Det går framåt

#Kroppar

Jag kom och tänka på det när jag skrittade fram Lux och skrollade lite på instagram. Alltså inte just på kroppar då haha, utan hur bra den hetsen har blivit på socialamedier. Hur det har utvecklats till att vara fy skam när en tjej lägger ut en bikinibild eller en lättklädd bild från gymmet tex. Eller att man ser lite för mycket av bröstet, går utan bh i ett linne. Det var ju bara fy och skäms, horigt och yada yada. Jag är så glad och stolt att så många har vågat och stått upp för just oss kvinnor. För något som jag kunde ta illa vid mig var när jag jämförde kvinnors kommentarsfält med killarnas. De hyllas i en bild där magrutorna framhävs. Det är kommentarer av killar som king, snyggt bror osv. Tjejer som dreglar och den ena kommentaren är bättre än den andra. Men när vi går till tjejernas så är det mycket frågetecken och elakheter. Jag har själv fått ta bort så mycket kommenterar av just tjejer om jag lägger ut en helt vanlig bikinibild.

Som sagt, så ball att så många kvinnor och även offentliga människor som når ut till många av allmänheten bara gett fingret till folk som är så bak i tiden och stannat upp. Idag ser jag så många som är stolta över sina kroppar och vågar stå upp för det. Idag är det en självklarhet att supporta det som tjej. Tackar för det gäris, fortsätt så! våra bodys är ju faktiskt det mest naturliga och borde inte ses som något tabubelagt.

 

9 thoughts on “Det går framåt

  • Ja. Skrev ju det ovan. Såklart inget jag rekommenderar eller ska göra. Inte så bra att kanske ha hörlurar i öronen heller men det har jag på en lagom nivå så jag hör omvärlden, nästan alla ryttare jag ser har detsamma. Alla gör som de vill. Säkerheten först alltid. Men ibland blir det undantag. (Nu vet jag att några kommer att koka), men varför ska jag ljuga.

 1. Måste bara fråga….sitter du och kollar telefonen när du rider?? Kan förstå om man MÅSTE ta ett kort samtal. Men skrolla på instagram….då har man inte fokus.

 2. Är så trött på att ni alltid hittar något att hacka på vad Nellie än skriver. Låt henne sköta sitt eget liv, tror hon har bättre koll än er.

 3. ”When you interrupt a girl’s school day to force her change clothes or send her home because her shorts are too short or her bra straps are visible you are telling her that making sure boys have a ”distraction free” learning environment is more important than her edication. Instead of shaming girls for their bodies teach boys that girls are not sexual objects!” Detta handlar ju om killar som inte kan ”bete sig” men jag tycker att man också kan svänga på det och se det så att flickor inte borde ”störa sig” på andra flickors utseende och så!

 4. Jag håller alltid på med telefånen när jag rider, för att byta låt eller ringa min pojkvän när jag ska ut i skogen etc. Det är lite skillnad när man känner sin häst rakt igenom och vet att den inte dummar sig. Sen är det alltid en risk såklart men det är upp till var och en att ta.

  Angående instagram och kroppar så tycker jag att olika konton får olika värderingar. Ifall personer som uppfattas som typ ”oskyldiga” och ansvarsfulla lägger upp en bikinibild blir det Kaos. Det är som att imigen av personens personlighet förstörs? Men sen finns det konton som aa, har det som vardagsmat eller tillochmed säljer lättklädda bilder och använder instagram som reklam. På dessa konton är det istället helt accepterat för det finns redan en bild av personen.

  Lite hastigt och slarvigt förklarat men det är så jag just nu upplever instagram klimatet.

 5. Skulle aldrig sitta och scrolla på hästryggen. Om jag tar upp mobilen när jag sitter på hästen är det för att ta kort och lägga upp en bild kanske, sen lägger jag ner mobilen. När jag rider umgås jag med hästen= mobilen ligger i fickan för jag vill ha fullt fokus på hästen. Likaså skulle jag aldrig ha lurar i, vill höra omgivningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.