Ni gillade ju det – Tornado

Vad roligt att ni gillade inlägget igår. Jag skrev ju nyligen om Lux & ett inlägg om Joe för några veckor sedan. Ni kanske vill lära känna Tornado också. Ni får ta del av det jag känner till & vet om honom hittills!

Tornado reds/ tävlades av både Sofia, Royne Z & Juri innan. Men mestadels med Sofia på tävling har jag för mig.

Han är rädd för sin högersida. Inte lika rädd idag men kan förekomma. När vi köpte honom var dom väldigt noga med det här & vi pratade ganska länge om det & varför han är det liksom.

Vid uppsittning & likadant när man är klar måste man ställa halsen/ huvudet in mot höger bog för att hoppa upp. Hålla tyglarna i en hand väldigt tight för att få kontakt med honom, sedan hoppa på eller av. Då gör han ingenting. Vi har inte heller provat att inte göra såhär då vi inte vet vad som händer. Men han ska tydligen vara väldigt rädd annars detta sätt funkar ju bra & aldrig hänt något.

Tore är krubbitare. Han har ingen rem på sig då vi tycker det ser så hemskt ut plus att han gör det ändå. Ingen häst har tagit efter det & så länge han är aktiverad eller ute länge på dagarna minskar det. Men han är det iallafall.

Tore är extremt snäll. Trots dessa saker ovan är han en guldklimp. Skulle ALDRIG stanna & har aldrig gjort med varken mig eller ägare före oss. Tittar inte på något , snäll att rida ut & hantera. Väldigt snäll häst!

Tore har som ett litet ticks , när det kliar eller något vid mulen på sidorna utanför tar han ut tungan och kliar själv. Ser fruktansvärt fult ut!

Tore kallas för Bore eller Boris. Alltid

Han har som en triangel märkt vit fläck under mulen , så vi skojar alltid om när han är busig eller pigg lyser den rött. Om han är seg & snäll är den avstängd ;)…

Han har ingen pannlugg, alltså verkligen noll. Det är ett litet skatbo typ där uppe. Men det gör inget <3

Sist men inte minst. Tore är den billigaste hästen jag köpt till mig själv — (smilla)– men som idag utvecklats & har en väldigt hög prislapp på sig både utvecklingsmässigt & på vilka tävlingar han presenterat & fått topp placering på. Alltså gått upp mycket i värde , vilket såklart är kul när man köper hästar för en ”billigare ” peng. Grymma häst!

9 thoughts on “Ni gillade ju det – Tornado

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.