Favoriter i stallet. Tips

Hästarna är badade och redo för tävling senare i efm. Fia är så söt!

Tänkte visa er tre favoriter i stallet. Som jag använder på träning & tävling, men framförallt borta på tävling. Så vi börjar med första:

Skygglappar är otroligt bra. Jag började använda det på Hilda först. Sen la jag över det på de mest känsliga & okoncentrerade hästarna. Idag har jag det på alla tränsen som ska med på tävling. Dom hjälper verkligen & jag märken sån stor skillnad på hästarna. Dom är mycket mer koncentrerade & med dig. Dom tittar inte bak på det som händer bakom dom eller på sidan. Dom blir avskärmade liksom. Jag tycker iallafall det är en stor skillnad. Dessa är godkända av DYON.

Fodrad luva. Joe har det & Laissa ibland. Hon kan nu tävlas utan också. Men om jag märker att hon är för pigg eller nervig kommer den på. Den minskar ju alla ljud, de blir nästan som isolerade. Fodrad luva är ett hett tips.

Som sagt. Jag tycker personligen att alla hästar som bär sadel ska ha en padd under oavsett vad. Tjock eller tunn, whatever. Men det skyddar ryggen. Finns olika som passar just din häst. Min favorit är märket Ogilvy pad. Som en memory pad. Den formar sig efter sadeln- kommer ihåg hur den låg gången innan du använde den på varje häst. Super bra. Finns tjockare & tunnare modeller. Som du ser ovan så kommer sadeln ”utformat ” i padden. Lite dyrare men värt pengarna kan jag tycka.

Hoppas ni kan få nytta av dessa små tips. Ni kan kommentera om ni vill ha fler eller om ni skriver direkt vad ni letar efter så kan jag länka snabbare:)

15 thoughts on “Favoriter i stallet. Tips

 1. Nej en sadel som ligger korrekt på hästen behöver inte padd, så nej allla hästar bör inte ha padd under sadeln för att du tycker det. FInns studier kring detta.

  • Återigen skriver JAG vad jag tycker. Du får absolut gå efter dina studier eller info som du tror på. Skrev återigen vad jag tycker . Har själv haft ut & har regelbundet fof människor som jobbar med sadlar. Tex för Bruno delgrange så jag går på den infon :)!

   Om din häst eller ni andra tycker att er häst ska ha en sadel endast mitt på ryggen så får ni ha det. Jag tipsar bara ur min synpunkt 🙂

   • Det du säger är dock fel. Anledningen till att man har padd är om sadeln inte ligger helt korrekt, har man en korrekt sadel skall det inte behövas. Se över sadlarna istället för padd är helt onödigt annars, det förstör mer. Detta är ju någonting som du endast fått för dig.

    • Fast nej, min häst som har ryggproblem och känslig rygg har padd under trots utprovad sadel. Har en tunn under för att fördela trycket annorlunda. Inte sagt att alla hästar bör ha padd men det innebär inte heller att sadeln är dåligt anpassad.

    • Nej en padd används för att stötdämpa. Inte för att korrigera en sadel som ligger fel. Skulle aldrig rida en endaste häst utan padd. Och för att provocera er sadelexperter lite extra har jag samma sadel på alla mina 15 hästar och minns ej senast någon varit spänd eller behövt behandlats i ryggen.

 2. Man bör aldrig ha padd på en sadel som ligger korrekt, det förstör dens naturliga karaktär och rör sig inte med hästen. Den skadar då ryggen mer än vad den hjälper! Fixa istället en sadel som ligger som den ska. Speciellt för Laissa som har haft ryggproblem..

  • Eller så provar man ut sadeln med padd under? alla mina sadlar är utprovade med padd, skulle heller aldrig rida utan padd.

   • Det skall ändas göras ifall sadeln inte passar. Padden tar bort rörelsemönstret på sadeln. Försök hitta en sadel som passar din häst istället utan behov av padd.

    • Skall och skall… De flesta hoppryttare har padd under sadeln iaf på tävling. Det är bara att titta på foton från vilken tävling som helst. Kanske det finns en anledning.

    • Om sadeln inte passar löser inte en padd problemet! Padden tar inte bort rörelsemönstret på sadeln om den provas ut ihop med sadeln.
     Dock är det många okunniga som bara slänger in en padd under en sadel som passar eller en sadel som ligger dåligt, vilket orsakat tryck och smärta från sadeln.
     Därför viktigt att sadeln provas ut med den padd man vill ha.

 3. Fast nej, min häst som har ryggproblem och känslig rygg har padd under trots utprovad sadel. Har en tunn under för att fördela trycket annorlunda. Inte sagt att alla hästar bör ha padd men det innebär inte heller att sadeln är dåligt anpassad.

 4. Smaken är som baken helt enkelt, delad 🤷‍♀️ vi tycker olika, hästarna tycker oxå om olika, mina fyra tycker olika, en hatar schabrak (😩) och går med bara fårskinn, en annan bockar mest med padd o en tredje vill ha padd och schabrak. Gå efter vad hästen visar att den tycker om och fungerar med så brukar det bli bäst i slutändan 😊

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *