Ta ansvar

Är det någon här som kan erkänna att man är dålig på att ta ansvar? Eller någon som kan säga att jag är GRYM på att ta ansvar. Jag köper att man kanske är uppväxt på olika sätt och har med sig just ansvar tidigt eller senare i livet, så är det ju. Men jag tycker att ansvar är en väldigt stor del i livet oavsett om man bor med familj eller ej. Jag vill aldrig känna att jag är beroende av någon för att kunna ta ansvar & känna mig trygg. Jag vill kunna ta ansvar för dagen & händelser av mig själv. Jag tror att just hästarna har satt mig i den positionen att kunna ta ansvar tidigt. Jag började ju rida när jag var åtta år gammal. Om jag är sjuk mockas inte boxen av sig själv eller hästen kommer ut. Så där måste jag hitta en person som kan hjälpa mig med det. Det är ett steg att ta ansvar & inte bara tänka ” jag är sjuk så jag frigör mig ifrån allt & tro att det du har för dagen löser sig”. Det kanske går med vissa saker men med exemplet ovan gör det ej.

Jag hörde från ett företag för ett tag sedan att de gärna tar in/ anställer kvinnor/ män som har bakgrund med hästar eller ridning. Dom är så jävla ansvarstagande sa dom…. haha, ändå kul att höra för jag tycker väl att det stämmer. Det är ett stort ansvar.

Jag kan nog vara ett kontrollfreak också och är den personen som inte kan förstå saker som faktiskt är mänskligt & kan hända. Så det måste jag jobba på men blir väldigt frustrerad för i min värld får det ej hända. Typ som när man försover sig. Min syster gjorde det idag & jag blir tokig. Jag tycker bara att sånt får inte hända & speciellt inte när man har hästar, då har man ett ansvar att vakna den tid man kommit överens om. Det kan hända SÅKLART läs nu inte det ni vill läsa. Jag har upprepat det två gånger nu. Och JAG måste jobba på att förstå att det kan uppstå. Men jag har tex aldrig försovit mig någonsin med en hel timme, så i min värld är det bara fel helt enkelt. Kontrollfreak deluxe, om jag ska iväg på något viktigt säkerställer jag så ljud är på, vaknar kanske 3 gånger på natten & kollar klockan. Jag slappnar lix inte av förräns jag är vaken för uppgiften. Alla är vi olika & så fungerar jag.

och de är kanske jag som är onormal ;)..

10 thoughts on “Ta ansvar

 1. Du är väl inte bättre än någon annan för det.. låter ju inte direkt sunt att vakna tre gånger på en natt för att man är rädd att försova sig?

  • Men haha exakt detta jag menar, jag skriver ju att jag måste jobba på det? Det är ju tydligen normalt att försova sig då & då men att vakna på natten onormalt. Ni måste sluta vinkla inläggen som att de är hyllade till mig själv. Snälla

   • Du skriver ju att i ”min värld är det bara fel helt enkelt”.. då är det väl knappast missförståt? Jag tycker ju liksom inte att allt jag gör annorlunda än andra är mer rätt..

  • Ganska vanligt att vakan upp sådär när man ska passa en tid. Speciellt när man har nåt viktigt inplanerat sol man inte får försova sig till. Menar du att du aldrig varit med om det? Du kanske inte har så mkt press/ansvar liggandes på dig?

 2. Att försova sig och andra liknande förhinder som uppstår kan aldrig bli en ursäkt I SIG. Visst, det är mänskligt att göra det, men man får lösa det. Ta hjälp med väckning etc. Speciellt om det ut över levande varelser som inte kan lösa sin situation själv är det helt oacceptabelt.

  ”Kontrollsjukan”, har man för mycket av den så ligger man i riskzonen. Hitta en rimlig nivå tror jag på. Du är ju medveten om problemet, det är en bra början.
  Lycka till med allt som ligger framför dig och njut lite av adventstiden också! 😍

 3. Hästfolk är dem man ska anställa, de vet vad ansvarstagande är och är inte rädda att skita ner sig eller ta i när det behövs 🙂

 4. Jag är också jätterädd att försova mig, men jag har en lösning! Sätt alarm på 2 enheter, tex en iPad och en iPhone. Sätt ett alarm samma tid på båda så det hörs ordentligt! Mitt tips, funkar nu bra för mig då jag kan sova lugnt.

 5. Känner igen mig SÅ mycket. Är också kontrollfreak deluxe och vill ha koll på allt, allt ska vara ordning och reda. Kryper i kroppen på mig när andra människor inte kan ta sitt ansvar och göra det man ska, precis som jag är medveten om att många säkert tycker att jag borde kunna ”slappna av ” mer. Man får väl försöka acceptera att alla fungerar olika helt enkelt. Men också försöka jobba på det såklart om det blir ett problem 🙂

 6. Hej känner igen mig, sånt kontroll freak😅Om något inte går som jag tänkt eller folk drar sig ur planer precis innan så blir jag så arg och frustrerad, säger man att man ska göra något gör man det. Då blir allt fel för mig och jag blir låst typ och kan inte se förbi problemet.

  Jag har varit så glad och vuxit så mycket som person från ansvaret jag har fått ta, tex hålla lektioner på ridskolan även om jag varit yngre än de andra tjejerna i stallet för att de kunde lita på mig.
  Sen vill jag tillägga att det finns hästmänniskor som inte vill lyfta på fingret, utan ha hästen sadlad o klar, gärna insta snygg….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *