Skit dag.

Inte alls kul. Idag är en sådan dag som jag bara vill skrika & gråta på samma gång. Så j*vla jobbigt. Låter konstigt kanske med tanke på inlägget ovan. Men så är livet & dagarna, det blir inte riktigt som man tänkt sig ibland. Känner mig bara tom & irriterad just nu. Behöver sätta mig ner & tänka klart innan jag flikar in med inlägg osv här. Jag gör ett utförligt senare. Just nu är jag bara väldigt down!

Fin bild på Tore & smilla iallafall. Kan också kommentera när jag ändå är här inne. La ut en story här om dagen att jag alltid skrittar ut på hårt underlag efter eller innan ett pass. Fick jätte mycket frågor om varför & vad tanken är bakom det. Jag fick inspiration för några år sedan av internationella / högt uppsatta ryttare att dom alltid gjorde det. Jag tog efter. För att byta underlag, stärka ligament & senor. Menar kanske inte asfalt men en grusväg utan stora stenar är super. Att rida på mjukt underlag varje dag är inte heller bra, blir rätt ansträngande. Så efter ett pass i paddock eller manege skrittar jag ut en sväng. Eller innan ett pass ca 5/10 min

11 thoughts on “Skit dag.

 1. Skrittar också fram och av 10 min på packad grusväg. Finns massor med studier som stärker varför det ger hållbara hästar 👌🏻

 2. Håller med dig till 100%, skrittar också alltid av på hårt underlag. Jag hoppas att det inte gått för fort för Lux och att han är skadad igen:( Håller tummarna för att din dag ”bara” blev dålig och att Lux är fräsch!

  • Enligt equipe startade inte Lux idag så något har hänt. Antingen har Lux skadat sig eller så hände något runt omkring som gjorde att de inte kom iväg 🙁

    • Det är bara en häst.

     Släpp det.
     Om Lux inte kommer till SM. Skit trist.
     Thats life.
     Släpp det och kämpa vidare. Som vuxen måste man lära sig att hantera både med och motgångar…

     • Fast det är ju helt förståeligt att bryta ihop och känns såhär, även som vuxen får man tycka saker är jobbiga

     • Att vara ledsen är att hantera motgångar? En människan mår inte bra av att hålla det inne och ej bearbeta sina känslor, det är ytterst ohälsosamt.

      Vad menar du med att det bara är en häst? För vissa är ens häst ens värld, ens liv sitt allt. Man lägger sjukt mycket tid, pengar och kärlek på dem, det är väl inte konstigt att man blir ledsen. Hur är det åldersrelaterat menar du?

     • Ja absolut bryta ihop o bli ledsen.. men sen måste man resa sig upp o gå vidare.

      SM är kvar. Dom andra hästarna är kvar. Hon har världens roligaste vecka framför sig.

      Men ni kanske tycker hon ska gräva ner sig och ligga o sörja i en vecka?

      Jag vill bara hjälpa Nellie att resa upp huvuded, tänk framåt och acceptera motgången. Den är as trist. Ja. Men nu går vi vidare!

      Jag hoppas att Nells och Majs kommer att kicka ass på SM!

 3. Min svärmor i England rider jakt på sina hästar. De galopperar (!) då och då på asfalt under jakterna, dvs 2 – 3 ggr i veckan under säsong. Inga problem. Hennes jakthästar har alla blivit 25 – 30 år gamla och inte haft minsta problem med hältor. Trava på asfalt är för henne helt normalt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.