Grym respons

Kul att så många gillade inlägget igår ang alkohol. Jag tycker det är extra kul när ni engagerar er i ämnen och delar med er. Ni vågar ge den verkliga delen, det är ball. Tackar för det. Jag var lite skeptisk till om jag skulle publicera inlägget eller ej, kan det tolkas fel. Känsligt ämne osv. Men det mottages väldigt bra och många av er som tyckte att det är ett hett & viktigt ämne att lyfta & ventilera.

Sov i Malmö inatt, ska gästa relationsradion i P3 nu på förmiddagen kl 11. Därefter tar jag tåget direkt till stallet för att rida. Känner mig mycket mer pepp idag, igår kände jag mig slow som jag skrev. Men idag är det power.

Nu ska jag strax gå in för att snacka lite. Vi kommer att prata otrohet & hämnd, spännande!

Ps. Idag kommer en video ut. Från min 18 årsdag. En del iallafall. Där kan det finnas scener med alkohol i. Just därför jag ville ventilera ämnet igår. Inget är rätt, jag står dock inte bakom okontrollerat drickande. Men att vara nykterist, eller ta några glas ute på klubben , inget av dom är rätt eller fel. Så tycker jag. Men kontroll ska man ha, det ska inte spåra.

8 thoughts on “Grym respons

  • Hur tänker du där ? Förtydliga dig gärna så att det blir tydligt hur just Du! tänker! Känns som en kommentar som inte leder någonstans, och det tycker jag är oerhört respektlöst efter ett ämne som är så viktigt i dagens samhälle där många, unga som gamla använder alkohol på ett väldigt destruktivt sätt!

   • Jag kan förstå din kommentar. Jag kan hålla med om att det finns inget ”ska”. Sen är det ju också en defination kring vad innebär det att spåra. Är det när folk har sjukt kul? Är det när man är så full så man inte kan stå? Är det när en person börjar spy? Bli medvetslös? Göra illa sig? And so on.

    Jag själv brukar säga inför festerna att ikväll ska jag spåra ur, med definationen att det kommer bli en jävligt bra kväll där min självkontroll är betydligt sämre än vanligt och det är endel av det roliga 😅

    • Är också inne på din linje Michaela. Definitionen på spåra ur. Har de flesta ungdomar varit så fulla att de ser i kors – ja, troligen. Är det någon fara om det händer en eller två gånger? Nä, antagligen inte. Om det blir en vana att vissa aldrig kan hantera alkoholen så är det toppen om omgivningen reagerar, men en ungdomsfylla är hanterbart. Vuxna kan också spåra ur ibland och det är väl också hanterbart, bara det inte är samma person och varje gång det är fest. Min ena förälder var helnykterist när jag växte upp, den andra skickade med mig alkohol till fester (båda visste såklart om det). Sen blev man hämtad när man ringde. Hände både en och två gånger att man var rejält berusad vid hämtning. Tror man känner sina barn och vet vilka som kan hantera att få med sig lite vin på festen och vilka som definitivt inte ska ha det.

     • Att bli rejält berusad så man har svårt att gå osv är såklart inte det värsta som kan hända. Det håller jag med om, det är nog ett sätt att lära sig på och lite en del av att vara ung (såklart inte för alla). Dock är det när man blir så full så man kommer ihåg absolut 0 av kvällen, när man låg på golvet för det var omöjligt att sitta upp och mina kompisar fick bära mig till toaletten där jag kaskadspydde i 30 minuter helt okontaktbar som hände för mig som det verkligen har spårat. Eller min kompis som en gång drack så mycket och sen satte sig och ”vilade lite” på en trottoar. Tack gode gud att det gick förbi en sjuksköterska som uppmärksammade att allt inte stod rätt till och ringde ambulans. Hon blev magpumpad och de var rädda för hjärnskador för hennes puls var så låg. Båda de här tillfällena slutade tack och lov eftersom jag och min kompis hade rätt människor omkring oss. Men den typen av att spåra är aldrig okej. Det SKA inte bli så. Det är inte en subjektiv åsikt.

 1. Angående alkohol så räknas det faktiskt som langning att köpa ut till någon som inte är 20 år, oavsett om du kan beställa på krogen. 😉

 2. Jag själv är ”så gott som nykterist”. Det enda jag har druckit är cider man kan köpa på ICA, typ. Och där kommer det att vara. Jag kommer absolut inte stå för ett drick-samhälle där man måste dricka alkohol för att kunna umgås med vänner, ha en spelkväll eller vad som helst – man behöver inte alkohol för att kunna umgås, annars är det något som är fel.

  Jag är dessutom en LP-vän (de som står för ett missbrukarvård på kristen grund) och har via dem sett massor med alkoholister, narkomaner få ett helt annat liv – som nyktra och rena. Hur de berättar med tårarna rinnandes nerför kinderna vad droger och alkohol har förstört för dem och hela deras liv slagits i spillror.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *