Tips på bett och annat

Ingenting här nu är sponsrat, så att ni vet. Jag går bara efter vad jag tycker och gillar på olika hästar. Jag börjar med favoriterna just nu!

peewee bettet gillar jag. Joe tävlar/ hoppar på det. Ger ett bra stöd och han tuggar inte på det eller lägger sig på bettet. Det är ett väldigt smalt bett vilket gör att det är lite skarpare variant. Svårt att beskriva effekten men gillar det och han har funkat länge på det. Han är ju en het häst som inte är stark i munnen men otroligt stark i nacken. Remmen gör det dessutom lite mer stilla och skarpare effekt bakom om du vill ha det.

Du hittar det HÄR

Jag gillar också detta som ett hoppbett, dock svindyrt bett så prova innan så det verkligen funkar. Använder det på Lux gångerna han känns extra pigg och lite nonchalant, stark osv. Du kan ha dubbeltyglar som extra effekt, jag rider helst med det då jag får bättre grepp.

Du hittar det HÄR, det är ett treringsbett, bra på starka hästar som gärna hänger i munnen, ger skarp effekt direkt.

Hästar som är väldigt mjuka i munnen, lätta och inte lägger sig på det både i vanlig ridning eller hoppning gillar jag Baucher bettet. Det är liksom lagom, inte skarpt men inte för snällt heller så du ej upplever att du tappar stödet  , du kan lägga handen och ej tappa det du har i handen så att säga.  Som jag kan känna på helt vanligt två eller tredelat bett i just hoppning, gillar att trimma på det dock. Trimmar nästan alltid på vanliga bett.

Här hittar du det, en billigare variant dessutom.

Sista jag gillar är inte ett bett, men som jag tagit på Fia nu det senaste. Hon är ju en häst som inte alltid är just stark i munnen, utan kan spänna till väldigt mycket i nacken och vissa tillfällen bara ta bettet, speciellt i hoppning. Men känslig på det viset att om jag har ett alldeles för skarpt bett knäpper hon bara av i halsen och tappar ryggen i hoppningen. Om jag har för snällt bett blir hon alldeles för stark i munnen men hoppar bättre. Där av valde jag att köra på snällt bett men något skarpare på ”nosryggen”. Remontnosgrimma är då super, hon funkade jätte bra på det och hoppade så bra som hon kan hoppa. Du har alltså  som vanligt men lägger till remonten, tar alltså bort nosgrimman och har den här istället.

Jag har bara googlat nu det första bästa för alla länkar, finns säkert massvis med andra som säljer de ovan.

HÄR

3 thoughts on “Tips på bett och annat

  1. Detta bettet använder jag och min familj på våra hästar. Funkar jätte bra och dem är nöja hästarna öppnar munnen varje gång det är träningsdags det heter D-ringsbett Horsepower® finns bland annat på hööks för 199kr. Vi använder det både i tömköring, ridningen samt på våra travhästar kanon bra bett. Kan verkligen rekommenderads.

  2. Måste bara fråga. Är det inte meningen o ett bra tecken att hästen tuggar på betten o tar tag i de utan att bli alltför stark och även tung i munnen?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.