Stressad eller känslig mage på häst, läs det här !

Inlägget är ett samarbete med Krafft – MEN…. det är från egna erfarenheter från mina hästar efter jag provat nytt foder. Så fortsätt läs. De här är MAGI!

När jag köpte Lux och tog hem han har han varit i perioder ohanterbar. Hingstig, gapig och ofta stressad . Kan stressa upp sig om inte alla hästar är inne, det rider förbi någon utanför eller någon häst gnäggar i hagen. Fått lägga mycket fokus på bara få han lugn. Fokus jag egentligen velat lägga på träning och fortsatt utbildning .

Då jag jobbat med Krafft sen några år tillbaka pratade jag med dem om de här problemet . Det kan vara även så med Joe. Extremt pigg vid ridning och stressar upp sig för småsaker.

Stressad häst får problem med magen och då uppkommer mer stress pga ont .

Jag fick tips sen några månader om deras Low Starch müsli . De lanserades under Falsterbo. För det första ser den aptitlig ut och luktar gott. Mina hästar var liiite frågande i början. Men snabbt började de smaska i sig maten. Såklart finns det massa viktig info om just det här fodret och det läser ni HÄR

Det jag ville komma till nu efter några månader på det här fodret är Lux som en heeelt ny häst. Jag lovar er. Sen kan man säkert se andra anledningar osv, men jag tror 100% det handlar om fodret enbart. Low starch lugnar hans mage och han finner harmoni, ett lugn . Alltid 100% med mig i sin sinnesnärvaro , arbetsvillig och lugn. Äter bra och inga problem med magen . Upplever samma med Joe. Lugnare och mer harmonisk .

Alla mina hästar äter Low starch. Tornado och Laissa får GROV 1 mål blandat med Low Starch. De älskar muslin .

Jag lovar er. Jag har sett en sån sjuk förändring . Får nästan gåshud av den harmoniska häst som Lux är nu, även Joe . Har ni provat massa olika tillskott mm, så prova Kraffts Low Starch – det är magi för hästarnas mage.

Ett genuint tips

5 thoughts on “Stressad eller känslig mage på häst, läs det här !

  1. Ger det till min också! Hade så dålig mage förra året hela vintern men i år ingenting så kan säkert vara pga den. Jag ger fortfarande den i pelletsform, men kommer gå över på muslin när denna säcken är slut tänkte jag. Väldigt prisvärt foder även om den är lite dyrare tycker jag 😊 min häst får inte så mycket av den men den ingår alltid i ett mål varje dag.

  2. Det fodret är kanon. Jag har använt den pelleterade varianten sen den lanserades förra hösten och min häst som alltid varit lite känslig i magen har inte varit dålig en dag sen jag bytte.

  3. Tror säkert att det är bra mat och att det hjälper, absolut! ♥ Men…..sen tror jag att mycket av hans välmående också beror på dig som person. Du försöker alltid ha ungefär samma rutiner, du har växlande arbete på hästarna, ni är ett fåtal men tryggt gäng som rör er runt dom i den vardagliga skötseln och du sätter alltid hästarna i första rummet . Du är snabb på att läsa av deras ”dagsform” och anpassar dagen så mycket som det bara går efter det. Du är noga med kosten ( Väl avvägd för var och en ) så sammantaget så tror jag att det är en mix av bra mat och tillskott med ett tryggt och stabilt hästliv hos dig. Så ta till dig lite cred för att dina hästar mår bra, sen är ett bra foder/tillskott oerhört viktigt som komplement till resten av det vardagliga livet ♥

  4. Hej! Jag kör i dag på bara original grov. Rider på hobby nivå. Har en häst som är pigg o alert trots sin 13 års ålder. Han blir också lätt stressad om inte alla hästarna är inne. Vi har 3. Eller för att han har hört något eller ja igentligen vad som helst. Vissa dagar är värre än andra vissa är han en ängel. Sen vi flytta till egen gård så har han lugnat sig otroligt mycket. Men är ändå den här lilla detaljen när man ska fixa innan ridning osv då står han gärna o steppar och mycket stress bajs. Tror du Det kan bero på samma som Lux? Och bör jag prova detta foder?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *