Bra körning , nu provridning

Idag har det vart en bra dag, hittills iaf. Kröningen imorse gick kanon. Nästan det bästa jag kört tycker jag. Körde stor landsväg i 80 min men parkerade och lite annat i den här lektionen. Jag fick mycket ”tester” under kröningen som att köra in och vända på ett lämpligt ställa, låtsas att jag kört fel och back runt hörnet. Jag var väldigt smart i dom situationerna och tog det första bästa som också var toppen. Det tycker jag är en utveckling i sin körning. Om jag hade fått den uppgiften för några veckor sedan hade jag bara blivit stel & nervös och inte vetat hur jag ska lösa det på bästa , snabbast & säkrast sätt. Men idag gjorde jag det perfekt. Så det blev ju en toppen start för mig.

Nu har jag ridit allihopa i stallet. Väntar på Emilia & mamma som ska hämta mig. Nu hoppas vi på att alla blir nöjda och det kanske leder till att hästköp. Jag har en bra känsla iallafall för den här hästen.

Jag måste erkänna att det SUGER att vara 18, ha en bil men fortfarande beroende av föräldrar att åka med. Min upplevelse som 18 , friheten & vuxenlivet hade nog blivit lite roligare direkt och enklare om jag kunde sticka iväg med bilen när jag kan & vill. ( inte för att vara otacksam) , det känslan jag pratar om) , Men nu är jag som sagt beroende fram tills november. Fick tyvärr en väldigt sen tid då det är fullbokat. Har sagt till min lärare sen dag ett att vara noggrann & kolla av schemat & lägga upp en plan med täta lektioner fram till oktober iallafall. Men någonstans blev ju kommunikationen fel….

så nu får jag istället plugga & köra , vara så jäkla stensäkert tills november så jag inte ens behöver vara nervös för provet. Jag ser ju teorin som största hotet.

10 thoughts on “Bra körning , nu provridning

 1. Ja lite tråkigt du inte kan köra din egna bil ”på riktigt” förstås. Men du har väl fått storhetsvansinne nu… du ska tydligen krönas två gånger minst enligt texten. 😉 🙂 Nog för att du är Kevins drottning i all ära….

 2. Ofta finns det återbudstider för uppkörning om du själv loggar in på Transportstyrelsen och håller koll. Ett annat tips är att titta i närliggande städer där det kan vara kortare köer.

 3. Bilen står där och väntar på dig, under tiden kan du ju övningsköra din bil i alla fall så du lär känna den och hitta alla knappar som man säger 🙂 Det kanske blev bra att det blev november så du slipper känna stress m.m. Se det positivt, du får lite längre att övningsköra och plugga nu när du ser teorin som största hotet, det kan vara bra också.

  Ett tips när du skriver teorin – stressa inte! Läs igenom frågorna rad för rad, du kan ha hörlurar på dig och få frågorna upplästa om du vill, att en röst läser upp frågan för dig. Då slipper du höra alla andra mumla därinne som kanske läser högt, det kan hjälpa otroligt mycket faktiskt. Fokusera inte på tiden som tickar, ta det i din takt och ta det lugnt. Det kommer gå super bra Nellie, och skulle du kugga så är det bara att försöka igen. Jag skrev 7 gånger på teorin, jag körde upp 3 gånger. Till slut så blir man godkänd!

  Du kommer klara detta, jag tror på dig!

 4. Hej Nellie. Jag jobbar som trafiklärare. Har trafikskolan bokat din uppkörning eller har du bokat själv? Har du bokat privat uppkörning så blir oftast väntetiden längre på automat. Det beror på att trv oftast bara har en automat. Har trafikskolan bokat uppkörning med deras automat går det ev att hitta en snabbare uppkörningstid. Här i Västerås släpper trv tider till och från, oftast till veckan efter. //Angelica

 5. En körlärare kan boka tid så du har tid nästa vecka. Känns som att november mer beror på att din körlärare är osäker och inte tycker du är riktigt färdig. Min körlärare sa till mig när jag körde att det tog typ 1-2 månader om man bokade själv. Men om de bokade så kunde man få tid veckan efter.. så det känns som det blivit lite fel. Testa att ringa till transportstyrelsen om du vill testa och köra upp redan!!

 6. Tiden går fort! Poff så är november här!
  Vet dock känslan.
  Jag bokade som privatist och kollade alla ställen där man kunde köra upp inom typ tio mil. Fick en tid typ två dagar senare. Lite nervöst då det blev en stad jag aldrig kört i o så, men allt är ju samma ändån. 😄

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *