Randoms, fick senast igår

”Svartsjuka, hur jobbar jag med det”?

Jag kan nog vara den sämsta människan att fråga då jag själv ibland jobbar med det. Men speciellt när jag var yngre. HOLYMOLY säger jag, shit va svartsjuk jag var. Men som jag skrivit innan tror jag från min egen erfarenhet att man är rädd för att bli sårad och tänker på det värsta som kan hända. Man har gått igenom jobbiga stunder inom samma ämne och kanske är en gnutta allmänt osäker, det var jag förr i tiden iallafall. Det beror ju helt på VAD du är svartsjuk på och i vilken situation. Men om du tex har en parter och han/hon ska gå ut se till att vara sysselsatt och inte bara sitt hemma. Då menar jag ofc inte att det måste vara så, men det kan kännas bättre och man över analyserar inte lika mycket kanske utan håller på med annat och klockan sticker iväg istället. Försök att prata om det och diskutera varför du känner så, är det du eller personen i fråga som FÅR dig att känna så, isf måste ju någon av er ändra sig lite och då får man hjälpas åt.

”Hur ska jag göra, en kille jag träffar/ vi gillar varandra är kompis med mitt ex. Nu träffas vi istället och tanken var från början att bara vara vänner men det har gått lite för långt nu och det är ömsesidigt. Vi har dock träffats i smyg ett tag men jag börjar bli lite trött på det. Han vågar dock inte / vill inte visa oss synligt eftersom han är kompis med mitt ex, vad tycker du?

Ska försöka att hålla texten kort. Men jag tycker såhär,

Det är en skriven regel inom kompis världen, man haffar inte kompisens ex, liksom punkt. Om man är RIKtIGT bra vänner då. OM man bara är ytligt vänner kan jag inte se ett hinder, för man kan inte hjälpa vem man klickar med och får känslor för, punkt. Men såklart känns det för personen i fråga som vart med den personen innan dig, det får man ju ha respekt för.

Däremot har ju killen ovan redan ”brutit” den regeln med tanke på att ni setts i smyg och nu har känslor. Då tycker jag det är lite fegt att sedan inte våga gå ut med er. Om ingen av er håller på att bli sårad nu så känns det som att den dagen är väldigt nära. Jag tycker det är super viktigt att man ställer krav där, iaf för dig tjejen i detta fallet för att vara rädd om dina känslor och TID. Jag fattar att han tappar sin stolhet lite då inför honom. Men ett ex kommer man ju alltid att vara oavsett, sen är det väl otur att du råkar vara hans kompis ex. Så länge man pratar om det- kille -kille tror jag det blir fine. Om det såväl inte skulle vara fine har ni ju varandra om ni verkligen tycker om varandra på det sättet och som grädden på moset har ”din” kille ryggen fri.

Snart kommer det ett häst inlägg för er som vill läsa om det.

Jag kommer även visa er imorgon varför min hud har blivit så bra , riktigt nice faktiskt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *