Problemhy, våga gå utan smink

Jag skriver ju mycket om hästar dagligen eller mode ibland, dock väldigt sällan. Då skulle jag nästan säga att tonårsfrågor eller vuxenproblem kommer upp här allt för oftare. Jag får ofta DM`s som jag inte lyfter här för dom är lite för privata att dela ifrån mig, respekt mot personen i fråga om den inte vill att jag ska lyfta det här öppet.

Har fått en del frågor om min hy, hur jag gör dagligen, några tips? Produkter? Hur jag vågar vara så stolt utan smink osv. Tänkte dela med mig av det nu.

Jag har jul alltid haft bra hy, har aldrig riktigt haft acne eller liknande. Kan få en enstaka finne och så, men inte mer. Dock märker jag snabbt hur min hy kan bli ”knottrig” om jag tex sover med smink en natt och glömt eller bara slarvar att ta bort det. Huden blir ju då igentäppt länge och porerna blir ”täckta” med skit i detta laget. Då får jag inte en stor finne men liksom plitor som jag kan ta lätt och snabbt men det kommer äckligt ur dom, det är det värsta för mig som såklart är skönt.

Mina rutiner är att tvätta ansiktet med bara vatten direkt när jag kommer hem, jag tror inte det är super bra för huden att ta massa produkter varje gång man ska tvätta det, jag tror det blir som en chock och kan bli en irritation och uttorkad hud. Det var jag tror och från egen erfarenhet, kan vara annat för dig. Där av tvättar jag bara morgon och kväll med produkter ifrån ACO använder jag just nu. En tjockare kräm använder jag kväll och när jag kommer hem ifrån stallet då min hud är otroligt torr efter en dag ute. Jag är extremt torr i huden för övrigt. Där av bestämmer jag på morgonen oftast att ta den återfuktare tunna krämen endast.

När jag tvättar ansiktet varje kväll (om jag ej duschar då) tar jag på kallt vatten först och bara får bort de ytliga. Duttar med handduken för att torka. Tar sedan på varmt vatten för att öppna porerna och går igenom ansiktet noga. Du kan även dränka en liten handduk i varmt vatten och liksom dutta i ansiktet två gånger, det är bra tycker jag.

Till sist har jag nu börjat äta vitaminer för SKIN- huden, märker att det ger bra resultat. Får ett helt annat lyster och ser fräsch ut. Jag blir lätt röd och typ lila under ögonen…

Det är ju liksom mina rutiner för min hud. För dig som har lite mer avancerad sits med acne eller liknande är jag ingen expert tyvärr, men jag tror som sagt inte på att överproducera huden med massa produkter osv..Så länge du håller den ren och tänker ibland på vad du stoppar i dig, för vissa kan finnar eller annat komma inifrån också. Sen kan du byyta överdrag på kuddarna ofta, där samlas mkt smuts ifrån hår, huden osv, och där ligger du med huvudet varje dag.

Som ett kort avslut, för det jag ska skriva nu har jag svarat på innan. Jag tycker verkligen att alla ska titta sig i spegeln hur dom än ser ut och känna sig fina. Jag tycker att samhället har förändrats lite till något- en gnutta bättre med att förstå att alla ser olika ut, fatta vad underbart att det är så? Sjukt tråkigt om alla såg ut som mig eller dig? Sen är ungdomar medvetna om att acne finns, man kan få en , två tre eller 30 finnar. Kroppen ger oss det och funkar så. Om du inte skäms för det syns det utåt också vilket gör att du upplevs självsäker och ball!!!!

<3

9 thoughts on “Problemhy, våga gå utan smink

 1. Visste du att G. I Joe är en film? 😄 Säkert visste du men tänke bara säga haha, såg det bara då ja bläddrade bland action filmer att hans namn ploppade upp 😄

   • Jag kan svara utifrån studier att man Ej har lyckats hitta några bevis på att det vi äter påverkar vår hy trotts flertal studier kring ämnet. Dock uppmanar hudläkare om att själv försöka se mönster kring vad man äter och hur det påverkar en. Dock är det ytterst individuellt vad som kommer att påverka dig eller inte och det finns ingen universell kopppling till viss typ av mat och dålig hy 😌

     • Som sagt, vissa kan äta allt och det gör inget med deras hy medan andra är otroligt känsliga och behöver se över vad de kan äta eller inte =)

 2. hur går det med körkortet? du sa förut att du hade uppkörning i november. ska själv ta snart rätt nervös du får gärna dela med dig.

 3. Vill puffa för att om man har mycket finnar eller acne, sök hjälp på vårdcentral! Det finns medicin för att få bukt på sånt, men hjälp finns 🙂 har själv käkat tabletter för det, inget att skämmas över!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *