Bit påväg eller inte

Veterinären med Lux gick väl okej, lite som väntat skulle jag väl säga. De tog av gipset och tycker att det var torrt och fint. Inget var eller sönder. Dock är hoven skör och behöver mer hornceller om jag förstått det rätt. Där av fick han ett gips till för stabilitet och för att vara extra noggranna. Känns väl ok, hoven måste ju bli tillräckligt stark och inte ömma för att få på en sula & sko. Viktigaste är ju att vi sätter på den i rätt läge. Och nu var det för tidigt.

Såklart har jag samma negativa känsla att det har tagit sådan tid och extra tråkigt på just den hästen. Lux är ny och vi har haft mycket planerat som inte blir av. Så det är extra tråkigt såklart. Men men, that’s life. Han har det ju betydligt tråkigare än mig, så det är verkligen honom det är synd om!

Lite bilder från besöket!

Hovbölder är så segt. Kan verkligen ta en evighet. Han ser lite ledsen ut i know. Men nu när han står inne blir han liksom ”avtrubbad”. Jag har allt under kontroll så vill inte ha några sådana kommentarer. Han har lite saker i boxen att pyssla med samt blir borstad mycket. Endast 100% mer mysigare och lugnare haha…

5 thoughts on “Bit påväg eller inte

  1. åh vad tråkigt, hade precis samma med min häst på våren. Han var relativt ny ännu då, skon måste vi ta loss, han fick en hovböld och när den en gång hade gått fick han en ny. Han hade verkligen en skör hov som behövde minst två skonings mellanrum för att bli bra igen så vår hovslagare tog och byggde upp runt hoven med gips så att vi fick en sko tillbaka på och som tur funkade det bra så jag kunde fortsätta träna försiktigt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *