När jag rider som bäst

Här är en ridning som jag tycker om, när jag rider såhär i MINA ögon är det toppklass. Är lugn i min ridning, sits och överliv. Stark och bra kroppsbalans. Sitter mitt över hästen tungt i sadeln med blandad lätt sits. Här rider jag snyggt och kontrollerat. Bra galopp på Hilda och ger henne plats på hindren.

Jag minns när jag skulle gå banan till denna klassen, min allra första *** 1.40 någonsin , tittade på Andreas och bara kände men what. Så lång bana och stora oxrar, högt tempo inom maxtiden. Blev lite nervös ett tag men vi gjorde vår livs runda. När jag tittar tillbaka på dessa videos så blir jag glad. Taggad på 2019, där jag och Hilda va kan iallafall en eller två av mina hästar nu vara också och jag kan rida dom exakt lika bra som på Hilda där.

Vad är din starkaste egenskap som ryttare??

11 thoughts on “När jag rider som bäst

   • Bara för att hästen är stark har man ingen rätt att slita den i munnen. Har du någonsin provat sätta ett bett mot ditt smalben och bett någon ta i tyglarna? Hästens mun är känslig även om den är stark! Gör om gör rätt, markarbete tills hästen tar en mjuk halvhalt. Tycker det är så tråkigt att se att det är en ”vanlig grej” att sitta o slita trots superstarka bett.. Nellie är superduktig men glömmer som många andra bort att det ska finnas en känsla mellan häst och ryttare, man ska i princip hinna börja tanken ”galopp” så ska hästen galoppera eller ”stopp” och den stannar när du kramar mjukt i tygeln. DET är teamwork.

    Allt ska gå så fort idag att hästarna tyvärr är dom som lider utav det. Hoppar höga klasser trots att dom inte växt färdigt förrän vid 7års ålder..

    Du är grym och är en stark tjej med mycket ”makt”, gör som du sagt att du vill göra. Ge hästarna tid, de lönar sig i slutändan. Kolla bara på dig och Laissa 😍

 1. Min starkaste egenskap som ryttare är min sits, har en väldigt bra och stadig grundsits från början. En annan stark egenskap jag har kan man väl säga är min vinnarskalle hehe😂
  Jag är också bra och så van man kan bli (ironisk) på att följa med och inte dra hästen i munnen i något läge. En utav mina svagheter är absolut min händer, vinklar gärna ner tummarna och blir lite hård i kontakten till hästens mun tyvärr. En annan sak är också att jag ibland får väldigt negativt tänkande och inte riktigt vågar rida som jag ska mdd lite fart då min erfarenhet av en utav mina hästar är att hon drar och sen tvärstoppar innan hindret. Blir även väldigt jobbigt för mig ibland när jag jämför mycket på en liten ponny som var helt amazing men som vi tyvärr fick ta bort i mars detta året. Har nog inte riktigt kunnat släppa och helt fatta det än… Men det är bara att kämpa vidare!

  Du har verkligen så fina hästar och bra inställning! Du är en utav mina idoler❤

 2. Blir lite irriterad på alla som klagar över att ”Nellie är för hård i handen”
  Det ÄR superviktigt att bibehålla stödet i tygeln, speciellt på en så stark häst.
  Dessutom hade inte rundan sett ut så där om ryttaren satt och slet i 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *