Varför har du inte velat prata om pengar innan ?

Den frågan har jag fått väldigt många gånger. På frågestunder har den kommentaren kommit upp flertal gånger eller sannare rakt ut vad jag tjänar. Det har vart ett obekvämt och känsligt ämne för mig, det tror jag bygger mycket på för det är känsligt i många andras ögon också. Om jag pratar om pengar uppfattas det som drygt och snoffsigt. När det också är helt orelevant i min värld. Jag kan erkänna det att jag har till och med avbrutit intervjuer när det har kommit till att intervjun bara handlar om pengar och mitt företag. Då blir jag nästan lite stött.

Jag tänker på många andra som knegar dagligen och får en ”vanlig” lön som är helt grymt. Det jag tjänar är ju ovanligt för min ålder och kan då sticka många i ögonen, speciellt dom som har synen på att blogga och vara en influenser inte är ett jobb. Jag tycker verkligen att det är ett jobb, ett dagligt jobb. Jag har ju precis som du knegat ihop dom miljonerna själv utan manager eller andra människor som är delaktiga. Jag helt själv med familj som stöttpelare bakom. Idag har jag dock en annan syn på det och kanske är det så för att jag faktiskt går över och blir VD på mitt egna företag när jag fyller 18. Sätta sig in och se siffrorna som jag driver in blir ju som en powerknapp för mig såklart. Jag har tyckt att jag är för ung för att vara ordentligt insatt och prata om pengar öppet. Men nu är jag inte det längre. Så om jag får frågan så svarar jag gärna på den stolt, men jag kommer aldrig vidröra ämnet pengar eller omsättning själv på eget bevåg. Om jag kan så kan många andra också, så kanske kan det bli en powerknapp för dig med. Det går ju inte på ett år, ni vet ju hur länge som jag hållit på. Men mitt företag har inte funnits så länge, det är väldigt coolt. Sen har jag stora utgifter som mina hästar.

Allt går om man vill med en stark inställning, plan och vilja. Om jag ,17 år Nellie kan omsätta över 10 miljoner kronor så kan du också.

 

*Nellie Berntsson
Pressträff för Nellie Berntsson. Stockholm 18-05-21.
Foto ©Eero Hannukainen EEROBILD AB

5 thoughts on “Varför har du inte velat prata om pengar innan ?

 1. Fantastiskt roligt att du är så ung och tjänar redan så mycket!
  Har bara en fråga, jag har undrat det läääänge men får influencers månadslön? Som ”vanliga” arbetare får eller hur man ska säga. Kommer lönen en gång i månaden eller rullar det in pengar hela tiden?
  Bara nyfiken, ha en fin dag!

  • Influencers har oftast sitt företag där fakturorna åker ut och kommer in. Lön sätts sällan ”bara” in på kontot, och speciellt inte rejälare summor. Finns många fördelar med att vara/ha ett företag när det gäller högre belopp som intäkter, skatt måste betalas osv osv. Företagare väljer att plocka ut den lön de vill ha som senare sätts in på privatkontot, alltså när skatten har dragits och resterande utgifter är betalade. Har man många utgifter så blir det inte alls lika mycket pengar på kontot i slutändan som många vill tro 🙂 hoppas du fick lite svar. Hej pårej!

 2. Pengar sticker alltid i ögonen på någon, men ingen kan säga att du inte jobbat för det. För att inte tala om vilket pris du fått betala i relationer (med såväl pojkvänner som vänner och bekanta).
  Min egen blogg lär aldrig inbringa några pengar, och det har aldrig varit min plan heller, men jag har istället investerat i en högskoleutbildning inom ett ämne jag verkligen brinner för. Man ska satsa ordentligt på det man verkligen vill göra, oavsett om det innebär att peppa andra tjejer genom en blogg eller att sitta med näsan i böcker i flera år. Keep up the good work!

 3. Nellie, du är grym och en alldeles fantastisk affärskvinna. Har följt din blogg i flera år och är övertygad om att du kommer att nå hur långt som helst. Tycker dessutom det är supercoolt att du både tjänar bra och att du har börjat snacka pengar eftersom det inte borde behöva vara ett tabuämne.

  Jag håller dock inte med om att ”allt går om man vill med en stark inställning, plan och vilja”. Det är verkligen inte så för alla utan det är en lång rad med andra faktorer och omständigheter som också spelar roll. Socialt stöd och trygghet, vilka socioekonomiska förutsättningar du föds och lever utefter och vilka kunskapsresurser som både en själv och ens omgivning har. Vi spelar alla samma spel men vi har olika spelregler och ja, självklart kan vilja och driv vara en viktig motor om du har en bra plan och utan vilja är det svårt att slutföra något alls. Men det räcker inte för att få ihop tio miljoner för alla. Länkar en artikel där jag har skrivit mer om detta, läs den gärna för att se vad jag menar: http://www.bossbloggen.se/mindset-ar-inte-allt/

  Denna kommentar skrivs med verklig välvilja och omtanke så jag hoppas att den kan ses som ännu ett perspektiv och inte kritik. Tycker som sagt att du är grymt duktig på det du gör och hejar på att du ska lyckas med allt du vill och tar dig för!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.