Inomhussäsongen

Nu är det inomhus på riktigt. Jag rider oftast så mycket ute jag kan och det går. Men brrrr, det är kallt i luften nu. Jag gillar inomhussäsongen, jag är oftast mycket skarpare inne som ryttare, konstigt va?

Nu är det viktigt att öva på att ta hjälp av väggarna inne, man har ju inte alls så mycket tid som när man tävlar ute. Nu är det snabba beslut som gäller och det kan handla om sekunder. Man har inte råd att släppa ut på vägarna utan det gäller att ha en stark & stor galopp och utnyttja väggarna så mycket som möjligt. Det är en omställning för ekipaget. Nu har man ju ridit ute mycket och jobbat på den stora galoppen och rytmen. Det ska man ju inte tappa för att man går in, men det går ju inte heller att ha en för lång galopp inne. Den behöver ha mycket power & styrka. Det vinner man på tycker jag.

Mina nästa tävlingar blir Flyinge, där ska allihopa gå. Därefter blir det kanske något emellan & sen SM. Jag hoppar inte Elmia nästa vecka då jag inte har en häst som passar in i dom klasserna nu & har inte heller kvalat mig in. Smilla & Tornado hoppar dock där. Det blir första inomhus för dom alltså.

Den här lille mannen ska debutera 1.35 snart. Det är även han som väntar på stallgången för att bli riden. Hoppas ni alla får en skön start på måndagen!

2 thoughts on “Inomhussäsongen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.