Sjukt intensiva veckor

Verkligen & det märks på många av oss i familjen. Om inte mest mig. Jag HATAR stress i allmänhet så jag måste verkligen planera i minsta detalj denna veckan och nästa. Eftersom min familj / vi bara är vår familj när det kommer till både företag och hästarna så blir det ibland tufft när det både är jobb & skola emellan där. Tiden blir knapp. Smillas SM går nu ons – lörd. Då har jag allt själv här hemma , plus mina körningar på det Sedan jobb och en clinic som grädden på moset OCH plugg. Ja ni hör ju själva. Stallet kan inte göras hafsigt då jag själv tävlar SM nästa vecka. Så förberedelserna inför det sätts ju nu. Det blir bara att packa om skåpet och få in de sista träningarna veckan där efter. Få input i stalltjänst ifrån andra då två hästar blir hemma. Smilla går i skolan & min pappa jobbar. Jag & mamma är på SM. Det är ett jäkla pussel med så många hästar, stora / viktiga tävlingar & privatliv uppe på det när man är ensamma. Ibland behövs det en extra person som en Groom tex för tidens & kvalitetens skull.

Vi fixar det. Men man blir lite så utmattad redan nu för man ser igenom hur intensivt det är. Då gäller det att inte kasta in handduken & bli svag utan ställa sig upp med pennan i högsta hugg & planera för att inget ska gå fel.

Nu har jag kört på morgonen . Största misstaget just nu är väl att jag valde Trelleborg. Inget fel på skolan så men tiden & biten att åka i princip varje dag. Skulle tagit ystad istället för att spara tid & egentligen få samma grundutbildning.

Uppbokat i ridhuset idag från kl 14-18 vilket gör att jag får stressa i stallet som jag HATAR. Storm och dåligt väder så ute är helst det sista alternativet. Jag får göra det bästa utav dagen helt enkelt. Så är det bara!!!

4 thoughts on “Sjukt intensiva veckor

  1. Känner igen det där så väl. Mycket som man vill göra, allt är viktigt och roligt! Men stressen när en inser att dagarna blir tighta som sjutton och vetskapen om att absolut ingenting får strula eller haka upp sig gör att stressnivån ligger på max och fortsätter att ligga där tills allt är rott i land.

    Lycka till, försök att hinna andas ( lättare sagt än gjort, jag vet <3 ) och bara vara i stunden så ska du se att det går bra! Tänk en sak i taget. Det som inte hänt är inte lönt att oroa sig för i förväg ( Var att det också är lättare sagt än gjort ) men du är duktig på att organisera och du har en bra familj runt dig så ni löser dom här veckorna också 🙂

  2. Skippa körningar och plugg. Fokusera på SM. Ta din tid med hästarna och njut.. ha kul nu o känn att magkänslan sitter, att du e nöjd, hästarna harmoniska och allt under kontroll.

    Körning o plugg e kvar efter SM. Fokusera på hästarna är mitt tips, annars blir du splitrad o ridningen lika så.

  3. Låter som ett standard livspussel för många, jag har ingen alls som hjälper mig o stallet, utan tar allt själv varje dag. Kan inte ens åka o träna för att jag inte kan lasta själv (måste ha hjälp av nån som stänger bakom), då jag inte har råd med en b-kortare. Kom ihåg att värdesätta all support från familj och hur bra du har i vardagen i de här perioderna 🙂 bra att lära sig att ro hem allt själv!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.