Status med Tore & mig

Fått så mycket frågor om hur statusen med Tore & mig är.

Om jag ska ta tillbaka honom nu efter SM osv, eller allmänt om framtiden . Jag tänker att de får bli sista gången jag uttalar mig om detta nu då jag har svarat på samma fråga ganska många gånger. Men något är väl oklart tydligen då frågorna kommer upp i princip efter varje start eller när det väl har gått väldigt bra, som nu på SM tex.

Jag tror att dom frågetecken kommer för att:

Jag kanske inte har besvarat med helt klara texter. Kanske vart otydlig eller mer sagt att tiden får bevisa, vi ska dela på honom tex. Säkert jag som varit otydlig .

Tror det finns lite olika åsikter om denna situation. Många kan nog tycka att det är lite knas då jag betalt hästen & kan ha den till mig själv för att utvecklas & hoppa stora klasser. Sen finns det dom som kan förstå & tycker det är fint av mig. Så nu tänker jag besvara detta för sista gång ur min synpunkt & känslomässigt.

När detta kom på tal om att Smilla skulle börja rida igen osv så var det mer att hon skulle bevisa för familjen att hon verkligen ville då intresset har svackat för henne en del. Mina föräldrar var inte beredda på att köpa en häst till henne om intresset skulle svalna igen. Hon började hänga med till stallet, hjälpa mig att rida dagarna jag hade mycket. Favoriten blev snabbt Tornado. Han är speciell men helt klart ”snällast”.

De andra är väldigt pigga & på tårna hela tiden. Det kan Tore också vara men på ett helt annat sätt. Jag hade väl till en början inte helt sagt ok till att smilla skulle helt ta över honom . Jag gillar såklart den hästen otroligt mycket. Jag provred honom & jag har lagt lite av mitt kapital i honom till mig själv, från en början liksom.

Smilla började tävla mer och mer, tränade mer och mer på Tornado. Jag har många hästar så det blev väl inte att jag kände mig bitter för det eller la någon energi på det. I det stora hela är det ju roligt när alla är samlade & delar samma intresse. Sen hade jag väl kanske önskat att situationen kunde sätt annorlunda ut från en början. Vi/ familjen kanske kunde haft pengar till att köpa en häst till smilla som hon valt så jag kunde fortsätta på Tornado. Men nu under resans gång när det gått väldigt bra och snabbt uppåt i klasserna så tycker jag det är super kul att stå som ägare och som en liten sponsor. (Dock ganska stor;)…. Jag unnar deras framgång verkligen & är super glad för deras satsning & förtroende för varandra. Ingen tvekan om att hästen är kanonbra & att smilla har utvecklats sin ridning snabbt till en mogen ryttare som passar bra på honom besvisligen.

Det kommer alltid att vara ett känsligt ämne. Har inget med framgång att göra eller konkurrens. Mer att jag inte fick avsluta när jag påbörjat något, bestämt mig för honom, betalt honom, tränat & påbörjat en liten resa med honom. Har som sagt många andra hästar att glädjas av och som dessutom är otroligt fina. Är inte utan häst liksom, jävla lyxproblem egentligen. Men ibland när det blir tight om pengar för en själv. Så kan jag bli bitter för jag lägger också ut pengar för en annans del av framgång. MEN, så länge det är till min syster är det helt okej & så länge hon är tacksam för det är jag bara glad<3.

Men jag tror det är en liten sån ”storasyster & lillasyster” grej.

Hur som helst så är inte Tornado min tävlingshäst mer. Jag äger honom & betalar för honom / de. Så kallas sponsor numera. Är glad för det. Men tar gärna tillbaka hästen om hon tröttnar;)… däremot är jag super glad att vi tävlar & hänger i stallet tsm. Det underlättar för alla när det är ett så stort intresse.

Sen var de ju helt rätt att placera han hos Smilla. Snacka värdeökning . Vilka vinster de tagit i år. Helt sinnes. Så sjukt stolt .

Ganska naket inlägg. Men jag vill inte låtsas som att denna situation är på rosa moln liksom. Jag tror att många olika situationer inom systrar kan både vara negativt & positiv= känsligt . Som denna situation, men i det stora hela tar ändå glädjen & gemenskapen över!

19 thoughts on “Status med Tore & mig

 1. Hur menar du med betala för honom? Betalar du mat, bensin, tävlingar, veterinär, stallhyra osv? Eller är det de kostnader du har investerat i honom du menar? Tycker det är sjukt snällt och moget av dig att ge syrran en sån chans!

 2. Verkligen schysst! Men varför betalar inte dina föräldrar startavgifter, hovslagare etc? Fattar Vrf dom inte betalat hästen men det andra?

  • Varför skall dem betala? Det är Nellie och Smilla som valt detta. Dessutom nu när Nellie är 18 bör hon verkligen betala. 🙂

   • För att det kostar jääävligt mycket pengar att rida meetings, stallhyra, hovslagare osv. Tänker att hennes föräldrar betalade ju för Nellie så dom kanske skulle betala för Smilla också!

   • Och förlåt anonym, men om du ska använda de & dem, så ska det vara de istället för dem i din kommentar. Sorry hah

    • Nej, jag skriver dem precis som att jag säger det. Det är klart att dem bör betala, speciellt Nellie. Smilla kanske borde få lite betalt men inte Nellie.

     • Så du menar att smilla ska få betalt för att hon rider Nellies häst som nellie betalar. Använd dom om du ska säga det som du säger.

 3. Väldigt stort och snällt av dig, men kan också tänka att det känns tufft för dig. Du blir ju verkligen the bad guy om du tar tillbaka honom, det finns liksom ingen rätt tid för det.. synd för jag tror ni skulle vara sjukt bra ihop, och du har ju valt honom till dig själv. Hoppas det löser sig i framtiden, för både dig och Smilla.

 4. Som alltid lyser det igenom vilken fin tjej du är Nellie. Verkligen fint gjort. Inte många som hade gjort likadant ♥️

 5. Detta var ett fint skrivet inlägg där jag tycker att du faktiskt framstår som väldigt ödmjuk! Tycker ofta att du verkar vara motsatsen till ödmjuk, men förstår också att det ofta kan bero på hur man uttrycker sig i skrift och att en del saker kanske inte är menade som icke-ödmjuka så tänkte bara passa på att säga att jag tyckte att du uttryckte dig väldigt bra här och verkar vara en fin storasyster! 🙂

 6. Syskonkärlek kan vara det svåraste som finns, och då blir det också det finaste som finns. Vi som läst bloggen länge vet ju att Smilla slutade, började = hade ponny, slutade, och sen klart när hon säger ”jag börjar” så tänker säkert vilken vuxen som helst att man inte börjar med att åka till stuteriet och välja en treåring som ska ridas in… Så fin historia <3 och skulle Smilla tröttna så kan du alltid tävla honom…. <3 men tror Smilla fått blodad tand nu. Och tänk vad kul att ni hänger i stallet tillsammans. Får njuta av det nu innan DK. lycka till! och grattis Smilla (& Nellie)!

 7. Wow! Vilket inlägg!
  Jag har tidigare flera gånger tyckt att du bemöter frågor på ett hånfullt sätt och är onödigt självgod och kaxig.
  Nu växte du flera decimeter i mina ögon!
  Du idiotförklarar inte läsarna för att de frågar, utan tar delvis på dig ansvaret. Du förklarar ärligt och sakligt och hyllar din syster.
  Hoppas att bloggen fortsätter i samma anda! Blir trevligare att läsa när man ser denna ödmjuka sida!

 8. Hej!
  Hittade en artikel på Hästsajten om hovbölder. Tänkte att du kanske ville läsa. Har själv haft en ponny med återkommande bölder men blev bra när vi satte sula med silicon. Lycka till!
  Mvh camilla

 9. Förstår vad du menar med att detta med Tore är en ”storasyster och lillasyster” grej. Då jag fick ta över min systers häst som hon hade haft under 8 år, då hon inte hade tid att rida och allt som hänger med att ha häst. Vilket inte var något som hon är 100% glad över då hon fortfarande ville jobba och hålla på med ridning, men hon är hur stolt som helt över mig och våran häst resa ihop & hur mycket både jag och hästen har lärt oss av varandra under våra 2 år tillsammans. 🙂

 10. Jag tycker att du är otroligt generös mot din syster och det är jättefint av dig att vara sponsor till Smilla. Lite häftigt faktiskt :), de två verkar verkligen vara perfect match :D.

 11. Fint gjort av dig! Jag tänker ofta att om det är en sak jag har lärt mig under mina 27 år så är det att man ska vårda sina nära relationer, både i tid och pengar. Just nu har du råd att hjälpa Smilla och att du gör det är fantastiskt och något hon alltid kommer att minnas. Av egen erfarenhet vet jag att livet svänger snabbt. Ena dagen kan man gott om pengar, nästa dag kan man själv vara den som behöver eller vill ha hjälp med något, stort som smått. Att du sponsrar Smilla tycker jag bara visar på att du är en omtänksam och kärleksfull storasyster💕

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *