Jag tycker det är taskigt!

Förstår inte riktigt hur man kan börja året med att vara taskig mot en människa som faktiskt känner sig ledsen. Det här är min öppna dagbok som ni väljer att läsa. Någonstans har jag ett förtroende för er, att det ni läser tar ni emot. Jag bjuder ofta in er att diskutera, ventilera och diskutera. Men när jag öppnar upp mig, ska uppdatera och faktiskt skriver hur jag MÅR, vad jag känner & inte känner så pissar ni på det? Jag förstår inte hur vissa människor kan vara så kalla och inte vara medmänniska.

Jag satt igår och grät hemma. Åkte hem till K i Malmö för att sova där pgr av en tidig morgon i Malmö. Tjänar alltså på att sova där då. Vi satt och prata om just det jag skrev igår, han vet ju såklart vad som hänt. Första gången jag satt & grät inför honom. Jag gråter inte ofta och på snart ett år kanske det är andra gången han ser mig genuint ledsen. Så kom inte & säg att det jag skriver är bullshit eller är en plan för mer klicks. Då hade jag kunnat spela på vilka andra kort som helst men fan inte på mitt privatliv & kort som står mig väldigt nära. Om jag vill skriva av mig så gör jag det, om jag skriver att ni kommer få en helhet så kommer ni få det senare. Antingen sitter du lojal kvar & väntar eller så loggar du ut här ifrån. Bestäm själv. Men jag är trött på era teorier om att allt handlar om klicks eller fler kommentarer, jag jobbar inte så. Många andra kanske gör men inte jag. Man ser igenom det i slutändan ändå. Det är inte heller dom klicksen som gör min lön bättre nästa månad. Så bara lägg ner!

Nej. Det handlar inte om Joe bara för att bilden är på honom. Om ni undrar eller vill ha svar på något så ser jag era kommentarer. Jag lovar, och om jag kan svara så gör jag det.

Tycker bara det är oschysst när någonting är sant & känsligt för mig så stolpar ni upp att det är fel. Jag kan också välja att inte dela med mig av det och sen bara ”boom” här. Men det blir fel i mina ögon, för det är något som kommer synas väldigt tydligt utåt & jag kommer återigen behöva förklara mig. Där av får jag just nu skriva runt det.

Nu ska jag träna & fortsätta dagen. Vart uppe sen 06 så jag är igång. Men känner mig trött idag. Tror fortfarande på det här året stenhårt!

30 thoughts on “Jag tycker det är taskigt!

 1. Fina nellie ❤️❤️❤️. Så ung och en sån inspiration för många ❤️. Finns folk till allt och kommer alltid att finnas . Vill man inte vara del av de du skriver så ja bara skrolla vidare istället men problemet är nog att de som kommenterar så vill på ngt sött ha uppmärksamhet . Stor kram till dig ❤️.

 2. Nellie du är så bäst! Det finns alltid rövhål på internet för folk tror dom kan bete sig hur som helst på nätet. 🙁 Fortsätt vara som du är och ignorera rikspuckona som kommenterar. 🙂

 3. Supertråkigt att du mår dåligt, hoppas att det vänder. Du bör dock försöka se saker med lite mer distans. Det kan ju vara svårt om man är mitt uppe i något och är ledsen, men tycker verkligen inte att kommentarerna du fick var elaka eller att någon pissade på dig. Det var vanlig konstruktiv kritik. Vill du inte ens ha det så rekommenderar jag dig att stänga av kommentarerna när det kommer ett extra känsligt inlägg 🙂

  • Håller helt med! Inga kommentarer verkade eller var menade att pissa på dig eller dylikt, enbart dina läsares åsikter som var menade som konstruktiv kritik. Någonting att bygga på, eller förändra åt det ena eller det andra hållet.

   Vi läsare (både vi som följt dig lääänge och dom som är nyare) förstår att man inte kan må 110% bra hela tiden, och det är enbart mänskligt. Jo, ibland ser jag pissiga kommentarer och tycker att det är onödigt av dom som skriver dem, men som Therese ovan skrev verkade ingen vara sådan i det tidigare inlägget. Kan förstå att du kanske kan ta åt dig av dom och se dom som negativa, men vi lojala följare vill enbart att du mår bra oberoende av hurdana inlägg du skriver.

   Kram Nellie och hoppas återigen att 2019 blir ditt år!

   • Fast vänta, det som sker är att ni ifrågasätter Nellies integritet, vem hade inte blivit förbannad och ledsen? Att mitt i hennes känslosamma tornado så klistrat ni på att hon gör det för ”klickens” skull, det är inte konstruktiv kritik utan det är att sparka på någon som ligger ner.
    Allt det Nellie publicerar får en kedjereaktion och hon försöker hitta balans för vad som går att offentliggöra och inte.
    Nellie hoppas vinden vänder och underbart att du hittat en sån fin man som ger dig stöd.

   • Jag håller också med, om du blev ledsen av min kommentar Nellie ber jag om ursäkt, var inte menat så. Var helt enkelt konstruktiv kritik från min sida. Vill du inte skriva ut om det mer känsliga behöver du ju inte göra det, tänkte närmast på ponny köpet som väl inte är någon dålig nyhet?! Och som nàgon annan pàpekade så menar du säkert att skriva om det i ett senare skede men tror du som alla människor ocksà glömmer det sen när allt annat börja snurra på. Om du inte är redo att skriva om Danmark och/eller vad som gjort dig ledsen så gör det inte, men verkar inte som dina andra läsare kommer sluta fråga om det. Du talade också om någo nya stora mål som du försöker uppnå, varför inte direkt berätta om dem och inte skjuta pà det?! Skulle vara jätte intressant läsning. Det är din blogg och du gör som du vill, men känns väldigt tomt här när du som annars brukar vara öppen skriver just A men inte B. Tror du när du mår bättre kanske borde ta en titt pànytt på kommentarerna, åtminstone jag sàg väldigt få ”pissiga” kommentarer. Tror du var lite snabb att dömma vàra kommentarer när du färdigt var upprörd.

   • Vem har sagt att kommentarerna hon pratar om kommit från bloggen? Är ju inte svårt att läsa bloggen och sen skriva ett dm på Instagram tex?
    Bara för att hon skriver något på bloggen behöver inte alla kommentarer hamna här.
    Så tänk på det innan ni lägger er i vad som har sagts till Nellie och inte 🙂

 4. Samtliga kommentarer var konstruktiv kritik. Du måste inte berätta vad det är som har hänt men lär dig att om du inte tänker säga B så säg inte A, med andra ord dela inte med dig alls isf. Många gånger har du skrivit som motargument att du visst kommer att prata om det senare men 4 av 5 gånger så blir det aldrig av.

  Du måste se det utifrån vårt perspektiv också. Sådanna inlägg säger oss ingenting. Ger oss ingenting och då hör de kanske mer hemma i en privat dagbok än på nätet.

  • Men alltså om ni inte gillar hennes upplägg på bloggen så läs en annan blogg! Denna är ju henne, som hon skriver hur hon vill. Ska hon göra allt så som ”ni” vill och tycker så blir det ju inte hennes längre.
   Jag håller inte med om att hon inte brukar berätta ”sen”. Allt har kommit fram till slut.
   Och som någon annan redan poängterat, kanske var kommentaren hon syftade på faktiskt inte en här på bloggen?

   • Fast Nellie har detta som jobb. Och vi är hennes kunder. När man är vuxen och jobbar kommer man få och man måste kunna ta kritik. Det är ett måste. Precis som att böcker får kritik, filmer, butiker, service. Det är life och vi behöver det för att utvecklas. Hela argumenter med ”om ni inte gillar det får ni dra” hämmar enbart personens utveckling och produkt.

    Nellie är ändå 18 år nu, då är det dags att kunna hantera konstruktiv kritik och se det som en hjälp inte ett hinder.

    • Jag håller med. Det är klart att ingen vill ”bli pissad på”, och det ska ingen behöva ta, men jag har inte sett nån sån kommentar. Bara åsikter, funderingar och konstruktiv kritik och det måste man kunna ta om man driver ett företag.

     Det här vågar man väl knappt skriva utan att få massa hat mot sig, men ibland känns det som att vi (läsare/tittare, vi som kommentar) förväntas bete oss som om Nellie fortfarande är 11 år och har en blogg på sin fritid. Alltså inte bara från Nellies sida utan även från andra som kommenterar. Men det här är inte en ”liten privat” blogg som drivs av ett barn längre. Det är en stor blogg, ”Nellie Berntsson” är ett varumärke, som dessutom drivs av en numera ung vuxen kvinna. Det blir väldigt konstigt då om man inte får komma med åsikter om ”produkten” dvs bloggen.

