Luuuuux!!!

Så glad jag är. Tänk att man kan känna sig nedstämd osv pgr av en häst. Det har vart otroligt tråkigt att åka på träning & tävling utan Lux. Vart ett orosmoment att lämna en häst hemma kvar av teamet. (Med såklart sällskap). Men hela grejen att han som är så fin inte är igång. Idag har jag ridit honom på marken / bommar i tre veckor. Han fick äntligen hänga med till hannes för att börja hoppa lite smått. Gud så fin han var. Det känns nästan bättre nu en innan. Jag har släppt den pressen helt som jag kände när jag köpte honom. Nu när vi vart ifrån varandra lite och jag har fått mer självförtroende med dom andra hästarna så smittar det ju av sig på honom. Verkligen fin på marken & på hindertyperna på träningen. Jag har en känsla att inomhussäsongen med honom kan bli väldigt rolig om han & de andra hästarna håller sig friska vilket jag verkligen hoppas.

Men visst ser han fin ut ändå? Tappat lite muskler på rumpan & lite kondition. Men tycker att han är fin i kroppen ändå.

Så kul & så glad. Nu kör vi Lux & hoppas på en bra inomhussäsong med dig!

12 thoughts on “Luuuuux!!!

 1. Wow vilken cool tjej du är.Driven,målmedveten o entreprenör i fingerspetsarna o så ung.Ta det som en stor komplimang.
  Lycka till är säker på att du kommer nå långt med allt du tar dig an.Jag är en gammal ridtjej o tycker det är kul att följa dig.
  Dock noterar jag mycket avundsjuka bland kommentarerna.
  Lyssna o lär av denna tjej,som jobbar hårt för uppnå
  sina drömmar!

  • Altså, at det går an… smålig kommentar. Vet ikke hva denne sjalusien gjør med flere av dere i kommentarfeltet til Nellie, men det er åpenbart ingenting bra. Alltid er det ett eller annet dere skal rette pekefingeren mot! La vær å kommentere!

   Så kult å lese om Lux, gleder meg til å se fortsettelsen! 😊

  • Håller med, är verkligen inte hälsosamt för en hund att vara så tjock. Bryr mig faktiskt inte om någon säger jag inte har rätt att säga min åsikt om detta men det är som om man skulle säga till någon med ett djur som är supersmal att fortsätta med det. Det är inte hälsosamt!

   • Fast det är väl bättre att hunden är frisk och välmående än att den är pinnsmal? Man ser på videos och bilder att den faktiskt mår bra och är lycklig, då spelar det väl ingen roll om den är lite rundare än vad ni tycker är bra?

    • Det argumentet går ju inte att föra dock. Alltså att den blir tjock är en grej och då hoppas jag att deras familj tar tag i det och försöker få den smalare. Men man ska aldrig acceptera att den är tjock för ”den är ju glad ändå”. Fettma är inte att leka med och ger många konsekvenser. Ont i kroppen, dåligt hjärta, dålig rörelseförmåga, dödlighet etc etc. Så det är absolut inget man ska bortse ifrån oavsätt om djuret är glatt eller inte.

     Min ena häst är för rund just nu och då är det mitt ansvar att sätta detta till rätta även fast han är mycket lycklig (och lite för matglad ;))

  • Gud så himla trist attityd många har här i kommentarsfältet. Skulle bli bra så mycket trevligare om vissa valde att fokusera på sig själv och sitt i stället för att klanka på andra.

   Dom pratar om ”staketryttare” som står och hänger runt en träning/tävling/lektion som kan och vet allt bäst i alla lägen. Här i Nellies kommentarsfällt finns det tyvärr alldeles är många av de slaget.

   Undrar vad era familjer/ vänner skulle säga om dom verkligen fick läsa allt som ni skriver till en annan människa.

   Mobbning, har ni hört talas om det ? Det är någonting som vi lär de små barnen är fult, elakt och dumt. Undrar var på vägen det blir accepterat att bete sig så ? Trist sätt att vara mot andra är det i alla fall!

   • Oj tråkig attityd själv på sista kommentaren. Kan säga att jag står för allt jag skriver på nätet och mina föräldrar skulle mer än gärna få läsa allt jag skriver på nätet för jag har inget att dölja 🙂

     • Nää vet ni vet, jag har ändrat mig. Låt Nellies hund vara fet, dör den av hjärtproblem så dör den ju lycklig med mat i magen. Då står dom säkert för det!! Man ska nog inte lägga sig i

 2. Det spelar ingen roll vad Nellie säger/skriver/lägger ut bild på. Det finns alltid människor som kommer leta saker att kritisera, och oavsett hur litet det är så kommer de att försöka blåsa upp det till något stort.
  Tror inte att dessa människorna skulle gå fram och säga det rakt ut till Nellie, men de kommenterar gärna för det känns säkert bakom datorskärmen.

  Tänk hur världen skulle se ut om människor tog hand om varandra och var snälla och vänliga mot varandra istället!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.