Jag är verkligen jätteledsen …

Idag har denna sporten verkligen visat hur snabbt det kan vända . Från att just kramat Smilla hårt och grattat henne till silvermedaljen , pussat Tore på mulen till att några timmar senare sitta och gråta hejdlöst i bilen.

Jag var så glad idag. Packade lastbilen för att åka och hoppa en avdB klass med Lux. Genrep inför Sm, allt enligt plan med tränare . Ni vet ju sen innan att det här året verkligen gått mot oss just skademässigt. Stått med gips i veckor efter hovböld efter hovböld. Sen äntligen såg jag, hovslagare och veterinär ljuset i tunneln . Igångsättning och målet var mitt sista SM som junior . Missade ute Sm och lite annat kul som vi planerat.

Skulle besiktiga han. Halt. Samma hov sen innan.

Fick tillkallat hovslagare på plats. Jajjamen. Samma symptom sen innan. Fick loss skon på plats med omslag. Puls. Hög puls.

Fick sen akut efter kontakt med veterinär åka till Kristianstad. Kom just hem. Vi är tillbaka på läge 1. Halt med puls och aktivitet i hoven. Kanske en ny hovböld? Nu kan bara dagarna framåt avgöra hur bölden utvecklar sig …

Stackars Lux <3 Lägger mig så ledsen idag. Säkert bättre imorgon …

26 thoughts on “Jag är verkligen jätteledsen …

 1. Nej vad tråkigt och stackars Lux! Har ni gjort skiktröntgen i Helsingborg på hoven för att se allt? Stor kram! ♥️

 2. Otroligt tråkigt. Men det är ”bara en hovböld” och du har alla andra hästar att fokusera på nu.

  Majsan är fullt igång och i mina ögon bättre än Lux, så du kan ju fokusera fullt ut på henne nu denna veckan!

   • Resultat & kapacitetsmässigt är Laissa bättre än Lux (med Nellie då.) Så på det viset är Laissa bättre än lux anonym. Är du samma anonym som alltid är så jävla tråkig i kommentarerna?

     • Jo, självklart finns det hästar som är bättre än andra! Precis som det finns människor som är bättre på att hoppa höjdhopp än andra! Hur enkelt som helst!

 3. Har hovslagaren föreslagit att sätta sulor på? Vår fd häst hade ofta hovböld, pga tunna hovbottnar. Lite tramp på nåt ojämnt så var det där. Tunna lädersulor hjälpte.

 4. Förstår precis din känsla, har varit i typ samma lika ♥ Denna oro som kommer, hjälplösheten och sorgen. Sorgen över att ens vän har ont, sorgen över att måsta börja om igen, men värst är oron över att det kan vara någonting värre som inte uppdagats än. Sen att gå och vänta, vänta på att se hur det kommer att gå, ja det tär så enormt på själen! Styrkekram ♥

 5. Jätte tråkigt, verkligen…
  Strongt av dig att visa upp hur verkligheten med hästar kan vara ibland, det går verkligen upp och ner…
  Håller tummarna för att ni får ordning på onda hoven snart

 6. Så himla tråkigt för dig och Lux. Hoppas hans tillfrisknande går snabbt.
  Och man får tycka dagar är skit. Vi kan inte alltid va på topp. Det är mänskligt att bryta ihop. Det är vad vi gör efter vi brutit ihop som spelar roll. Att vi tar oss upp och inte stannar i deppet med värsta offerkoftan på. Vilket jag har svårt att se dig göra.

  Kram på dig Nellie

 7. Hade samma problem med en av mina ponnys – hovböld efter hovböld efter hovböld. Vi lät hovslagaren sätta på sulor under skorna för att skydda hoven. Det hjälpte verkligen.

 8. Jag förstår vad du går igenom! Samma tråkiga nyheter drabbade mig för mer än ett halv år sedan. Det ända är att förbli stark, så stark som jag vet att du är. De kommer tillbaka även om vägen är lång, att säga att man finns där är väl lätt att säga men svårt att genomföra eftersom vi är främlingar. Men jag skickar över lite av min styrka till dig, de blir tre jag lovar.

 9. Förstår hur det känns men ni har i alla fall en aning om vad det är. Min häst har stått i en halvår nu med hälta och ömhet i en hov. Vetrinären har ingen klar aning längre då ömheten och hältan inte försvinner efter gips, boxvila, antiinflammatoriskt. Och röntgen visade inget. Dessutom var det en nyinköpt häst då 😉 Så vi väntar just nu bara ut på att han ska bli bra, hade varit skönt att veta i alla fall vad som är fel men icke.

 10. Vet hästar som haft problem med hovbölder som blivit av med problemen om man bytt underlag i boxen. Kanske värt att prova?

 11. Har ni testat göra röntgen på hoven? Kan ligga flera små bölder som inte riktigt lyckas läka ut ordentligt men sprider sig och kommer upp en efter en… 🙂 Önskar er lycka till och att det snart vänder för er!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *