Mål för Laissa det här året

Laissa har ju gjort ganska bra ifrån sig slutet på 2018. Jag har verkligen hittat knapparna på henne och har enklare att läsa av henne nu. Förra året var ett mellan år för alla, för mig och för hästarna. Laissa har gått upp i klasserna och provat på några 1.40 ,dock ingen felfri ännu men rundor som är bra och rätt inställning. Idag 2019 är hon mycket mer mognare i både vanlig ridning och i hoppning. Det var bra att vi avslutade med SM som var stort och högt. Hon gjorde det dessutom väldigt bra men små detaljer som behöver tas bort eller förbättras och bli mycket starkare upp mot de höjderna. Därför tror jag att Laissa kommer växa mycket och träda fram nu direkt. Hon ska bara hoppa någon enstaka 1.30 de typ första tävlingarna sen kommer hon bara hoppa 1.35-1.40 som vi avslutade med. Målet är då under mitten av säsongen hoppa felfritt stadigt på 1.35 och fem felfria 1.40 med henne. Om tiden rinnner iväg och många tävlingar är avklarade nöjer jag mig där och håller henne på den höjden. Ingen vet ju, hon kanske har lärt sig så mycket av förra året och hoppat i sin kropp, vant sig vid höjden och jag rider henne så bra att det nu går snabbt till felfria resultat. Eller så är det en process fortfarande, det återstår att se. Om det går enligt plan och som vi har resonerat ska hon därefter få smaka på 1.45 klasser. Sen om det blir i mitten på säsongen eller slutet, det får tiden avgöra. No stress med henne, men så ser planen ut iallafall.

Alla hästarna är inplanerade för samma utmaningar och tävlingar, så det skiljer inget. Enklast att ta med gänget tillsammans. Jag får min tävlingsplan snart av Hannes, så då kan jag gå in djupare i det. Det är blandat med svenska meetings och utomlands. Jag räknade till att det var två spikade tourer iallafall sen en tredje som var lite löst.

Det känns väldigt roligt att ha Laissa som min första häst nu. Då menar jag den som är ”duktigast” i stallet just nu. Hon har alltid vart min andra häst eller den jobbiga som har en bit kvar. Men så är det inte längre. Den hästen kommer alltid kräva ett lugn och tid, men dom senaste månaderna har så mycket hänt med henne. Jag tror att varje häst har en viss tid som den behöver få ”vara” trotsig eller omogen. Det kan ta veckor, månader eller år. Jag har fått ta den tuffa biten och till och med behövt hjälp på vägen, det har tagit år. Men nu står vi här med en väldigt världen, lydig och scoopig häst som belöning. Nästa ryttare -när det nu blir kommer få ta över en väldigt fin häst!

 

 

4 thoughts on “Mål för Laissa det här året

  1. Tycker om alla dina hästar och dig, men jaaa, det är ngt särskilt med Laissa! 🙂 Roligt att läsa att hon blivit så duktig och att hon och du hittat varandra. Ser fram emot att följa er under året.

    Kram till dig Nellie, du kämpar på jättebra!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.