     Det jag kan tycka vore schysst skulle vara att Nellie, om hon inte vill dela med sig av privatlivet (självklart helt ok!) Då bestämde sig för att hålla privatlivet utanför bloggen. Skriv t.ex. om hästar och mode, men lämna det där. Det är när det hintas om saker som man sedan inte får reagera på som det blir väldigt konstigt i mina ögon. Det kanske är bättre att hålla det privata just privat?

     Får säkert många arga reaktioner nu, men då får det vara så då. Det jag försöker få fram är att ni (vissa andra läsare) måste förstå att Nellies blogg är sååå mycket mer och större än en random tonårings dagbok. Och att för Nellies skull, för ditt egna mående Nellie, kanske du skulle må bra av att helt hålla privatlivet utanför bloggen och inte ”hinta” om saker du inte vill, eller inte är redo att, dela med dig av?

   • ”Läs en annan blogg” skriver du. Nej. Du bestämmer inte vad andra ska göra. Alla som har tillgång till internet och vill läsa Nellies blogg ska få göra det. Ingen säger väl pt dig att kommentera på ett annat ställe, även om dina kommentarer suger. Punkt.

 5. Hej Nellie. Återigen vill jag berätta hur tråkigt det är att året började så dåligt för dig. Min kommentar var inte menad som något elakt, endast konstruktiv kritik med lyckoönskningar. Det lös nog igenom. Dom andra kommentarerna tyckte jag inte var så illa eller att dom pissade på dig som du beskriver det. Men, jag ser ju detta utifrån och mår faktiskt bra idag! Det är tuffare för dig. Därför tänker jag, att du kanske ska ta ett steg till ska för att just kunna se det utifrån? Kanske en blogg paus? Som Bianca har gjort, och hon säger själv att hon mår bra av det.
  Med all välmening.

 6. Sänder dig en stor kram! Ibland behöver man bara verkligen det! Du berättar vad du vill när du vill ❤️ Keep up the good work 💕

 7. Kramar till dig Nellie💜 det skrivna ordet kan vara ”farligt” ibland, precis som vi som läser din blogg tolkar vi dina ord på ett sätt och du tolkar det någon skriver till dig. Jag förstod själv inte i ditt inlägg att du var så pass ledsen utan mer att det var en stor besvikelse av något slag, vilket kan vara något annat än att man är känslomässigt ledsen. Ingen vill nog vara elak men vid fel tidpunkt kan fel ord vi just elaka, ta hand om dig och jag hoppas att 2019 kommer bli ett fanatiskt år 👊🏼🦄

 8. Jag är samma Nina som i förra inlägget. Kan inte se att varken min kommentar eller någon annan kommentar har något att göra med ”Men när jag öppnar upp mig, ska uppdatera och faktiskt skriver hur jag MÅR, vad jag känner & inte känner så pissar ni på det? Jag förstår inte hur vissa människor kan vara så kalla och inte vara medmänniska.”

  Förstår inte hur du kan koppla det vi kommenterade till det du nämner i dethär inlägget, eller har du kanske fått trista kommentarer någon annan stanns? Jag har själv mått väldigt dåligt psykiskt förut och man set igenom dina inlägg att du kanske inte mår så bra just nu? Men att kommentera att vi inte längre får de djupa inläggen vi fick förut hoppas jag verkligen inte tolkas som att vi försöker vara taskiga mot dig? Många av oss som kommenterar har följt dig länge oss stöttat dig genom det mesta.

  Hoppas du kan få hjälp att må bättre men kom ihåg att det inte är något ovanligt att må dåligt och att det heller inte ska anses vara tabubelagt och att man alltid ska behöva må bra. Det är inget skämmigt med att må dåligt och det blir tyvärr bara vanligare och vanligare att ungdomar mår dåligt 🙁

  Skickar en stor kram till dig och hoppas att det inte var min kommentar du reagerade på! Den var absolut inte ämnad så.

  • Exakt, håller helt med! Hoppas även att du Nellie inte tog illa vid av min kommentar, var verkligen inte menat att få dig må dåligt… 🙁 ifall du tog illa vid av min kommentar på förra inlägget, så ber jag genuint om ursäkt. Jag förstår att när man är inne i en svår period eller mår dåligt så tolkar man andras texter och ord lätt fel, men vill bara säga än en gång att jag inte menade något illa utan försökte enbart låta dig förstå våra läsares synvinklar. Absolut inte allas synvinkel, men endel delar den vad jag har sett. Kan lätt också hända att vi misstolkar dig i dina texter och inlägg, men det är bara mänskligt, man vet ju inte vad som pågår i andra människors huvuden. Har följt dig sedan ponnyakuten och är själv 2 år äldre än dig & ser upp till dig både som privat person och ryttare.

   Du är väldigt inspirerande för många, både yngre och äldre. Fortsätt med det du gör för du är grym! Hoppas återigen att 2019 blir ett år för dig som du kan se tillbaka på och vara glad över de minnen som du kommer att skapa i år! Styrkekramar ända från Finland till dig!

 9. Tycker du är superstark som delar med dig så mycket! Det är inte lätt att dela med sig av det som gör en sårbar, inte ens med dom som är en nära alltid. Så att du gör det offentligt är så starkt!!

 10. Nellie, du bloggar din! blogg. Du! väljer vad du vill skriva, eller inte skriva. Du! väljer om du vill dela med dig och om hur mycket.

  Du kan skriva, det kommer mer sen men besluta dig för att inte göra det om du under resans gång känner att det inte känns bra för dig. Då spelar det ingen roll att du skrivit att det kommer mer.

  Ingen! Är tvungen att säga mer ( i ditt fall skriva ) än vad som känns bra. Alla har rätt att ändra sig, om det så 100 ggr på raken.

  Även om man är en offentlig person så väljer man själv hur och vad man vill delge andra. Bara för att man är en offentlig person innebär det inte per automatik att man är skylldig att tillfredsställa andras nyfikenhet på något vis. Du är du, och det du väljer att delge oss andra bestämmer du själv!

  Sköt om dig, och kom ihåg att du är bra precis som du är 💖

 11. Jag e lite fundersam. Om det e Nellies blogg så e det väl helt ok att hon reagerar? Vad hon tycker e ok att ngn skriver e väl upp till henne, just pga det e hennes blogg och ingen MÅSTE läsa. Visst vi e hennes ”kunder” men alla kan VÄLJA att inte läsa.
  Gissar att Nellies liv har förändrats ganska mycket sen hon blev 18, alla beslut får hon stå för själv och hon e företagsam av sig så säkert mycket som händer bakom kulisserna som hon ännu inte kan avslöja för inget e skriver i sten (därför e hon besviken). Det e vad jag tror iaf.
  Lägg av med konstruktiv kritik snacket och fundera om ngn skulle gilla att då höra att det e nog endast för siffrornas skull som hon inte skriver va det e. Det e inte konstruktiv kritik. Jag känner inte Nellie personligen, men ta det ni får läsa och så kan ni skriva ett snällt frågetecken och en glad hälsning när ngn e ledsen för det skulle alla tycka om när man e LEDSEN som hon skrev att hon e.
  Vad skulle du tycka om att höra när du e ledsen? Ställ dej den frågan före du kommenterar.

  • Kom ihåg att du precis som någon annan där uppe drar oss alla över samma kam. EN PERSON kommenterade det om siffrorna. EN. Vi som funderar uppe i kommentarsfältet känner nog oss lite orätrvist anklagade för att personer som du tror att alla sa det. Vår konstruktiva kritik var att det är trevligare att inte skriva A om man inte tänker skriva B för att det faktiskt förstör lite med en massa ”tomma” inlägg. Dessutom skrev mànga av oss att vi hoppas hennes år blir bättre. Innan du anklagar oss läs kommentarerna på förra inlägget…

   • Jag har läst kommentarerna och jag läste den kommentaren och riktar mej till den personen.
    Konstruktiv kritik e ngt annat än påhopp och jag står för det jag skrev.
    Om du skriver ngt annat än det jag riktade in mig på har du ryggen fri och behöver inte fundera över vad jag kommenaterade.
    Jag drar inte alla över en kam utan reagerade på en kommentar. Lugn i stormen.

   • Sen Alex va det nog inte min mening heller att göra dej ledsen, jag blir bara fundersam över vad meningen e med att kommentera förändringsförslag precis på ett inlägg när ngn uttryckt att dom e ledsna och sitter ihopkurad bredvid sin på häst på bilden ( brukar jag iaf göra när jag verkligen behöver tröst), dock e jag en sån som läser mycket av kroppsspråket.
    Men vi e alla olika och så ska det va så fortsätt bara va du och va stolt över det och låt inte min kommentar va ngt du stör dej på.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *