Är det viktigt

Att se bra ut? Är det en åldersfråga? Fast är det? Jag kan se människor som är 20 år äldre än mig som är väldigt mån om hur de ser ut. Mycket smink & fix. Jag tycker att den frågan är så ute och så inte 2018. För bara för att man fixar sig extra mycket om det så är för att man ska till Ica så finna det folk som har det som sin livstil. De gillar att känna sig extra fina hela tiden oavsett vart, för dom är det viktigt. Jag har förändrats så mycket i den frågan. För några år sedan var den frågan nog mer en osäkerhetsfaktor för MIG. Jag var inte nöjd med att vara utan smink eller fixat hår, för mig var det i den ålder ”att se bra ut”. Idag tycker jag att mitt naturliga jag är min faktor på att ”se bra ut”. Jag är väldigt obekväm i mycket smink & fix. Så det har förändrats med åren. Kanske blir jag 40 och ändrar min syn på det, vem vet;)

Är det viktigt för dig? Gillar/ vill du vara fixad till det mesta ? Är det för du är obekväm annars eller tycker du bara om just det lilla extra ?

Jag kan vara ärlig att jag har skojat & vart lite ironisk till folk som tex kommit med en hel make up kl 08 på tävling. Jag har väl tyckt att det är lite för mycket. Men what Nellie, de kanske inte bara handlar om att man vill se ”snygg ” ut 24/7. Kanske är pgr av komplex eller en livstil tex. Därför tycker jag inte det ska vara tabubelagt. Jag står också bakom att vara naturlig om man är bekväm med det. Jag vill bara komma fram till att alla ska känna sig bekväma i det man gillar & trivs med. Men sen är ni, & jag såklart väldigt vackra utan spackel också.

13 thoughts on “Är det viktigt

 1. Men för många är det också ett intresse och förstår ju att du nu kommit till insikten att alla får göra hur dom vill, men va ändå försiktig hur du uttrycker dig om att man går sminkad på ICA eller på tävling osv. För dig kanske det verkar onödigt, men andra bara älskar smink som jag tex. Då blir de ju jobbigt om man ska bli ”dömd” för att man ‘bara’ är på ICA i en massa smink/fix, när man egentligen bara satte hemma och höll på med det man älskar och så klev in på ICA. För mig är det hur roligt som helst att testa på nya produkter osv och då går det nog sällan en enda dag då jag inte är sminkad, för annars hinner jag inte pröva allt/lära mig något nytt. Precis som ditt intresse är hästar, så är vissas intresse smink 🙂

  • Yes. Skrev ju under att jag idag ser det så, att folk istället har det som ett intresse , som är ball. Vet inte om du förstod hela inlägget i helhet 🙂

 2. Jag själv är väldigt mån om hur jag ser ut och det är viktigt för Mig att jag ser bra ut tex snygga kläder, håret etc etc. Men just när det kommer till smink så är jag lite som dig (tror jag, om jag har förstått det rätt från ditt inlägg). Att jag blir, inte osäker kanske, men jag blir väldigt fundersam. Jag tänker oerhört mycket på att jag ”ska” kunna vara snygg utan smink och jag har inte använt smink någon gång i hela mitt liv som en ’hel make up’ utan kanske bara typ puder och lite maskara. Detta har kanske inte med saken att göra men jag personligen vill inte heller bära smink pga att jag är rädd för finnar osv. Pekar inte ut människor som bär smink för att ha det men JAG är rädd för det. Även fast det är naturligt att alla får det i en viss ålder så vill JAG iallafall försöka undvika det en viss period iallafall. Vet att detta inte har något med det du skriver att göra men detta är hur jah tänker och känner liksom. Hoppas du förstår! ❤️

 3. Sminkade mig väldigt mycket i tonåren mellan16-18 år. Löshår, lösögonfransar, all in varje dag. Nu orkar jag knappt ta på foundation på morgonen haha kan tillägga att jag är 22 år. Tror man mognar med tiden och inser att det kanske inte är nödvändigt att vara festfixad och bry sig om vad andra tycker varje dag det tar för mycket energi.

 4. På tal om utseende så har jag en fråga. Tror du att du hade kommit så långt som du har gjort, om du inte hade sett ut som du gör? Missförstå mig inte nu! Du rider jättebra och har talang för att skriva, så jag menar inte att du inte förtjänar det. Men ingen kan ju säga annat än att du är jäkligt snygg. Om du hade varit rentav ful, hade du ju aldrig blivit modell för Hööks, som väl var ett av dina första stora samarbeten. Detsamma gäller nästan alla andra samarbeten. Förmodligen även tv-produktioner; hur många fula människor ser du på tv? Och det är ju pengarna från dina jobb som har gjort att du har kunnat köpa bra hästar, anlita bra tränare, åka på tävlingar både i Sverige och utomlands. Är det något du har tänkt på?
  Obs! Jag vill upprepa att den här kommentaren INTE är menad som elak eller sårande! Jag förstår hur mycket arbete du lägger ner och du förtjänar att vara där du är idag! Men hade det gått utan ditt utseende?

 5. Jag har varit i princip likadan hela livet. Har aldrig funnit det roliga i att sminka sig eller att piffa upp sig med full make-up varje dag. Jag känner mig oerhört fin naturligt och vill jag piffa till mig brukar jag typ platta håret, men att fixa sig för att åka till Ica är en stor no-no. Håller också på med en oerhört skitig sport (motocross) då jag har varit i princip överallt (sjukhus, skola, affärer, evengemang) helt naturligt med en fin touch av lera och damm.

 6. Jag får ibland höra ”å vilken härlig frisyr du har idag” & få kan det vara en slarvig knut gjord på min morgonfrilla. ”Hur gjorde du?” … Jag lägger 2 min i duschen, klär mig på 2-3 och borstar tänderna. Rätt skönt för plånboken. Inga produkter. Såklart målar naglarna ibland. Och rakar benen.

 7. Jag går mest osminkad. När jag väl är sminkad använder jag maskara, halvtransparant puder och lite rouge, det räcker. Det lägger dock stor vikt vid hygien, vill känna mig fresh på både kropp, hår och ansikte 😉

 8. Jag kan lätt känna mig obekväm med ’omatchade kläder’ osv, så på så sätt kan jag säga att jag bryr mig om mitt utseende. Men jag har aldrig haft mycket smink i skolan eller ens ägt en ända produkt. Jag kan till och med nästan bli lite osäker om jag sminkar mig till skolan osv. Sedan är jag också lite nojig då det känns som m mina föräldrar skulle bli besvikna om jag helt plötsligt åkte till skolan med massor av smink. Vet att detta nog är väldigt konstigt för vissa, men jag har alltid varit det barnet i familjen som är väldigt ordningssam, duktig i skolan osv. (Vill tillägga att jag inte alls tycker att det är fel att sminka sig mycket!!;)

 9. Tycker att det är helt valfritt hur man väljer att göra, men för mig är det nästan bekvämast osminkad alt lätt puder. Iaf till vardags, sminkar mig mer vid tillfällen när jag klär upp mig mer. Är nog mest så att jag inte är as bra på smink överlag så jag tycker mest att det blir klabbigt och skippar gärna därför 😅

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *