i Sverige!

   • Såg tavlan med typ texten ”här är det Bernard som bestämmer” på instagram. Vet du vart den kommer i från? 🙂

 15. Min personliga erfarenhet är att man kan vara tillsammans utan att köpa saker ihop men att det ändå funkar bra. Med tanke på det du skriver om ”Fick tjatat till mig det tillslut” är det kanske inte världens bästa idé, utan det kanske är bättre att du själv köper den men att Kevin ändå blir ”husse”. Han ska ju inte heller känna sig tvingad till att skaffa en hund om han inte vill, men kanske ändå kunna vara med och ta hand om den.
  En väldigt fin tanke att ta sig an en valp som inte haft det bra och jag tror (utifrån att ha känt dig genom bloggen) att hunden skulle få det väldigt bra hos dig, men som sagt kanske du ska överväga att köpa den själv isåfall! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *