Årsresumé- del två

JUNI- jag började med tävling på Grevlunda. Hade filmteam med mig. Lux hoppade som aldrig förr. Vi alla var lika chockade men jag hade mitt fokus någon annanstans.

Flyttade sedan till nytt stall. Kände att jag inte kunde ta mig vidare där vi stod innan. Utöver det gillade jag inte hästhållningen på som ägaren på stället hade. Behövde lugn & ro och ett bättre miljö för mina hästar.

Början på Juni här med.

Dax för bal. Malmö, Kevin gick ProCivitas & jag var hans dejt/ flickvän. Min första bal då jag inte själv studerade vidare. Kändes kul att få vara så extremt välklädd & hittade verkligen min drömklänning.

Älskar klänningen. Hoppas jag kan bära den snart igen.

Här släpptes två tunga avsnitt. Ett där jag bara brister ut i gråt. Ni hittar avsnittet & extra materialet HÄR

Avsnitten fick väldigt bra respons & jag fick verkligen visa mitt liv. Väldigt intimt inspelat. Mycket känslor & avsnittet med Hilda slogs mina känslor genom rutan.

Juni var en lång inspelnings – månad. Här filmade jag in annat för min sponsor Scandbio! På stranden här i Skåne! En av mina starka sponsorer som satsar mycket på mig.

Efter midsommar kom Fia till mig. Haft henne ett tag nu. Så glad för den hästen och samarbetet Fredrika & jag har! Fia är en extremt fin häst som det låg mycket jobb framför. Har ett bra samarbete med hästägaren & hästen utvecklat varje dag . Fia ger väldigt mycket varje dag till sin ryttare.

Juli– kom snabbt . Jag gästade morgonpasset i P3 1h. Hade lätt kunnat jobba med radion! Alltid kul att besöka det härliga gänget. I mina ögon har dom ett drömjobb , verkligen.

Efter många år ligger jag fortfarande kvar som en av de 100 mäktigaste unga. Som nummer 30, klättrat sex steg upp på listan! Åter igen ett kvitto på att det jag gör här ses som viktigt för många.

Falsterbo hände. Så mycket hände kan jag säga. Vinster för smilla. Hon vann kval 1 och vann totalen. Jag spelade in hur mycket som helst. Festade en del & var för mig själv med vänner. Var på en del intervjuer , åkte hem & red emellan & hade ett sista möte om framtiden , Rolig & konstig period!

Jag spelade in sista avsnittet för NELLIE på Falsterbo där mina vänner medverkar & håller talan. HÄR

17:e juli blev Lux bättre & blev friskförklarad! Men blev snabbt bakfall igen. . Tyvärr ny hovböld. Lycka mötte sorg lika snabbt. Verkligen så det kan vara med hästar i denna sporten.

Augusti – Tävlade i Ribban med alla hästarna. Flögs sedan till :

Stockholm för att gästa nyhetsmorgon där vi pratade om serien framförallt men också om mina planer för framtiden. Fylla vuxet osv. Intensiva dagar, fullt schema och full fokus.

I augusti hände inte så mycket. Jag tränade mest då jag skulle tävla en stor tour i Danmark hos Absolute horses. Ville vara väl förberedd.

Slutet av augusti – sep tävlade jag där. Var där i 14 dagar & några dagar innan kom jag för att träna.

Laissa hoppade super & Joe var väldigt eftertraktad efter sina nollrundor. Han var felfri rakt igenom i sina 3*** starter.

September- Jag kom hem ifrån Dk i mitten av september. Då kom ett magasin ut som jag var cover-girl på. En väldigt annorlunda intervju. Mycket business & pengar.

Stockholm igen under sep. Var tvungen att medverka på ett hemligt möte då. Hängde med Jakob & käkade ute med honom . Hade mycket att prata ikapp oss om. Hans & mitt privatliv.

Var i Dk & kollade på 50 cent med K. Tidig present!

Tävlade i sundbyholm. Efter den här tävlingen fick jag ett miljonbud på Joe. Inte ”bara” en miljon, utan flera. Men tackade nej. Just varför jag kommer ihåg den här bilden & tävlingen så väl. Jag var så chockad över att jag ägde just den hästen som människor vill betala miljoner för att kunna förvalta. Men jag ska ha honom ett tag till.

Slutet på september. 29:onde, min 18 årsdag. Jag var med vänner & hade middag. Sen invigde jag klubb på natten. Väldigt rolig kväll!!

OKTOBER- Sen fest för mig med släkt , familj & vänner. Dunderkväll!! Vi avslutade på Adelgatan & Etage i Malmö! Vänner flög in från Stockholm & Göteborg. Så tacksam för alla som kom.

Flögs till Sthlm igen för jobb & andra evenemang med vänner. Vi bodde på hotell, shoppade, (jag jobbade en efm) & sedan avslutade vi med Café opera.

Under oktober månad var Lux icke halt & för jäkla fin. Men lite för lugn & hängig. Jag tänkte att han kanske blev så efter att stått inne såpass länge pgr av hoven. Han tävlade på & efter två starter blev han halt igen. En ny hovböld brast ut….

NOVEMBER: Jag gästade nyhetsmorgon igen som den nya bris idolen. Här släpptes även kampanjen. Så stolt för det samarbetet, viktigt! Hade vetat om det här några månader sen innan & upplägget kring lansering & inspelning.

Laissa hoppade sitt första SM. Så duktig. Eftersom Lux blev halt igen veckan innan blev han hemma. Vi fick åka & ta den där hoven till botten. Mycket slarv av både hovslagare & veterinären. Så jag var ledsen & arg den perioden. Men glad för Laissa!

Inte bara hon utan Joe också. Hans första tävling med sista klassen med bedömningen A:1a, felfri den också så totalt fyra omgångar! GRYM!

November kör på. Sthlm för jobb. Roligt sådant. Julinspelning med Samsung!

December-

Jag nollar två rundor i 1.30 med Fia. Åker själv till tävling med kompis & ska hoppa debut 1.35 & nollar. Avslutar tävlingsåret super!

Eftersom att vi fortfarande inte är klara med december avslutar jag här & önskar er alla ett nytt dunder år. Lux har tränats & vart igång hela december nu utan bakslag & känns fin. Jag avslutade tävlingsåret efter Fias sista start – 10:e dec.

Mitt år har vart väldigt flummigt. Jag har nog inte vart där i mitt mindset som jag behöver vara i den här branschen med både företag & hästar. Jag har inte varit mentalt stark helt enkelt & då blir året därefter.

Jag har fått uppleva mycket kul men också många motgångar tätt inpå varandra under 2018. Lux blev skadad i olika omgångar, jag blev snabbt kär & la mer, med facit i hand för mycket tid & engagemang på det. Snodde fokus från annat.

Nu har jag väldigt bra hästar i stallet som ska hålla sig friska. I min värld har 2018 vart helt överjävligt för mig. Nu har jag fått smaka på det. Nu ska jag få smaka på ett gott år med mycket framgångar. Jag kommer att fira in mitt nya år med en person jag idag älskar & respekterar & vi vet nu också hur vi ska pusha varandra in i det nya året. Ett år tillsammans där vi testar varandra blandat med en kärlekskompott. Nu vågar vi leva i varsitt fokus. Jag vill SÅ mycket det här året. Det kommer dessutom bli i Sverige. En fortsättning följer snart. Ni kommer att få se en stor förändring här. NELLIE 2.0 måste bli – 2019!

10 thoughts on “Årsresumé- del två

 1. Ett tips angående hältan på Lux. Du skriver att du var arg pga slarv från vet och hovis. Tänl på att hoven måste få tid att läka. Om vet säger att hästen kan ridas om 1 vecka, lägg då till en månads vila ovanpå det. Jag har följt undersökningarna som har gjorts detta året och #stoppahältan rörelsen. Vetrinärer pushar på att vi ska ut med hästarna så fort som möjligt när de egentligen måste få vila ut sina skador för att bli hållbara i framtiden.

  Om en häst blir halt av samma orsak 3 ggr i rad så är det verkligen varningsblinkers på. Många tror att det räcker med att hovbölden är borta men hoven är fortfarande skör och irriterad.

  • Jag förstår vad du menar. Men jag har fått instruktioner om en viss tid från två veterinärer , men har till & med längt hans ”vila ” och igångsättningsperiod med två veckor ovanpå det. Så jag har verkligen tagit det lugnt med honom.
   Det är ju också individuellt från häst till häst!

 2. Hej! Tänkte på Lux alla hovbölder och undrar om ni tagit prov för att se hans ACTH-värden? Hade en häst som fick massa bölder tlll följd av förhöjda värden. Lycka till och Gott nytt år!

 3. Nu när du stolpar upp allt som du har gjort under året, hoppas jag att du kan läsa det du har skrivit, sträcka på dig och känna stolthet, samt inse att det inte BARA har varit ett skitår! Förstår att inte allt blivit som planerat, och att du säkert inte skriver om allt här heller, men tycker att det verkar som om du har så mycket att vara lycklig över, att det känns sorgligt att du verkar se året som ett misslyckande när du tänker på helheten.

 4. Grymt år med mycke lärdom, gott och ont, skriver som förgående, var stolt för det har varit ett sjuhelvetes år 😉
  Gott nytt år och njut av den magiska nyårskyssen vid 00:00!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *